Любо Огнянов: Пазарлъци за власт, докато баща изхвърли сина си от мост (ВИДЕО)

Когато няма справедливост, въпросът е дали не сме затворници в собствената си държава

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?
Източник: Канал 3

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?

Тази седмица премина под знака на политическите пазарлъци. Началото беше поставено в Брюксел, където лидерите на 28-те страни членки в продължение на три дни се надцакваха, за да си поделят властта в Евросъюза.

И както обикновено се получава лицемерието завладя тези достолепни водачи на свободния свят. Загърбиха кандидатите за председател на Европейската комисия, които проведоха няколкомесечна предизборна кампания. По този начин дадоха да се разбере, че личността на кандидатите няма кой знае какво значение, защото всичко се решава там, където микрофоните не работят.

Още коментари ще намерите тук

И не случайно кандидатът на социалистите, отявлен защитник на насърчаваната миграция, Франс Тимерманс поиска срещата му с Бойко Борисов в кулоарите да не бъде записвана и излъчвана. За да не бъдат разкрити деформираните от лицемерие политически интриганти, готови на всичко, за да застанат начело на Европейската комисия. А журналисти от цял свят предпочитаха да влизат във Фейксбук профила на българския премиер пред това да следят нелепите туитове на водачите на Европа.

Политическите пазарлъци продължиха и на българска почва, когато стана ясно, че субсидията за партиите от 11 лв. ще стане 1 лв. И отново се чуха заклинанията, че политическите партии ще паднат жертва на олигарси, които ще направляват вземането на решения. Като че ли сега едрият бизнес няма свои представители в партиите. Или пък, че по морето няма бизнес формации, които бият на местните избори традиционните партии и си инсталират аватари кметове. Тук въпросът е до ефективните вътрешно-контролни механизми на всяка партия, която трябва да имунизира собствените си идеи от консигнация или някакво бизнесрейдърство.

И пак да задам същия въпрос както преди две седмици. Вие кои мислите, че са по-силни в тази държава – политиците или бизнесмените? Това, което трябва да се направи е да се осветят всички видове политически дарения, а не да се маскират като внезапно пробудено желание за дарителство от десетки и стотици социално слаби мургави граждани.

На фона на всички политически пазарлъци обаче централното събитие, което би трябвало да ни накара да спрем и да се замислим къде отиваме, беше в Габрово. Там един баща уби собствения си 5-годишен син като го изхвърли от мост. 31 годишният Дилян Бетев обаче не събрал смелост да се хвърли и той от виадукта. Нормално.

Подобни боклуци, които посягат на жените си и беззащитните си деца са страхливци. Избиват комплекси трупани с години. Тук обаче вина носи и майката на детето. Жертва на домашно насилие, тя не събира смелост да вземе детето си и да го спаси от кошмарите на побоищата. А го оставя в ръцете на баща му. Съден за кражба и средна телесна повреда. Който накрая го убива.

Претръпнали от истории за насилие, сигурно не помните историята на Викторио Александров. Охранителят, който уби съпругата си Дарина и простреля едногодишната си дъщеричка Никол. И този псевдочовек и псевдомъж направил опит да се самоубие. Ама само си одраскал челото с куршума. Двама дегенерати, които са били водени цял живот от комплексите си.

Защо го казвам? Защото от подобни симптоми като че ли страда цялото ни общество. Което сеирджийски гледа по новините поредната трагедия. Може би някои от вас чувате крясъците на комшиите. Може би и до вас живее подобен комплексар, който избива лишения си от каквито и да било достойнства животец пребивайки жена си.

Но обикновено тогава звукът на телевизора се намалява, само за да се чуват по-ясно крясъците. Но никога не се подават сигнали. На принципа "то това си е тяхна работа, защо да им се бъркам”. И когато подобни хора отидат в съда, получават цялото снизхождение на все по-либералните съдии, които се вглеждат в спазването на правата на насилниците, забравяйки жертвите.

Същите тези съдии, доволно обгрижвани от фондацийки и партийки, чиято цел отново е да се пазарят. За власт. Не за правосъдие.

Но аз съм спокоен за едно. За поредният насилник, Дилян, който изхвърли сина си от моста в Габрово ще има правосъдие. И то няма да бъде в съдебната зала. А в килията. Когато лампите угаснат. Той ще бъде наказван всяка нощ от затворниците. Които в огромната си част също са бащи.

Това правосъдие е неизбежно. Но ако справедливостта не се получава в съдебната зала, а в килията, то всички трябва да се замислим дали не сме затворници в собствената си държава. 

 

Дядо Коледа 2020 г.
21:58 | 05 Декември 2020 г.

Дядо Коледа се готви за социалната дистанция по пр...

21:58 | 05 Декември 2020 г.
Коледа несъмнено е най-семейният празник в християнския свят и макар мнозина да го прекарват с цялото си семейство, тази година тържества...
Китай заби знамето си на Луната
21:40 | 05 Декември 2020 г.

Китай постави знамето си на Луната (ВИДЕО)

21:40 | 05 Декември 2020 г.
Китай постави знамето си на Луната. Това е част от мисията на китайската космическа сонда "Чан'ъ-5 , която взе проби от повърхно...
Брекзит
21:11 | 05 Декември 2020 г.

Преговорите по Брекзит продължават и в неделя

21:11 | 05 Декември 2020 г.
Великобритания и ЕС постигнаха напредък в преговорите за бъдещи отношения след Брекзит, но съществените разлики остават в същите три обла...
Полагане на газови тръби
20:38 | 05 Декември 2020 г.

САЩ настоява за мораториум върху „Северен поток-2"

20:38 | 05 Декември 2020 г.
САЩ поискаха от Германия и Европейския съюз мораториум за продължаване на строителството на газопровода „Северен поток 2“ кат...
Петролен танкер
20:19 | 05 Декември 2020 г.

Иран е изпратил десетина танкера с гориво за Венец...

20:19 | 05 Декември 2020 г.
Иран е изпратил около десет танкера с гориво към бреговете на Венецуела, съобщи Bloomberg, цитирана от Дарик. Според източници на аге...
Коледен базар в София
20:09 | 05 Декември 2020 г.

Протестиращи нахлуха на Немския коледен базар

20:09 | 05 Декември 2020 г.
Недоволните от правителството излязоха за 150-и ден на протест в София, предава NOVA. Протестиращите нахлуха на Немския коледен базар...

гледай на живо

06.12.2020
  • в момента