"Стъпките към успеха" на 01.08.2020г: Гост е Стоян Петков, народен певец


"Стъпките към успеха" на 01.08.2020г: Гост е Стоян Петков, народен певец

Напук на комерса в шоу-бизнеса, той се е отдал на народната музика от малък и продължава да твори в този жанр и до днес. Последната му песен се каза „Василке, млада невесто“. В предаването на Канал 3 „Стъпките към успеха“ ви срещаме с фолклорния изпълнител Стоян Петков.

„Още от най-ранна детска възраст съм закърмен с български фолклор, в нашето семейство винаги се е слушала народна музика, още в гимназиалния си период се занимавах с този вид музика. Още в този период съм си мислил, че за да бъда истински музикант, трябва и музикално и нотно грамотен. След ученическите години кандидатствах в музикалната академия в град Пловдив, следва висше образование и магистърска степен в тази област“, разказа фолклорният изпълнител.

„В момента имам амбицията и желанието да скоча по-надълбокото, да науча малко повече за нашето танцово фолклорно изкуство, тъй като работя и  в една фолклорна музикална телевизия. Това ми позволява, покрай многобройните събития, на които ходим да се срещам с изключително много фотографи, художествени изпълнители, самодейни състави и попивам всичката информация, която те ми разказват. Аз си давам сметка, че човек трябва да е отдаден на сто процента, специално с танците, защото това отнема страшно много време, но съм готов да го направя“, категоричен е Петков.