Как се лекува разбито сърце при всяка зодия

Да ти разбият сърцето, не е шега работа

сърце, разбито сърце, любов, несподелена любов, раздяла
Източник: pixabay.com

Кой не познава болката отляво. Даже Васил Найденов я възпя в един от неговите вечни шлагери.
 
Да ти разбият сърцето, не е шега работа. При някои човечета симптомите дори наподобяват инфаркт. Други хора изобщо не дават на сърдечната болка да диктува живота им и се окопитват за няколко дни, или поне се самозалъгват, че всичко отново е сърца и рози. Трети път пропадат в ямата на отчаянието за месеци, дори години.
 
Дали периодът на справяне с разпердушиненото сърце има общо със зодията на любовния потърпевш?
 
Обсебените - Телец, Рак и Скорпион
 
Любовната им мъка им често се смесва с гняв от това, че са предадени. Или поне това е тяхната интерпретация за ситуацията. Затова те първо скърбят за отишлата си половинка и след това се опитват да разплетат френетично заплетените си чувства. Гневът може да се превърне в омраза, а това е също толкова обвързваща емоция, колкото и любовта. Тези знаци трябва да бъдат внимателни, за да не зациклят в живеене в миналото.
 
Телецът не харесва сигурността му да бъде разклатена и въпреки че изглежда спокоен, той може да прикрива мрачни мисли, които отнемат много време, за да се изкоренят. Хората от тази зодия изпитват неистова нужда да излязат отново на любовната борса.
 
Ракът изпитва най-силна болка, тъй като загубата на любимия го кара да се чувства така, сякаш част от него си е отишла. За да продължи напред, той трябва да закоравее емоционално.
 
Скорпионът обича интензивно, наситено и страстно – така и обича. Той трудно пуска някой да си отиде от него, а неговата любовна скръб често е примесена с отмъстителни мисли. От всички знаци зрелият Скорпион е наясно, че животът е поредица от дълбоки трансформации, които са болезнен процес на деконструкция на миналото и реконструкция на различно бъдеще. След като разбере това, всичко става ако не по-лесно, то поне по-поносимо за разбитото му сърце.
 
 
Немърдащите – Водолей, Лъв, Козирог и Дева
 
Водолеят и Лъвът ще се мотаят в очакване животът да се върне към нормалното си състояние, тъй като те очакват светът да се адаптира към тях, а не обратното. Но колкото и да са търпеливи, няма да върнат това, което си е тръгнало, така че трябва да положат усилия, за да се адаптират към променения си любовен статус и да се възползват максимално от това. Типично за него, Лъвът ще подхранва нараненото си его и нащърбена гордост, страхувайки се да не разбият сърцето му отново. Водолеят, заслепен в своята неустоимост, ще се заблуждава дълго време, че половинката му отново ще намери път към него. Напразно.
 
Козирог и Дева
Тези два знака ще въздъхнат с облекчение, сякаш отхвърлянето е това, което те са очаквали да им се случи. За да преодолеят разбитото си сърце, те ще се впуснат в непрекъсната работа, нови проекти, ще се преуморяват доброволно и кипят от амбиция, само и само за да се утешат, че може да извлекат полза от раздялата.
Вместо това те трябва да си подарят глезене от време на време с масажи, спа и козметични процедури. Ако поддържат тялото си щастливо, нова половинка ще се появи за нула време.
 
Нещастните: Везни и Риби
 
Везните наистина не са щастливи без половинка. Те ще бъдат наранени от раздялата, но това усещане ще бъде смесено с неудобство, че са били унижени в очите на техния социален кръг. Представителите на тази зодия обаче са майстори на пръскането на чар. Така че дори и наранени, те ще покажат своята привлекателност и скоро ще се държат с ново човече за ръка.
 
Рибите ще изпаднат в друга реалност. След като животът не им дава това, от което се нуждаят, те ще потърсят утеха в света на мечтите си, където времето винаги е щастливо. Но те не са създадени да тънат в самота, така че по пътя някой ще се смили над тях и ще ги отвлече в дебрите на друга романтична връзка. Рибите умеят да бъдат на точното място в точното време, така че нова любов за тях се случва без особени усилия.
 
 
Безразсъдните - Овен, Стрелец и Близнаци
 
Овен, Стрелец и Близнаци са вироглави и необуздани знаци, които крият разбитото си сърце по-добре от останалите, и които за да се почувстват по-добре, скачат безразсъдно в ново романтично приключение, преди да са приключили в душата си със старото.
 
Овенът определено притежава качеството да подскача от цвят на цвят. Близнаците винаги имат опции в ръкава си, така че ако някой им върже тенекия, то без проблем ще почукат на някоя друга порта. Стрелецът ще се съвземе от сърдечните си рани, тръгвайки на път, където ще намери нов романс още в следващото пристанище.
 
 
Снимки: Pixabay.com
Източник: 24 часа
Етикети: зодии , любов
COVID-19
21:41 | 12 Август 2020 г.

Великобритания коригира броя на жертвите на COVID-...

21:41 | 12 Август 2020 г.
Великобритания намали с 5000 броя на смъртните случаи от пандемията на коронавирус, след като преразгледа методиката на регистриране на п...
Проф. Костадин Ангелов
21:23 | 12 Август 2020 г.

Министър Ангелов: Направена е организация за непре...

21:23 | 12 Август 2020 г.
„Направена е организация работата на филиала за спешна помощ в Пазарджик да продължи без прекъсване – командировани са служит...
Взрив
21:18 | 12 Август 2020 г.

Щетите от адския взрив в Бейрут са за около 15 млр...

21:18 | 12 Август 2020 г.
Страховитата експлозия в пристанище Бейрут на 4 август причини щети за над 15 милиарда долара, заяви в сряда ливанският президент Мишел А...
Цвета Караянчева: Не държим властта на всяка цена!
21:14 | 12 Август 2020 г.

Караянчева: Над 17 млн. лв. ще бъдат вложени в път...

21:14 | 12 Август 2020 г.
Над 17 млн. лева ще бъдат вложени в рехабилитацията на пътя Кърджали-Мост-Манастир - от кръстовището на автогарата до границата с ОПУ-Хас...
Дора Янкова
21:09 | 12 Август 2020 г.

Дора Янкова: Поведението на Борисов не издава, че ...

21:09 | 12 Август 2020 г.
Емоциите на Бойко Борисов от първите му два мандата изглежда липсват при третия, в който той показва известна твърдост. Това може да ни н...
Протест в Беларус
20:07 | 12 Август 2020 г.

ООН критикува действията на беларуските власти сре...

20:07 | 12 Август 2020 г.
Върховният комисар на ООН за правата на човека осъди насилствените действия след оспорваните президентски избори в Беларус и призова за н...

гледай на живо

12.08.2020
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:20
  Другото лице
 • 22:50
  Бизнес новини