"Социална мрежа": Гост е д-р Борис Младенов от Урологията в „Пирогов“


"Социална мрежа": Гост е д-р Борис Младенов от Урологията в „Пирогов“

Мъжкото здраве е една от онези деликатни теми, които често предизвикват срамежливи усмивки, но истината е, че не бива да я игнорираме, защото ракът на простата и тестисите са отнели живота на мнозина в историята и макар днес да не са задължителна смъртна присъда, те не бива да остават пренебрегнати. Именно това е съветът на д-р Борис Младенов от Урологията в „Пирогов“, който говори по темата в предаването „Социална мрежа“.

„Добре е мъжете след 50 години да се изследват, защото карциномът на простата е лечим. Едно посещение при уролог може да ви ориентира през какво време е добре да се проверявате, защото има тестове, които дават добра индикация“, казва д-р Младенов по повод честата и времето, при което човек трябва да започне да следи по-зорко здравето си.

Важно нещо, което докторът отбелязва, е, че млад човек е онзи, който е активен физически. В този ред на мисли за млад човек може да се счита и един мъж на 75 години, тъй като активността му гарантира още дълги години живот, стига да се грижи достатъчно добре за себе си.