"Денят на живо с Наделина Анева": Гост е Евелина Славкова, социолог


"Денят на живо с Наделина Анева": Гост е Евелина Славкова, социолог

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов.  Междувременно стана ясно, че САЩ спират газовите проекти у нас. 

'Беше ясно, че нещо подобно ще се случи предвид срещата на Херо Мустафа и Борисов и позицията на САЩ  за „Турски поток”. Това каза социологът от агенция „Тренд” Евелина Славкова в предаването на Канал 3 „Денят на живо с Наделина Анева”.

„САЩ не могат да спрат тези проекти, но магат да наложат такива санкции, които сериозно да ги възпрепятстват. Този конфликт между САЩ , Русия, както и Китай разбира се продължава от дълго време. Видно е, че такива световни конфликти няма как да не се отразят на малки държави, каквото е България. „ обясни социологът.

Славкова комнетира и напрежението около протестите: „Не бих искала да кажа че едно или друго лоице ръководи протестите. Провокатори разбира се има и това всички го виждат. Протестът има много автентичен характер, защото нещата които се случиха през последните месеци, преляха чашата, чувството на овладяване над хората и т.н. Тази ситуация избухна като граната.”, обясни още социологът.

Виждаме постъпките на ГЕРБ с оставките. Това е първоначалният тест дали ще спадне напрежението, за да видят какви да бъдат следващите им стъпките. В началото на протестите Борисов беше спокоен, че ще завърши мандата си докрай. Предвид последните събития, включително и „Турски поток”  нещата се промениха. Лошото е, че шансовете на Борисов да бъде министър- председател намаляват значително.", категорична е Славкова.