"Патарински LIVE": Гост е Джейхан Ибрямов от ДПС


"Патарински LIVE": Гост е Джейхан Ибрямов от ДПС

Ахмед Доган и Делян Пеевски сами свалиха охраната. Щом държавата е наложила охранила на бивш политически лидер и настоящ народен представител, значи има защо. Но те са преценили, че както и в изявлението четем, самата служба влезе в едни компроментиращи факти и доброволно свалиха охраната. Това съобщи в „Патарински LIVE”по Канал 3 Джейхан Ибрямов от ДПС.

Ибрямов коментира и назряващото напрежение около протестите.

„Мисля, че бяхме много ясни и категорични днес с изявлението, което направи партията. Когато се води институционална война, това довежда до политическа, парламентарна криза и конституционна криза.”, обясни той. Затова не трябва да се търсят нито евтиният пополизъм, нито крайните действия, които виждаме, а трябва да се седне и да се изчисти цялата тази ситуация, да се даде спокойствие и да се върне държавността в нормално действие.”, поясни той.  

„Никой не би подкрепил агресията, както управляващите, така и от другата сграда трябва да си дадът сметка защо се стигна дотук. Ако в началото говорехме за разрушена държавност, вече е хаос и криза, както казах и политическа, и парламентарна  и конституционна криза. При положение, че се намираме в такава ситуация, в която е и коронавируса, това обезверява хората.”, допълни Джейхан Ибрямов.

„Не бих казал дали има или няма да има алтернатива, избирателите дават тази алтернатива, на тази база се установяват съответните мнозинства. Ние сме опозиционна политическа партия и сме казали, че този кабинет не е добър за България, защото се доводете до война, която се води между институциите.”, категоричен е той.