Пиле Пармезан
 от
Източник: Канал 3

Пиле Пармезан от "Кухнята на Звездев"

Пиле Пармезан

16 Октомври 2020 г.
до 40 мин.

1бр пилешко филе

За панировката

1 яйце

1-2 ч.ч. галета

50г сирене Пармезан - настъргано

За доматения сос:

200 г домати от консерва - пасирани

1/2 глава кромид лук

2-3 щипки  чесън на прах

1 ч.л. риган

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. захар

100 гр кашкавал за настъргване

Нарязва се  пилешкото филе на четири и с чукче се оформят тънки шницели. Посоляват се.

В купа се счупва яйцето, добавя се сиренето Пармезан. Потапят се филетата и хубаво се овалват в яйчената смес а след това в галета. Поставят се в намаслена тава.

Пекат се във фурна загрята на 180 градуса, за 10 мин.

Приготвя се доматения сос като се нарязва лука на ситно, и запържва в касерола със загрят зехтин за 30 секунди, прибавят се пасирани домати, сол,чесън, захар и риган. Вари се 2-3 минути.

Върху всяко запечено пилешко филе се слага доматен сос и поръсва с настърган кашкавал. Запичат се за още 10-15 мин. при температура от 180 градуса.

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Чийзкейк с боровинки

28 Октомври 2020 г.
до 40 мин.

Пиле Жулиен

27 Октомври 2020 г.
до 40 мин.

Карамелена торта от кроасани

26 Октомври 2020 г.
до 40 мин.

Баница с праз и кайма

23 Октомври 2020 г.
до 70 мин.

Тракийски сарми

22 Октомври 2020 г.
до 50 мин.

Крем брюле с тиква

21 Октомври 2020 г.
до 20 мин