"Денят на живо с Наделина Анева": Гост е вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов.


"Денят на живо с Наделина Анева": Гост е вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов.

Това е демокрация, хората протестират, когато нещата не се случват както те искат. Това са млади и интелигенти хора, които обаче не си спомянт 89-та година. Искат да живеят в една уредена страна, да уредят бъдещето си в България, работят в държавата и може би политиците трябва да се вслушат в тях. Това съобщи в предаването на Канал 3 "Денят на живо с Наделина Анева" вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов.

"Харесах някои от съжденията да се начертае план, който да доведе до излизането от кризата, защото причините за протести са предимно социални, заплати, пенисии, именно това сближи хората да протестират. Същевремнно протестиращите са с различни убеждения, никой не ги води.", допълни той.

"Исканията се артикулират най-вече когато дойдат избори, сега нещата са много на ръба защото се искат оставки, защото няма справедливост. Хората не виждат справедливост и това ги обединява. Искат на власт да дойдат хора, които да раздават справедливост и да има солидарност. Поради липсата на солидарност пенсионерите живеят толкова зле, има разделение на прослойките. Трябва да се раздаде справедливост и да има солидарност” подчерта отново вицепрезидентът на КНСБ.

"Много от нещата, които ние като синдикалисти искахме да се чуят, чак сега се чуха. Трябваше да дойде коронавирусът, за да стане ясно, че има липса на лекари например, защото повечето заминават за чужбина"., допълни той.