Доц. Мариана Тиен: Ухан е китайската Горна Оряховица, свързва Северен и Южен Китай и има 98 университета (ВИДЕО)

Китайските власти хранят чужденците за своя сметка по време на епидемията, добави тя

Доц. Мариана Тиен
Източник: Канал 3

"Българската общност в Китай постоянно поддържаме връзка. Единият от българските студенти, евакуиран от Китай го познавам, много е съвестен. Взе правилното решение, в самолет е много по-лесно да се заразиш. В Китай сега занятия няма". С тези думи започна участието си в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" доц. Мариана Тиен, генерален секретар на Глобалния център за сътрудничество между Китай и страните то Централна и Източна Европа и учен от БАН.
 
"Създава се невероятна психоза, едва ли не апокалипсис. Това са страшни спекулации, не трябва да се пренебрегва опасността. Нашите власти взеха много навременни и адекватни мерки. Транспортирането на българи и съвместните акции със страни от ЕС говорят за това.
Около 25-ти януари казаха, че ще се удължи срока на ваканцията на учениците в Китай, обмисля се дигитално обучение", съобщи тя.
 
"В Китай информацията идва от един и същи източник, затова и е една и съща. Загиналият от коронавирус във Филипините е китаец от Ухан. Тепърва ще се търсят точните лекарства за коронавируса", каза доц. Тиен.
 
 
"Китайците подхвърлят нещо за биологично оръжие във връзка с коронавируса. Епидемията идва от пазара за морски продукти в Ухан, но те никога не казват нищо с категоричност. В Ухан се намира най-голямата клисура в света – Трите ждрела, огромен град, но прашен и мръсен. Никой от тях не е ял прилепи, будисти са, дори не месо не ядат.
Въртя се клипче уж от пазара от Ухан, беше ужасно, но е лъжа. Не е Ухан. Въртеше се и клипче на китайка, която яде супа от прилеп, но беше от островите в Тихия океан, а не в Китай, а и тя се извини", коментира тя.
 
"Китайските власти. Хванали са вируса в началото на декември, местните власти са подценили, че е възможно нещо такова. При тях е много трудно да съобщиш лоша новина на висшестоящите, но щом разбират властите, веднага осведомяват СЗО", сподели доц. Тиен.
 
"Имаше друг щам в още два града в Китай, изолирали са патоген. Това е глобална заплаха и е необходимо глобално решение. Избити са над 20 000 пилета във ферми. Китайците не знаят що е паника, свикнали са на дисциплина. Китайските власти хранят чужденците за своя сметка по време на епидемията", добави тя.
 
"Ухан е като Горна Оряховица за нас – свързва Северен и Южен Китай. През него минава най-голямата река в Китай – Яндзъ. Има голямо пристанище. Транспортен и логистичен център с 98 университета. Там се намира и Източното езеро. Това е родината на хризантемите. Невероятен спад в туризма има в Китай. Под 2 % падна цялата китайска икономика. 197 млрд долара наляха днес в китайската икономика, страшно силна държава е и ще се справи. Всички спортни състезания са отменени, така България поема младежкото първенство по хокей в Зимния дворец. Дори да няма епидемия, след 9 часа рядко се виждат китайци по улиците", каза още доц. Мариана Тиен.
 

Отпушват движението по Северната тангента при \
21:53 | 27 Ноември 2020 г.

Отварят движението по обновения 1,3 км участък от ...

21:53 | 27 Ноември 2020 г.
Преди обяд ще бъде пуснато движението по обновения 1,3 км участък от Северната дъга на Софийския околовръстен път. Това е отсечката след ...
COVID
21:40 | 27 Ноември 2020 г.

СЗО: Ваксинация от 60-70% в световен мащаб ни спас...

21:40 | 27 Ноември 2020 г.
Около 60-70% от населението на света трябва да бъде ваксинирано или да придобие имунитет, за да се предотврати разпространението на корон...
флаг
21:24 | 27 Ноември 2020 г.

След 4 месеца Австралия е без карантина

21:24 | 27 Ноември 2020 г.
Емоционални семейни събирания трогнаха Австралия. За първи път от 4 месеца беше позволено на хора от щата Виктория да се завърнат у дома....
Паметник на загиналите българи на кораба \
21:13 | 27 Ноември 2020 г.

Поругаха паметника на загиналите българи от кораба...

21:13 | 27 Ноември 2020 г.
Паметникът на брега на Охридското езеро, който бе открит в памет на българските туристи, загубили живота си при потъването на кораба &quo...
Свети Мина
21:05 | 27 Ноември 2020 г.

Здравната каса е готова да увеличи лимитите, за да...

21:05 | 27 Ноември 2020 г.
Дават още пари на първата COVID болница у нас. За броени дни „Свети Мина” загуби статута си.   Сега Здравна...
Гостите на \
20:50 | 27 Ноември 2020 г.

Министър Сачева определи кои работещи ще получават...

20:50 | 27 Ноември 2020 г.
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева издаде заповед, с която утвърди икономическите дейности, в които работещите могат...

гледай на живо

27.11.2020
  • в момента
    Патарински LIVE
  • 23:00
    Новини
  • 23:20
    Денят на живо с Наделина Анева