Мая Манолова: Парламентът прекрачи границата с пределните цени за всички стоки (ВИДЕО)

Имаме изключително активна прокуратура, очакваме тези акции срещу битовата престъпност, да приключат успешно

Източник: Канал 3

 

Смятам, че отговорността е на институциите за адекватни мерки, те разполагат с цялата информация и би следвало да им се доверим. Защото и утре отговорността пак ще е тяхна, когато се преценява ефективността на тези мерки след епидемията. Бих призовала всички български граждани да изпълняват мерките и заповедите на отговорните институции, би следвало да имаме респект и уважение към авторитетите, щаба, към хората, които вземат решенията. Това каза в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов“ Мая Манолова от гражданска платформа Изправи се.БГ по повод мерките срещу коронавируса.
 
"Подкрепям акцията на главния прокурор срещу спекулата, защото не е нормално хората да купуват дезинфектанти за 10 лв. За съжаление вчера парламентът прекрачи границата и вместо да въведе пределни цени на стоките от първа необходимост, те наложиха пределни цени на всички стоки, което създава трудности пред бизнеса.
 
Сега всеки търговец трябва са съобразява цените си с това, което е продавал през последните 3 месеца“, заяви Мая Манолова, бивш омбудсман.
 
"С тези прекомерни мерки може да се затруднят гражданите – нямам предвид противоепидемичните мерки, а мерките за пределни цени за всички стоки“, каза още тя.
 
 
Мая Манолова се изказа и за последните акции на прокуратурата срещу битовата престъпност. "Имаме изключително активна прокуратура, това, което очакваме всички български граждани, е тези акции да приключат успешно. Сега фокусът е коронавируса, но битовата престъпност също би трябвало да е на дневен ред.
 
Мерките на правоохранителните органи трябва да се подкрепят, трябва да спазваме и да имаме повече доверие и респект към институциите в тази обстановка", призова Мая Манолова.

Запитана как се отнася към онези, които опитват да трупат политически дивиденти в условията на криза, тя отговори: "Мисля, че не е човешко в момента да се прави имидж и да се трупат дивиденти в криза, която застрашава живота и здравето на българските граждани, здравето на българската икономика и изобщо на утрешния ден на България. От нас се очаква да сме солидарни, да се подкрепяме".

Тя заяви, че не е човешко, когато "заразата е на вратата ни, ние да говорим за избори", когато водещият Любо Огнянов я запита дали нейната гражданска платформа ще се яви на парламентарните избори догодина.

"Нека да бъдем солидарни един с друг, нека да бъдем добри", бе финалното послание на Мая Манолова в "Офанзива с Любо Огнянов".

Очаквайте подробности.

 

Захариева
21:05 | 02 Декември 2020 г.

Екатерина Захариева: България остава ангажирана в ...

21:05 | 02 Декември 2020 г.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подчерта нарастващото значение на НАТО за Черноморския регион по време на...
Денят на живо с Наделина Анева
21:00 | 02 Декември 2020 г.

Проф. Тодор Кантарджиев: От 14 ноември заболяемост...

21:00 | 02 Декември 2020 г.
"Планове и стратегии срещу бедствия, епидемии, пандемии се правят от много години в България и е естествено за държавата да се грижи...
Хиляди домакинства останаха без ток! Вятърът скъса десетки проводници
20:53 | 02 Декември 2020 г.

БФИЕК алармира отговорни институции за "екстремни ...

20:53 | 02 Декември 2020 г.
Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК) алармира за "екстремни ценови равнища" на Българската нез...
линейка
20:19 | 02 Декември 2020 г.

Общинската аварийна дирекция получи линейка за пол...

20:19 | 02 Декември 2020 г.
Нова линейка за временно ползване през извънредната епидемична обстановка получи Общинската аварийна дирекция в столицата. Специализирани...
COVID
20:13 | 02 Декември 2020 г.

Задължителна карантина за българи, пристигащи в Ав...

20:13 | 02 Декември 2020 г.
Австрия въвежда задължителна 10-дневна карантина за пристигащите от България. Това се налага, тъй като страната ни се води рискова зона. ...
банкноти,
19:35 | 02 Декември 2020 г.

20% от оборота на затворени бизнеси, които не са в...

19:35 | 02 Декември 2020 г.
„Между 10 и 20 на сто от оборота за предходната година ще получат бизнеси, според това доколко е засегната работата им от кризата и...

гледай на живо

02.12.2020
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:20
  Патарински LIVE
 • 23:00
  Новини