Любо Огнянов: Измисленият македонски език е като третия пол (ВИДЕО)

Пребоядисани доносници на Шесто налагат измисления "македонски"

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?
Източник: Канал 3

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?

Тази седмица Македонската академия на науките и изкуствата, съкратено, забележете МАНИ, обявиха, че съществуването на така нареченият македонски език е неоспорим факт като препоръча на БАН да не продължава спора. Очевидно за всички е, че в Скопие замирисва все по-отчетливо на избори.
 
Вотът е насрочен за 12 април, но дотогава най-вероятно хората около Вардар ще се надпреварват в антибългарската риторика. Друг е въпросът защо точно този стил на поведение печели точки на запад от Кюстендил. Замисляли ли сте се как в Скопие никога не казват нищо срещу Белград. Въпреки репресиите, на които са подлагани жителите на днешна Северна Македония, които преди 70 години наричаха себе си българи. Но явно сърбите добре са си свършили работата тогава – хората, които са били горди със своя произход са били разстрелвани от комунистическите отряди на Лазар Колишевски.
 
 
Да ви припомня – това е първият ръководотител на македонската република, част от титова Югославия. Организирал отряди за съпротива срещу българските освободителни войски в Македония, организирани от комунистическата партия. Част от Антифашисткото събрание за народно освобождение на Македония, откъдето е избран за делегат за първото му заседание. Именно на тази среща на втори август 1944 година в манастира „Прохор Пчински” се взема решение за създаването на т.нар. „македонски език”. Сега ще ви цитирам и част от Стенографските бележки на един от участниците – с екзотичното име Епаминонда Попандов, който неслучайно е завършил в Белград.
 
Та той описва ролята на Югославия за утвържданането на измисления македонски език по следния начин: Благодарение на комунистическата партия, която в днешната гигантска борба първа вдигна знамето за борба против окупаторите и за свободата на всички поробени народи, а така съшо и за свободата на македонския народ, благодарение на войските на далековидния наш мил маршал Тито,ние днес имаме своя държава”. Тези откровени простотии, изписани от догматично дресирания Епаминонда няма да са толкова голям проблем, ако не предизвикват истински белградски резонанс в главите на наследниците на титова Югославия и техните тайни служби, само че в днешна България. И до момента у нас има пребоядисани доносници на Държавна сигурност, които продължават да твърдят, че македонският език е реалност, която ние трябва да приемем.
 
Македонският език обаче е нещо като третия пол – колкото и един хомосексуалист да се облича в женски дрехи някак си трудно ще мине под дъгата. И дори след операция за смяна на пола и хормонална терапия, той завинаги ще продължи да носи мъжките си гени. Та така и с така наречения северномакедонски език  - колкото и сръбски и коминтерновски операции по смяна на пола да си правят, няма как да отрекат българската си основа. Защо е толкова важоно да не отстъпваме с признаването на измисления северномакедонски език. Защото на същия български диалект говорят жителите на Благоевград, Сандански, Петрич, Кюстендил и Дупница.
 
Новоизлюпените македонисти отдавна настояват да признаем македонско малцинство. Което ще бъде равносилно на национално предателство. И да се върнем към днешните апологети на титова югославия преживявайки като агенти за влияние в българските медии. Що за време настана, че най-големите либерали станаха онези пълзящи раболепници, които за благоволението на партийния секретар в университета, бяха готови да опаковат в донос и най-близките си приятели. Най-странното е, че такива отпадъчни продукти на 30-годишния преход продължават да се изявяват като защитници, забележете, на свободното слово.
 
Лепят етикети от екраните, забравяйки, че и те самите носят етикети. Само че с цената на съвестта си, купувана от Държавна сигурност. При това тези хора не спират с опитите си да моделират мнението на високопоставени български политици. Жалко е, че дори бившият кмет на Солун Янис Бутарис в интервю за гръцки вестник казва, че в Скопие няма македонци, а живеят българи, а македонски език не съществува. А в същото време пребоядисаните комунисти, агенти на бившата Държавна сигурност, които дори не са били достатъчно ценни и интелигентни, за да работят за разузнаването и контраразузнаването, а силиците са им стигнали само да доносничат за техните колеги в Шесто управление, продължават да ръсят отрова през медиите.
 
А снизходителните им шефове приемат, че ако се дръпне шалтера на тази зловредна просръбска пропаганда това ще е нарушаване на свободата на словото. Това обаче не е журналистическо слово. А долнопробна прогаганда срещу националните интереси. Това за т.нар. „журналисти на влияние” не е проблем – ако не са македонците, то ще бъдат розовите идеали. Както се казва основата е в Македонската академия на науките и изкуствата. Съкратено МАНИ. Мани, мани.
 

Васил Божков
18:53 | 14 Юли 2020 г.

Оставиха в ареста приближените на Божков - Славчо ...

18:53 | 14 Юли 2020 г.
Апелативният специализиран наказателен съд постанови най-тежката мярка "задържане под стража" за приближените до Васил Божков &...
пожар
18:43 | 14 Юли 2020 г.

Отново пожар край Благоевградско село, няма постра...

18:43 | 14 Юли 2020 г.
Пожар избухна на входа на село Рилци, Благоеградско в 16.50 часа днес, гасиха го три екипа огнеборци.   Пожарът възн...
флаг, Гърция
18:27 | 14 Юли 2020 г.

Внимание: Гърция може да въведе режим на изолация ...

18:27 | 14 Юли 2020 г.
Гърция може да въведе режим на изолация в някои райони, тъй като след възстановяването на туризма в страната расте безпокойството заради ...
протест
18:13 | 14 Юли 2020 г.

6-ти ден на антиправителствени протести в София

18:13 | 14 Юли 2020 г.
6-ти ден на антиправителствени протести. В 17 часа софиянци се събраха пред президентството, а в по-късните часове се очаква да преминат ...
карта
18:03 | 14 Юли 2020 г.

МВнР с интерактивна карта за придвижването по свет...

18:03 | 14 Юли 2020 г.
На официалния сайт на МВнР от днес функционира интерактивна карта, която предоставя структурирана информация за начина на преминаване на ...
17:53 | 14 Юли 2020 г.

Правосъдното министерство предложи правна рамка на...

17:53 | 14 Юли 2020 г.
Работната група, създадена със заповед на министъра на правосъдието Данаил Кирилов на 9 юни 2020 година, предложи правна рамка на дейност...

гледай на живо

14.07.2020
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива