Спагети ала Карбонара
Източник: Канал 3

Спагети ала Карбонара

Спагети ала карбонара

06 Октомври 2016 г.
до 40 мин.

1 пакет спагети

200 г бекон

200 мл млечна сметана

2 с.л. зехтин

4 яйца

80 г сирене пармезан ( грана падано)

сол и черен пипер на вкус

Сваряваме спагетите в тенджера с 4-5 литра подсолена вода.

Нарязваме бекона на малки кубчета и запържваме в 1-2 лъжици зехтин, докато омекне и се зачерви.

В купичка разбъркваме яйцата заедно с 60 гр от настъргано сирене пармезан, поръсваме със сол и смлян черен пипер

След като спагетите се сварят се отделя 1 черпак от водата и запазва, а те се отцеждат и веднага докато са горещи се слагат при запържения бекон. Тигана се маха от котлона и  се сипват разбитите яйцата и запачената вода на спагетите. Хубаво се размесват и сервират.

Друг вариант е в края спагетите да се полеят със сметана и хубаво да се разбъркат.

Сервират се, поръсени с настърган пармезан и смлян черен пипер.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Кашкавал на фурна

03 Август 2020 г.
до 60

Салата с круши и синьо сирене

31 Юли 2020 г.
до 50 минути

Тракийски милинки

30 Юли 2020 г.
до 60 мин

Мусака с гъби

27 Юли 2020 г.
до 75 минути

Бяло шоколадовo брауни

23 Юли 2020 г.
до 50 мин