Атанас Фурнаджиев с остър отговор на атаките срещу него

Бизнесменът дава пресконференция след изпълкома на БФС на 28 ноември

Управителят на
Източник: Канал 3

Управителят на "Мото-Пфое" Атанас Фурнаджиев 23

В Канал 3 бе получено изявление на Атанас Фурнаджиев като право на отговор във връзка с материал излъчен в централната новинарска емисия на телевизия БТВ, на 20.11.2019 г.
 
Публикуваме го без редакторска намеса.
 
"Уважаеми дами и господа, използвам законовото си право на отговор на материал разпространен от БТВ, в който беше замесено и моето име. Правя конкретни уточнения към свързаните с мен твърдения.
 
1. Излъченият материал е подготвян повече от 6 месеца. В този период аз като публична личност съм присъствал на множество събития, на които е присъствал и екип на БТВ. Учудва ме твърдението на журналист в национална телевизия, че не е успял да ме намери в рамките на цели 6 месеца, цитирам: "Без успех останаха опитите ни да се свържем с Атанас Фурнаджиев”. 
 
Настоявам за отговор - кога точно ме потърсихте и по какъв начин, за да изтъквате в ефир безуспешни опити да се свържете с мен. Дори на служебната ми поща, която е публична, няма пристигнало запитване по разработваната тема.
 
2. Дружеството "КП Имобилиен" ЕООД, чийто собственик съм, наистина е основният инвеститор в "Белведере Холидей Клуб", Банско, и се занимава с продажбата на апартаменти в него. Към днешна дата над 80% от наличните в сградата имоти са собственост на частни лица – български и чуждестранни граждани. Дружеството "КП Имобилиен” ЕООД не се занимава с хотелиерска дейност и не е бенефициент на БФС.
 
3. Аз - Атанас Фурнаджиев, по никакъв начин не съм участвал пряко или косвено във вземането на решения къде и кога да бъдат тренировъчните лагери на отборите в детско-юношеските школи. По програмата за детско-юношески спорт в БФС има комисия с председател Емил Костадинов и членове проф. Лъчезар Димитров и Антон Петров. Те се спират на туроператорска фирма, която на свой ред избира и предлага подходящи за целите на тренировъчни лагери хотели. 
 
Всеки треньор сам решава в кой хотел да проведе подготовката на своя футболен отбор. В момента туроператорската агенция е предложила хотели в Сливен, Боровец, Говедарци и Банско.
 
4. За информация - "Белведере Холидей Клуб”е единственият хотел на територията на Банско, който има собствен стадион и това го прави предпочитана дестинация за тренировъчни лагери на множество спортни клубове, както български, така и чуждестранни.
 
5. Относно изнесената в материала на БТВ цена за тренировъчен лагер от 75 лева на човек, уточнявам, че нетната цена, която хотелът получава на човек, след приспадане на ДДС и комисиона на туроператора е 56 лева.
 
Срещу нея се предоставят следните услуги по време на тренировъчен лагер: нощувка, закуска, обяд, вечеря, транспорт, пране, ползване на стадион, наличие на линейка с медицински екип, както и ползване на външен басейн, вътрешен басейн и СПА-център. Възможно е, както се цитира в материала, в базите на НОИ цената да бъде 50 – 60 лв. на човек, но тя е само за закуска, обяд, вечеря и нощувка и то в хотели от 1 или 2 звезди, без всички гореизброени допълнителни условия, които предлага един 4-звезден хотел.
 
6. И последно, смятам, че за всеки родител, какъвто съм и аз, и то на 4 деца, е изключително важно детето ми да бъде на тренировъчен лагер с адекватни условия и качество на услугата, отговарящи пълноценно на нуждите на един младеж, занимаващ се интензивно със спорт и подготовка за състезания. 
 
Уважаеми, дами и господа, това са фактите, които бихте научили от първа ръка, ако наистина ме бяхте потърсили. В заключение добавям, че на 28.11.2019 г. ще присъствам на Изпълкома на БФС, както и на пресконференцията след това и ще бъда на разположение за отговор на всички журналистически въпроси." 
 
Атанас Фурнаджиев, 21.11.2019 г.
жълти павета
10:15 | 30 Септември 2020 г.

Около 200 квадрата жълти павета има в детска ясла ...

10:15 | 30 Септември 2020 г.
Около 200 квадрата жълти павета има в детска ясла в столицата. В социалните мрежи се появиха снимки на емблематичните павета, които обаче...
10:10 | 30 Септември 2020 г.

От март до юни в Сърбия е имало три пъти повече см...

10:10 | 30 Септември 2020 г.
Сръбският епидемиолог Предраг Кон заяви снощи, че според неговите изследвания, базирани на данни от Градския институт по обществено здрав...
10:08 | 30 Септември 2020 г.

БСП призова шестимата отцепници веднага да напусна...

10:08 | 30 Септември 2020 г.
БСП даде брифинг след напускането на парламентарната група на шестима депутати - Красимир Янков, Валери Жаблянов, Димитър Стоянов, Лало К...
нс
10:01 | 30 Септември 2020 г.

Депутатите отхвърлиха ветото на Радев върху Закона...

10:01 | 30 Септември 2020 г.
Депутатите отхвърлиха частичното вето на преизидента Румен Радев върху Закона за съдебната власт, а именно за "кариерните ...
депутати
10:00 | 30 Септември 2020 г.

Шестима депутати напуснаха ПГ на БСП

10:00 | 30 Септември 2020 г.
Шестима депутати от "БСП за България" напуснаха парламентарната група.   Председателят на парламента Цвета Караянч...
09:53 | 30 Септември 2020 г.

Ще са нужни около 10 000 машини, за да се осигури ...

09:53 | 30 Септември 2020 г.
След ветото на президента върху част от промените в Изборния кодекс, трябва отново текстовете да влязат в НС и там да бъдат разгледани, д...

гледай на живо

30.09.2020
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 11:00
  Новини
 • 11:15
  Парламентът на живо
 • 11:45
  Топ шоп