Любо Огнянов: Петимата от РМС по перваза. Коронясаният вирус на глупостта (ВИДЕО)

Спешно се нуждаем от ваксина срещу глупостта или поне от дезинфектант

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?
Източник: Канал 3

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?

През тази седмица гръцката армия беше изпратена по границата с Турция, за да спрат нашествието на мигранти, които искат да щурмуват Европа. Колкото и критични да бъдем към българското управление обаче един неоспорим факт трябва да бъде признат. Докато гърците се опитват да спасят своята страна от брадатите щурмоваци, нелегалните мигранти заобикалят България.
 
Само си представете какво би станало ако тези орди се насочат към нашата страна. За моя изненада обаче, дори в този случай се намират нихилисти, които казват "съсипаха я тази държава, след като дори мигрантите не искат да припарват до България".
 
Някои пък завидяха на гърците, че Европа им отпуснала 700 млн. евро. Вие сериозно ли това искате – някой да ни плаща, докато през страната ни минават тези пълчища от неграмотни диваци? Да продадете страната си срещу траншове? Правителството трябва да бъде поздравено за балансираната политика, която държи далеч от границата нашествениците. И колкото и да дразни това някои, да се признае, че това е благодарение и на добрите отношения между премиера Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган.
 
 
Тази седмица "Газпром" свали цената на природния газ с 40%., нещо което се случва за първи път от 30 години. Благодарение на антимонополната процедура стартирана от Европейската комисия. Какво ще кажете мили европесимисти, щеше ли да ви е приятно руснаците да продължат да ни дерат с 40% отгоре? Ревността в политиката е страшно нещо. Най-добрият пример за това е един хотелиер от Банско, посочен в доклад като министър с контакти, които будят съмнение за корупция. Та този хотелиер, за когото все още шушукат, че на младини е бил любим компаньон на друг вътрешен министър, влезе в ролята едва ли не на дописник на сайт за фалшиви новини.
 
Да посочиш като основна причина свалянето на цените на природния газ, телефонния разговор от няколко минути, между Румен Радев и руския президент Владимир Путин е меко казано проява на политическо малоумие. Представете си само – българският държавен глава вдига телефона на Путин и го принуждава за две седмици да намали цената на синьото гориво. Ами след като българския президент може с един разговор да накара Владимир Путин да свали газа с 40 на сто, кое налага световните лидери да преговарят часове наред очи в очи с руския президент?
 
Да живееш сред розовите облаци на отминалата слава е евтино занимание, но не е сериозно за хора, които имат авторитет и цел да бъдат политически лидери. Нещо повече. Да създаваш усещане за свръхспособности, на който и да е български политик, вместо да му изпишеш веждите, може да му избодеш очите. Защото свръочакванията в сблъсък с реалността може да доведат до свръхразочарование. Да не припомняме първия служебен кабинет след заклинанията "Остава ви още седмица". И накрая какво излезе? Герджиков премиер, а ако сте забравили, настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев беше служебен министър на финансите в кабинета на Румен Радев. И като казах здравеопазване, няма как да не отбележим и последната акция. Пет протестиращи жени се барикадираха в сградата на Партийния дом.
 
Една от тях, Мая Илиева, беше част от Инициативния комитет на провалената кандидат-кметица Мая Манолова. Отвън десетина представителки на инициативата "Системата ни убива", водени от Вера Иванова, също от Инициативния комитет на Мая Манолова. Всъщност "Петимата от РМС" на Мая Манолова използват напълно справедливите социални искания на медицинските сестри за повишаване на заплатите, замествайки ги с политически лозунги за оставка на цялото правителство. И за да бъде циркът пълен, отвън протестът се подкрепя от осъдения австралийски касапин Джок Полфрийман, който развява знамето си с петолъчка.
 
Всичко това на фона на мазохистичния стремеж най-накрая да бъде доказан първия положителен случай на коронавирус у нас. Нещо наистина се случва с психиката ни. Не можем да се зарадваме на факта, че в  България не припарва един нелегален брадат мигрант, че сметките ни за парно ще бъдат намалени заради свалената с 40% цена на природния газ. Че на всичкото отгоре и коронавирусът ни пощади. Поне засега. В какви хора сме се превърнали? Наистина тежка е короната на вируса на глупостта. За това ваксина няма как да бъде открита. Във време като днешното трябва да те е страх да си отвориш прозореца. Защото вместо чист въздух, на перваза ще те чака я Мая Манолова, я Джок Полфрийман, я някой псевдовъзрожденец или "Боец".
 
На трети март президентът Румен Радев каза, че "Свободата е най-силният имунитет срещу всякакви политически вируси".Въпросът е дали амбулантните търговци, които ни предлагат имунитет с нова ваксина, не ни пробутват вируси. И дали не е време да извадим дезинфектанта, че вирусите летят и се пренасят по въздуха. Нали, г-н президент?

проф. Костадин Ангелов
13:01 | 02 Юли 2020 г.

"Денят на живо с Наделина Анева" днес: Говори дире...

13:01 | 02 Юли 2020 г.
В "Денят на живо с Наделина Анева" днес от 20:20 ч. очаквайте:   КОРОНА ОТ ТРЪНИ   Как болестта ни пр...
ученици
12:55 | 02 Юли 2020 г.

"Социална мрежа" днес: Изложиха ли се седмокласниц...

12:55 | 02 Юли 2020 г.
В "Социална мрежа" днес от 14:30 ч. очаквайте:   ➡ След случая с момиче, завързано с верига в дома си - чий пробле...
Бургазлия е обвинен в тероризъм
12:09 | 02 Юли 2020 г.

Прокуратурата показа смущаващи кадри с българина, ...

12:09 | 02 Юли 2020 г.
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност български гражданин, участвал в терористична дейност в чужбина, съобщих...
12:06 | 02 Юли 2020 г.

Двама загинаха при тежка катастрофа на пътя Кюстен...

12:06 | 02 Юли 2020 г.
Двама души са загинали при тежката катастрофа на пътя Кюстендил – Дупница. Това съобщиха за Радио „Фокус” – К...
ГКПП Кулата - Промахон
12:02 | 02 Юли 2020 г.

Коли със сръбска регистрация задръстиха ГКПП "Кула...

12:02 | 02 Юли 2020 г.
Коли със сръбска регистрация задръстиха граничния пункт „Кулата-Промахон“, причината е, че Гърция не разрешава преминаването ...
Цигари
11:53 | 02 Юли 2020 г.

Южна Африка е напът да криминализира окончателно р...

11:53 | 02 Юли 2020 г.
Южна Африка остана единствената страна в света, в която продажбата на тютюневи изделия е забранена, като една от антикризисните мерки за ...

гледай на живо

02.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 13:20
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа