Организаторка от "Спаси Перник" се разпозна в коментар на Любо Огнянов, иска право на отговор

Камелия Радева е регистрирана като адвокат през 1991 г., сега се почувствала засегната, че е представена като адвокат

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?
Източник: Канал 3

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?

Традиционният коментар на водещия на "Офанзива с Любо Огнянов" от 11 януари предизвика реакция в ръководството на инициативния комитет "Спаси Перник". Въпреки че не е спомената поименно, една от организаторките на протестите срещу водната криза в миньорския град Камелия Радева се е разпознала. 

Цитатът от коментара на Любо Огнянов, който предизвика реакцията на Камелия Радева, е следният: "Днес се проведе поредния протест-автошествие в Перник. То обаче се ръководи от столична адвокатка, която оглавява комитета "Спаси Перник”. Звучи ви сигурно доста познато. Може би перничани няма да са много доволни, че водачката им всяка вечер се прибира в дома си в София, където има вода." 
 
Според разпоредбите на Закона за радио и телевизия лица и държавни и общински органи, засегнати в линейни медийни услуги, в които не са участвали лично или чрез свой представител, имат право на отговор. В чл. 18 ал.2 е посочено, че в 7-дневен срок от деня на предаването лицата или органите имат право да поискат писмено от съответния оператор предоставянето за разпространение на техния отговор. В искането трябва да са посочени оспорваните твърдения, както и датата и часът на предаването". 
 
 
Независимо, че не е спомената поименно, след получаването на писмото от електронната поща, водещият Любо Огнянов предложи на Камелия Радева да участва в предаването на 18 януари. Тя обаче отказа, като изрази желание сайтът на телевизията да публикува в интернет нейния отговор. Ето го и него – публикуваме го без съкращения, запазвайки оригиналния правопис.
 
"Благодаря Ви, че проблемът с безводието, сполетяло Перник, Батановци и още 17 селища в община Перник, е фокусирал Вашето внимание. Същевременно желая да заявя своето мнение по повод Вашата статия "Протестъри на "Демократична България" стоят зад блокадите в Перник“ с подзаглавие "Колаборацията между БСП и розово-зелените първо в София, сега в Перник".
 
Смятам, че като журналист Вашата етика изисква да проверявате фактите, преди да правите изявления и публикации. Статията Ви прави внушения, които нямат нищо общо с истината:
 
1. Не съм адвокат. Информацията е невярна и това е лесно установимо.
 
2. Като човек, израсъл в Перник, Ви заявявам по пернишки: личният ми живот не Ви засяга и къде точно спя, не е Ваша работа.
 
3. Когато "излязохме" от Фейсбук и се събрахме наяве повече от 20 човека, за да помогнем на града си заради бедственото положение относно водата, не сложихме "Чекпойнт Чарли". Не зададохме въпроса кой на коя партия е симпатизант, за кого е гласувал, кой на кого е роднина, защото в случая това няма никакво значение.
 
4. Продължаваме работата си, търсейки отговори на исканията на перничани за вода и нормален живот.
 
P.S. Другата седмица ще купувам хидрофорна система. Ще Ви изпратя фактурата, за да спрете да коментирате къде спя и какъв е битът ми.”
 
Въпреки твърденията си, след проверка от предаването "Офанзива с Любо Огнянов" в адвокатска колегия Перник се оказа, че Камелия Радева Е РЕГИСТРИРАНА КАТО АДВОКАТ още през 1991 г. след като е завършила специалност "Право" в СУ "Св. Климент Охридски". Тя сама представя себе си като човек, който е работил като адвокат. 
 
Понастоящем Камелия Радева е управляващ собственик на фирма "Оптимум Консулт", която е с адрес в София, на бул. "Дондуков". В предмета на дейност на фирмата е посочено, че извършва юридически консултации, изготвяне на документи и управление на документооборот. Прави впечатление, че в отговора си Камелия Радева не отрича, че живее в София. 
 
Освен това посочените поименно лица – Ирена Шаренкова и Антон Шаренков, който е бил кандидат за общински съветник от Демократична България, не поискаха право на отговор заради коментара на водещия със заглавие "Протестъри на "Демократична България" стоят зад блокадите в Перник". Междувременно от ИК "Спаси Перник" обявиха, че ще проведат протест, този път в София на 25 януари, събота.  
 
12:06 | 06 Юли 2020 г.

Проучване: 78,6% от българите искат Божков да се и...

12:06 | 06 Юли 2020 г.
Цели 78,6% от българите смятат, че редно забегналия зад граница олигарх Божков Божков да се издължи на хазната, като си плати 700-те млн....
ГКПП Кулата - Промахон
12:01 | 06 Юли 2020 г.

На българо-гръцката граница се пропускат лица с ра...

12:01 | 06 Юли 2020 г.
Всички граждани, пътуващи с туристическа цел към Република Гърция, мога да преминат само през ГКПП Кулата – Промахон. Трафикът на т...
ТИР се блъсна в електрически стълб - шофьорът изгоря
12:00 | 06 Юли 2020 г.

ТИР се запали на магистрала "Тракия" край Пловдив

12:00 | 06 Юли 2020 г.
ТИР се е запалил на магистрала "Тракия" в край Пловдив, съобщава NOVA.   Заради инцидента движението при км 116 на...
Данаил Кирилов
11:55 | 06 Юли 2020 г.

Кирилов участва в заседанието на Съвета на Европей...

11:55 | 06 Юли 2020 г.
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов ще участва в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз "Правосъдие и вътрешни р...
Мерилин Монро
11:53 | 06 Юли 2020 г.

Шал на Мерилин Монро спаси театър в Париж от фалит

11:53 | 06 Юли 2020 г.
Италианският театър за комедия в Париж избегна фалита благодарение на продажбата на копринен шал на Мерилин Монро за 300 хиляди евро. Тов...
11:52 | 06 Юли 2020 г.

Мъж загина при катастрофа на пътя Шумен - Карнобат

11:52 | 06 Юли 2020 г.
60-годишен мъж е загинал при катастрофа на пътя Шумен - Карнобат между селата Риш и Веселиново. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Ш...

гледай на живо

06.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 12:20
  "Беновска пита" - избрано
 • 13:00
  Новини
 • 13:20
  Патарински LIVE