Професия протестиращ грантаджия

Най-важното е да има прожектори

Професия протестиращ грантаджия
Източник: Канал 3

Професия протестиращ грантаджия

Партийците от "Да, България“, хора за един файтон, най-после си намериха постоянна заетост. Когато и където да се случи нещо в милата ни родина, което не пасва на личните им интереси, тутакси стягат колона и се изтипосват под изрисуваните плакати. А най-важното е да има прожектори. Колкото повече – толкова повече!

Актуалната им тема сега е кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. И няма никакво значение, че той е издигнат за заместник на Сотир Цацаров единодушно от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Че не го харесват е обяснимо. Нали той събра куража и след толкова години крадене щракна белезници около Баневи, Стайкови, извади на масата обвиненията срещу Прокопиеви. Сън не го лови и идеологът на голямото присвояване по време на прехода Иван Костов. Изглежда Командирът на цялата тази оредяла гвардия е твърде неспокоен напоследък и протежето му Христо Иванов демонстрира все по-голяма активност.

Всъщност, какво работи г-н Иванов? Как си плаща сметките? С какво точно са заети съмишлениците му, които рано сутринта миналия четвъртък в продължение на два часа обикаляха около сградата на ВСС?

През това време хората, които се трудят да напълнят хазната с данъци, бяха изкарали вече половин надница. Но те нямат НПО-та, финансирани с тлъсти грантове и се налага в по-ранни часове да хващат метрото.

Ако се осланя на членския внос на партийката си, проваленият експравосъден министър Христо Иванов направо ще си умре от глад.

Вече се знае, че цялата тази "група по интереси“ се прехранва от множеството проекти, получени чрез НПО-тата им за анализи, проучвания, доклади и тем подобни измислици в областта на "съдебната реформа". Милиони европари от програмата "Добро управление" реално захраниха

тази "умна и красива“ част от гражданското общество. (Другите се чудят как да спасят фермите и да напълнят хотелите си, къде да намерят работници и на кого да продадат продукцията си).

Тъй като правосъдният министър Данаил Кирилов уважи съсловното решение на прокурорската колегия и отказа да издигне друга кандидатура в крайния възможен срок 29 юли, последната надежда за грантаджиите на Христо Иванов остава президентът. Той може да откаже да издаде указ след избора през октомври. Съмнително е да го направи обаче, защото Радев често говори срещу корупцията в държавата и не би могъл да обясни евентуална своя позиция против Иван Гешев.

Вижте още интервюта, анализи и коментари 

Тогава защо хвърля толкова труд Христо Иванов и компания? Ето, вчерашният им протест също не привлече столичани, които изморени от работа бързаха да се приберат при семействата си?

Причината е повече от прозаична: важно е публиката да вижда лицата им под прожекторите. И така да заработват траншовете си, превеждани от спонсорите им в сянка, сред които е банкерът беглец Цветан Василев.

Иван Петрински
14:35 | 11 Юли 2020 г.

Иван Петрински: Гръцките власти гледат на България...

14:35 | 11 Юли 2020 г.
"Гръцките власти гледат на България като на страна извън риск. Но при повишението в последните дни говорим за сериозно нарастване. Г...
Николай Михайлов, Петър Хубчев
14:29 | 11 Юли 2020 г.

Тази вечер в „Спорт в обектива”: Ники Михайлов пос...

14:29 | 11 Юли 2020 г.
Тази вечер в „Спорт в обектива” от 21:20 часа Николай Михайлов е ексклузивен събеседник. Вратарят на Левски даде откровено ин...
14:28 | 11 Юли 2020 г.

Доган и Пеевски се отказаха от охраната на НСО

14:28 | 11 Юли 2020 г.
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски се отказват от държавната охрана на НСО, предаде Darikne...
симпатизант
14:20 | 11 Юли 2020 г.

Симпатизант на ДПС: Делян Пеевски помогна за лечен...

14:20 | 11 Юли 2020 г.
Млади симпатизанти на ДПС се събраха на плажа "Росенец" тази сутрин. Хора с кауза, които са имали допир до лидера на Движението...
14:07 | 11 Юли 2020 г.

Борисов и Маринов поискаха оставката на директора ...

14:07 | 11 Юли 2020 г.
"Ще поискам оставката на директора ОД на МВР Бургас Радослав Сотиров. Очаквам довечера да има провокации Той обясни, че току-що се в...
протестиращи
13:56 | 11 Юли 2020 г.

Активистите на ДПС посрещнаха плажуващите на "Росе...

13:56 | 11 Юли 2020 г.
Активистите на ДПС посрещнаха протестиращите "плажуващи" с химна на Република България, съобщи DarikNews.   Младе...

гледай на живо

11.07.2020
 • в момента
  Телемаркет
 • 15:00
  Новини
 • 15:15
  "Патарински LIVE" - избрано
 • 16:00
  Новини