Свински гърди по манастирски
 от
Източник: Канал 3

Свински гърди по манастирски от "Кухнята на Звездев"

Свински гърди по манастирски

20 Ноември 2020 г.
до 65 мин.

500 гр свински гърди

250 г стерилизирани домати

4 глави кромид лук

2 зелени чушки

1 червена чушка- замразена

2-3 колелца джинджифил

1 пъпка карамфил

1 люта чушка

1/4 ч.л. канела

1/2 ч.л. червен пипер

1 с.л. оцет

1-2  ч.л. захар

5 с.л. олио

сол на вкус

Ребратата се слагат в 1 литър кипяща и посолена с 1 ч.л. сол вода. Варят се 20 минути. Настъргваме домати, нарязваме кромид лук и чушки на ситно.

В тенджера със загрято олио слагаме първо лука, след това доматите и чушките. Прибавяме нарязан пресен джинджифил, пъпки карамфил, зърна черен пипер и сол. Задушаваме продуктите 30 мин. на умерен огън.

Пасираме задушените зеленчуци и добавяме люти чушки, канела, червен пипер, оцет и захар. Варим на тих огън, докато сосът се сгъсти.

Отцеждаме и слагаме в тавичка за печене сварените свински ребра. Заливаме със соса и печем в умерено загрята на 180 градуса фурна около 30 мин.

 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Кюфтета от праз със сирене

25 Ноември 2020 г.
до 20 мин.

Бързи мекици

24 Ноември 2020 г.
до 50 мин.

Сарми Апраци

23 Ноември 2020 г.
до 160 мин

Медени ребърца

19 Ноември 2020 г.
до 100 мин.

Гъби с ориз

18 Ноември 2020 г.
до 50 мин.

Кекс рошавото Кате

17 Ноември 2020 г.
до 45 мин.