БСП излизат на митинг пред Mинистерския съвет на 25 юли


БСП излизат на митинг пред Mинистерския съвет на 25 юли

Ежегодният събор на БСП се мести от Бузлуджа на жълтите павета. След като COVID-19 отмени масовото събитие на социалистите на паметника, те решиха да съберат всички свои привърженици пред Министерския съвет на митинг срещу управляващите на 25 юли.

Заседанието на Изпълнителното бюро се провежда само ден след като беше свикан Националният съвет на БСП без знанието на лидера на партията Корнелия Нинова. Въпреки че тя не призна за легитимни решенията, подписани от 74 социалисти, идеите им се оказаха сходни с нейните.

"Ние с госпожа Нинова нямаме разминавания. От вчера имаме 2 позиции, които бият в една точка, Дневният ред беше свързан с обществено-политическата ситуация в страната. Трябва да загърбим вътрешнопартийните страсти.", обясни Калоян Паргов, предс. на БСП-София.

По думите му в левицата няма разединение на тема вот на недоверие към правителството. БСП вече заяви своята подкрепа към протестиращите срещу кабинета Борисов 3, стига да не се стига до ексцесии.

От партията призоваха мирен протест да се проведе и пред сградата на Народното събрание в деня, когато вотът на недоверие се разглежда в пленарната зала. А за митинга на Бузлуджа левицата получи червен картон от Областния щаб в Стара Загора, за да не се разпали ново огнище на коронавирус на масовото събитие на социалистите.