"Денят на живо с Наделина Анева": Гост е дипломатът Любомир Кючуков


"Денят на живо с Наделина Анева": Гост е дипломатът Любомир Кючуков

Протестите не са свързани с това кой да вземе властта, а това което накара хората да изгубят вярата в нея и да искат да си отиде. Протестът не припозна нито една политическа сила като свой лидер, това е граждански протест, недефиниран отвън. Това съобщи дипломатът Любомир Кючуков в предаването на Канал 3 "Денят на живо с Наделина Анева". 

"Когато говорим за властта в България не става дума за външнополитическите политики, а преди всичко какви политики трябва да се провеждат в България. Тук не говорим за определени личности, а за политики", подчерта дипломатът.

"Подобни събития се случват и в Европа. Виждаме, че неравенставата нарастват, статута на средната класа намалява, а в България е водеща и липсата на върховенството на закона, на доверието към институциите.  Проблеми натрупани с години изкараха протестиращите навън. Фактът, че вече 8 дни хората се събират, протестите се разрастват и обхващат и други градове освен София е достатъчно красноречив.  Управляващите нямат намерение да се съобразят с исканията и да подадът оставка, а това с оставките на министрите не е решение.", коментира Кючуков.