Любо Огнянов: Петимата от РМС по перваза. Коронясаният вирус на глупостта (ВИДЕО)

Спешно се нуждаем от ваксина срещу глупостта или поне от дезинфектант

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?
Източник: Канал 3

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?

През тази седмица гръцката армия беше изпратена по границата с Турция, за да спрат нашествието на мигранти, които искат да щурмуват Европа. Колкото и критични да бъдем към българското управление обаче един неоспорим факт трябва да бъде признат. Докато гърците се опитват да спасят своята страна от брадатите щурмоваци, нелегалните мигранти заобикалят България.
 
Само си представете какво би станало ако тези орди се насочат към нашата страна. За моя изненада обаче, дори в този случай се намират нихилисти, които казват "съсипаха я тази държава, след като дори мигрантите не искат да припарват до България".
 
Някои пък завидяха на гърците, че Европа им отпуснала 700 млн. евро. Вие сериозно ли това искате – някой да ни плаща, докато през страната ни минават тези пълчища от неграмотни диваци? Да продадете страната си срещу траншове? Правителството трябва да бъде поздравено за балансираната политика, която държи далеч от границата нашествениците. И колкото и да дразни това някои, да се признае, че това е благодарение и на добрите отношения между премиера Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган.
 
 
Тази седмица "Газпром" свали цената на природния газ с 40%., нещо което се случва за първи път от 30 години. Благодарение на антимонополната процедура стартирана от Европейската комисия. Какво ще кажете мили европесимисти, щеше ли да ви е приятно руснаците да продължат да ни дерат с 40% отгоре? Ревността в политиката е страшно нещо. Най-добрият пример за това е един хотелиер от Банско, посочен в доклад като министър с контакти, които будят съмнение за корупция. Та този хотелиер, за когото все още шушукат, че на младини е бил любим компаньон на друг вътрешен министър, влезе в ролята едва ли не на дописник на сайт за фалшиви новини.
 
Да посочиш като основна причина свалянето на цените на природния газ, телефонния разговор от няколко минути, между Румен Радев и руския президент Владимир Путин е меко казано проява на политическо малоумие. Представете си само – българският държавен глава вдига телефона на Путин и го принуждава за две седмици да намали цената на синьото гориво. Ами след като българския президент може с един разговор да накара Владимир Путин да свали газа с 40 на сто, кое налага световните лидери да преговарят часове наред очи в очи с руския президент?
 
Да живееш сред розовите облаци на отминалата слава е евтино занимание, но не е сериозно за хора, които имат авторитет и цел да бъдат политически лидери. Нещо повече. Да създаваш усещане за свръхспособности, на който и да е български политик, вместо да му изпишеш веждите, може да му избодеш очите. Защото свръочакванията в сблъсък с реалността може да доведат до свръхразочарование. Да не припомняме първия служебен кабинет след заклинанията "Остава ви още седмица". И накрая какво излезе? Герджиков премиер, а ако сте забравили, настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев беше служебен министър на финансите в кабинета на Румен Радев. И като казах здравеопазване, няма как да не отбележим и последната акция. Пет протестиращи жени се барикадираха в сградата на Партийния дом.
 
Една от тях, Мая Илиева, беше част от Инициативния комитет на провалената кандидат-кметица Мая Манолова. Отвън десетина представителки на инициативата "Системата ни убива", водени от Вера Иванова, също от Инициативния комитет на Мая Манолова. Всъщност "Петимата от РМС" на Мая Манолова използват напълно справедливите социални искания на медицинските сестри за повишаване на заплатите, замествайки ги с политически лозунги за оставка на цялото правителство. И за да бъде циркът пълен, отвън протестът се подкрепя от осъдения австралийски касапин Джок Полфрийман, който развява знамето си с петолъчка.
 
Всичко това на фона на мазохистичния стремеж най-накрая да бъде доказан първия положителен случай на коронавирус у нас. Нещо наистина се случва с психиката ни. Не можем да се зарадваме на факта, че в  България не припарва един нелегален брадат мигрант, че сметките ни за парно ще бъдат намалени заради свалената с 40% цена на природния газ. Че на всичкото отгоре и коронавирусът ни пощади. Поне засега. В какви хора сме се превърнали? Наистина тежка е короната на вируса на глупостта. За това ваксина няма как да бъде открита. Във време като днешното трябва да те е страх да си отвориш прозореца. Защото вместо чист въздух, на перваза ще те чака я Мая Манолова, я Джок Полфрийман, я някой псевдовъзрожденец или "Боец".
 
На трети март президентът Румен Радев каза, че "Свободата е най-силният имунитет срещу всякакви политически вируси".Въпросът е дали амбулантните търговци, които ни предлагат имунитет с нова ваксина, не ни пробутват вируси. И дали не е време да извадим дезинфектанта, че вирусите летят и се пренасят по въздуха. Нали, г-н президент?

Отпушват движението по Северната тангента при \
21:53 | 27 Ноември 2020 г.

Отварят движението по обновения 1,3 км участък от ...

21:53 | 27 Ноември 2020 г.
Преди обяд ще бъде пуснато движението по обновения 1,3 км участък от Северната дъга на Софийския околовръстен път. Това е отсечката след ...
COVID
21:40 | 27 Ноември 2020 г.

СЗО: Ваксинация от 60-70% в световен мащаб ни спас...

21:40 | 27 Ноември 2020 г.
Около 60-70% от населението на света трябва да бъде ваксинирано или да придобие имунитет, за да се предотврати разпространението на корон...
флаг
21:24 | 27 Ноември 2020 г.

След 4 месеца Австралия е без карантина

21:24 | 27 Ноември 2020 г.
Емоционални семейни събирания трогнаха Австралия. За първи път от 4 месеца беше позволено на хора от щата Виктория да се завърнат у дома....
Паметник на загиналите българи на кораба \
21:13 | 27 Ноември 2020 г.

Поругаха паметника на загиналите българи от кораба...

21:13 | 27 Ноември 2020 г.
Паметникът на брега на Охридското езеро, който бе открит в памет на българските туристи, загубили живота си при потъването на кораба &quo...
Свети Мина
21:05 | 27 Ноември 2020 г.

Здравната каса е готова да увеличи лимитите, за да...

21:05 | 27 Ноември 2020 г.
Дават още пари на първата COVID болница у нас. За броени дни „Свети Мина” загуби статута си.   Сега Здравна...
Гостите на \
20:50 | 27 Ноември 2020 г.

Министър Сачева определи кои работещи ще получават...

20:50 | 27 Ноември 2020 г.
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева издаде заповед, с която утвърди икономическите дейности, в които работещите могат...

гледай на живо

27.11.2020
  • в момента
    Патарински LIVE
  • 23:00
    Новини
  • 23:20
    Денят на живо с Наделина Анева