Александър Иванов: Парите от инвестиции се наляха в индустрия и откриване на работни места (ВИДЕО)

Г-жа Манолова беше употребена от БСП, избирателите не я възприеха като независим кандидат, каза още той

Александър Иванов
Източник: Канал 3

Устойчив растеж в доходите и икономиката на България са думите на 2019 г. Във връзка с консултациите на президента, там са изразени групите, но дебат трябва да се състои в парламента.  Не намирам нужда от кардинална промяна в Конституцията. С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива" с Любо Огнянов депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.
 
"Гражданите имат своята представителност в своите жалби. Никакъв залез на партията не може да има. Развитието на българската икономика се отчита по всякакви класации. В два поредни избора ГЕРБ постигна отчетливи резултати. ГЕРБ повиши своите резултати. Избирателите решават кой къде се намира на политическия небосклон", сподели той.
 
 
"Президентът не можа да намери ясно и отчетливо позицията си, а тя би трябвало да бъде обединител на нацията, а не привърженик на една политическа сила. Доверието към него спада. Някой искат промяна в Конституцията гонейки лични цели и интереси. Чуват се призиви от някои "експерти" за президентска република. В момента гражданите могат да следят политическите процеси най-добре чрез НС", коментира Иванов.
 
"Стабилността на управлението, което води до нарастване на доходите, е по-важно политическите пристрастия на някого да бъдат материализирани. Парите от инвестиции се наляха в индустрия и откриване на работни места. Рязко намалява безработицата. БВП расте в много ускорени темпове – 118 млрд. лева. Преди години имаше статистика – инвестициите бяха в недвижими имоти и строителство, а не в нещо, което ще донесе на България приходи. Тези 1,1, млрд. лева повече са насочени в инвестиции, които да допринесат повече за БВП.
Спрямо другите страни, ние бяхме финалисти за "Фолксваген". Там бяха пречупени и надскочени възможностите за държавна помощ, затова Турция ни победа. Можем само да чакаме положително развитие за България, но достатъчно интерес повдигнахме за България и ще доведем нови автомобилни производители в бъдеще", добави депутатът.
 
"1 лев е фиксиран към валутния курс на централната банка. Закръглянето в евро ще бъде в 1,2 стотинки. Държавата и еврорегулатора няма да позволят инфлация. Реалната възможност е да е да въведе еврото през 2023 г. Управлението и властта на само самоцел за ГЕРБ. Българските граждани ще имат шанса да се развият и това са важни реформи. Не се яде асфалт, но откриването на магистралите са от ключово значение, защото около тях се строят заводи", заяви той. 
 
"Допуснат беше доста популизъм по време на местните избори. Популизмът не води до нищо добро. С обновлението на екипа на г-жа Фандъкова резултатите ще са още по-добри. Продължава строежа на метрото, детски градини се строят. Г-жа Манолова беше употребена от БСП, избирателите не я възприеха като независим кандидат. Десните, които я подкрепиха само загубиха. Г-н Трифонов е прекрасен шоумен, за полит си намерения да си носи отговорност", каза още Иванов.
 
"В Перник има натрупани проблеми. Проблемът с водата можеше да бъде решен от по-стария кмет на БСП в Перник. ГЕРБ води до стабилност и просперитет, оптимист съм за завършване на мандата", завърши Александър Иванов от ГЕРБ.
 

паметник
22:15 | 02 Юли 2020 г.

Възстановиха паметника на Христо Ботев в Одеса (СН...

22:15 | 02 Юли 2020 г.
Всеукраинската обществена организация "Конгрес на българите в Украйна" възстанови бюст-паметника на Христо Ботев, който беше от...
22:00 | 02 Юли 2020 г.

Проф. Николай Витанов: Случаите на COVID-19 у нас ...

22:00 | 02 Юли 2020 г.
Благоприятният сценарий за развитието на COVID-19 у нас отдавна не е факт. Това обяви математикът от БАН проф. Николай Витанов пред бТВ. ...
21:48 | 02 Юли 2020 г.

Разбиха тайна схема със стотици трафиканти на дрог...

21:48 | 02 Юли 2020 г.
Полицията във Великобритания разби топ секретна комуникационна система, използвана от престъпници и трафиканти на дрога и оръжие. &n...
Великобритания, флаг, знаме
21:33 | 02 Юли 2020 г.

Великобритания премахва карантината за граждани на...

21:33 | 02 Юли 2020 г.
Британското правителство премахва задължителната карантина за пътници от 75 държави, съобщи "Телеграф"   Великобри...
ЕЦБ не повиши финансирането на гръцките банки
21:21 | 02 Юли 2020 г.

16 европейски банки създават нова платежна система

21:21 | 02 Юли 2020 г.
Нова система за незабавни плащания ще бъде създадена в Европа под егидата на 16 финансови институции от пет страни на ЕС. Това се съобщав...
По аптеките липсва безплатно лекарство за болните от рак на гърдата
21:09 | 02 Юли 2020 г.

Създават карта на аптеките в България

21:09 | 02 Юли 2020 г.
Националната аптечната карта ще определя нуждите на населението в страната. Създаването на документа бе прието по време на днешното засед...

гледай на живо

03.07.2020
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 01:00
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини