"Социална мрежа": Одисей Спасов, от Българската асоциация на туристическите агенции.


"Социална мрежа": Одисей Спасов, от Българската асоциация на туристическите агенции.

Турситическият бранш е изправен пред сериозна криза. Има голям риск от фалити и той се увеличава всеки божи ден, след като няма подкрепа на държавата към бизнеса. Това съобщи в предаването на Канал 3 „Социална мрежа” Одисей Спасов, от Българската асоциация на туристическите агенции.

"Във всяка една европейска държава излязоха с нота пред бизнеса и клиентите какви ще са мерките за спасяването на бранша, само в нашата държава, нашето министерство мълчи. Аз лично съм направил запитване към  зам.- министъра  какви средства ще се отпуснат за спасяването на бранша, но отговор няма. Искахме няколко пъти срещи с премиера, но сме игнорирани, а тузизмът определя 12% от БВП. Ние сме единствения бранш, който е затворен със заповед на министъра. Последните 15-20 години услилено се върви към тебденция хотелите да не работят с туроператорите. Надявам се с втория транш за субсидиране на браншовете да се подпомогне и този бизнес.", каза още той. 

"Всяка държава и всяко ресорно министерство е длъжно  да пази този бизнес, да му осигурвяа работа, дори финансиране, безлихвени кредити. Ние искаме гарантови схеми, безвъзмедни помощи и безлихвени кредити", подчерта отново Спасов.