"Имате думата" на 12.07.2020г: Гост е журналистът Евгени Петров


"Имате думата" на 12.07.2020г: Гост е журналистът Евгени Петров

В момента, с тази динамика на нарастване на напрежението в политическата среда, нещата ескалираха. Не твърдя, че между отделните събития няма отделна връзка, напротив , аз смятам, че са подготвени, къде по добре, къде не. Нагнетяването на напрежение осем месеца преди редовните избори е нещо обичайно. Това съобщи в ефира на "Имате думата" по Канал 3 Евгени Петров, журналист.

"Подобна беше ситуацията и около предишните избори. Много скандали, много политическо напрежение, много разделение в обществото, което за съжаление не е добре, особено на фона на пандемията.Позицията на президента и тази на изпълнителната власт, между него и прокуратурата няма как да не мине без конкретика.", допълни той. 

"Няма друг министър-председател в българската история, който да е изкарал три мандата. Като изключим социализма, Бойко Борисов е най-дълго управлявалия  премиер. Безспорна е харизмата на този човек, за да го избират толкова често. Знаете много добре, 50 души да се съберат под прозорците му, отива, преговаря, вика ги вътре хората, за да решава някакъв проблем. При него свикнаха да идват всички, зеленчукопроизводители, превозвачи, хотелиери, медицински сестри. Когато всички смятат, че трябва да реши някакъв проблем, естествено е опозицията да каже, че това управление е лошо е виновен и Борисов.", допълни журналистът.