Марешки: ГЕРБ ще си завърши мандата, независимо какъв ще е резултата от местните избори (ВИДЕО)

Мая Манолова е част от системата, която убива хората, каза още той

Пламен Христов
Източник: Канал 3

"Самият факт, че дори във Варна издигаме кандидат, значи, че сме реалисти, които работим само за резултати. Считаме, че изборите там са предизвестени, но в София не е така. Фандъкова сменя голяма част от екипа си , значи има нужда от промяна. Единственият кандидат, който отговаря на очакванията на хората е инж. Пламен Христов. Мая Манолова няма как да промени статуквото защото го е създавала, част е от него, от системата, която убива хората", с тези думи започна участието си предаването "Офанзива" лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. 
 
"Пошло е да излязат с надписа, че всички хора с увреждания подкрепят Мая Манолова. Защото тя е създавала системата, която ги е убивала. Ако някой иска да се свърши работата кандидатът е Пламен Христов – млад, образован, некорумпиран. Управлява хиляди хора, бизнес с милиарди приходи", заяви той.
 
 
"Двупосочен процес е, ако си във властта вземаш, но ако си извън, ако искаш – даваш. Щом той управлява бизнес, който не участва в обществените поръчки, защото там няма конкурентен принцип. 
Пътят към летището е хубав, но нещата се движат с изоставащи темпове. Част от работата е свършена, който и да беше кмет, щеше да го направи. Нито една община не е слънце, не е на световно ниво, а другите да изостават. В нашия бранш ние постигаме много повече от средно постижимите. Трябват доста по-големи ръстове", сподели Марешки.
 
"Във всеки район, който припознае истинската алтернатива – инж. Пламен Христов, ще получи бензиностанция от нашата верига. С един неопорочен търг ще се постигне по-добра цена на горивото за софиянци. Електротранспортът ще бъде много по-развит с инж. Христов. Електромобилите са бъдещето, голяма част от софийския транспорт трябва да се електрифицира в кратки срокове, и заради замърсяването, и заради шума", допълни той.
 
"Ако действаме рационално и планираме, нямаше да има такива задръствания. Неефективно се харчат нашите пари. Нямаме детски градини, събираме капачки за кувьози, но си купуваме самолети. Това пречи на българите да живеят добре. Пари в здравеопазването има много, но не се изразходват ефективно и не стигат до докторите и сестрите. Терминът „да усвоим пари” ограби България в последните години. Не мисля, че  Мая Манолова изобщо е алтернатива. Не смятам и че с промяната в София ще има промяна и в България. Това са фактите. ГЕРБ ще си завърши мандата, независимо какъв ще е резултата от местните избори", завърши Веселин Марешки.
 
Кандидатът за кмет на София от ВОЛЯ инж. Пламен Христов пък сподели:
"Фандъкова и Манолова са двете страни на една и съща монета. Представители на старата политическа класа, а аз на съвсем различна – все още никой не може да твърди и няма съмнения, че сме допускали грешки, за които хората да плащат".
 
"Не ми харесва мръсния въздух, задръстванията, детските градини. Въпросът е друг – кой ще вдъхне най-голямо доверие, че има желанието да промени нещата. Щях да им се възхитя, ако бяха изкарали милионите за инвестиции с далновиден мениджърски подход. Но те са ги получили като средства по европроекти, но е по-лесно да ги защитиш отколкото да ги изкараш, за да ги похарчиш. Можем да сме им благодарни, че  не са потънали.В Младост продължава да се строи на всяко зелено кътче, всички нови сгради трябва да бъдат съобразени с една модерна визия на столицата. В центъра имаме чудесни стари сгради, които са засенчени от стъклени подобия на сгради", каза Христов.
 
"Не мисля, че синята и зелената зона трябва да се разширяват. Трябва да се построят подземни паркинги на малка площ. Такива паркинги са добър вариант, но има още стъпки. Призовавам хората да обърнат повече внимание дали някой е алтернатива или е стар и познат или да опитат нов шанс, да започнат минимум от 50 на 50. Няма кой да ме обвини, че съм се облагодетелствал на гърба на избирателите", каза още кандидатът за кмет на София от ВОЛЯ.
 
 
20:02 | 05 Юли 2020 г.

Приятел на починалия д-р Стамов: Има запис, че кол...

20:02 | 05 Юли 2020 г.
Смъртта на 49-годишния лекар от столичната Спешна помощ, който загуби живота си от инфекция с коронавирус повдига много въпроси. &nbs...
19:24 | 05 Юли 2020 г.

Постоянен арест за приближените до Божков, следили...

19:24 | 05 Юли 2020 г.
Най-тежката мярка „задържане под стража“ постанови Специализираният наказателен съд спрямо приближените до бизнесмена Васил Б...
Борисов к
19:19 | 05 Юли 2020 г.

Началникът на НСО: Приближено до Борисов лице е на...

19:19 | 05 Юли 2020 г.
"Нашето професионално становище по въпроса за това как ще се структурират тези служби в Закона за МВР изобщо не беше търсено. Със съ...
19:01 | 05 Юли 2020 г.

Д-р Иван Минчев: Четири часа след като сме си изми...

19:01 | 05 Юли 2020 г.
С една усмивка може да се изразят много неща, дори агресивност, само от формата на зъбитие. Дори една загуба от 1-2 млм. се отразяват.&nb...
18:37 | 05 Юли 2020 г.

Константин Марков, "Тангра": Песента "Денят" пости...

18:37 | 05 Юли 2020 г.
Този момент с пандемията от COVID-19 ни даде възможност за равносметка да се върнем назад и да преосмислим живота си. Това съобщи в ефира...
\
18:24 | 05 Юли 2020 г.

Димитър Главчев: Закачките между институциите руша...

18:24 | 05 Юли 2020 г.
„Когато се встъпи в длъжност с един подход, така се продължава”, каза експредседателят на 44 НС Димитър Главчев относно ...

гледай на живо

05.07.2020
 • в момента
  Имате думата
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини