Мая Манолова: Парламентът прекрачи границата с пределните цени за всички стоки (ВИДЕО)

Имаме изключително активна прокуратура, очакваме тези акции срещу битовата престъпност, да приключат успешно

Източник: Канал 3

 

Смятам, че отговорността е на институциите за адекватни мерки, те разполагат с цялата информация и би следвало да им се доверим. Защото и утре отговорността пак ще е тяхна, когато се преценява ефективността на тези мерки след епидемията. Бих призовала всички български граждани да изпълняват мерките и заповедите на отговорните институции, би следвало да имаме респект и уважение към авторитетите, щаба, към хората, които вземат решенията. Това каза в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов“ Мая Манолова от гражданска платформа Изправи се.БГ по повод мерките срещу коронавируса.
 
"Подкрепям акцията на главния прокурор срещу спекулата, защото не е нормално хората да купуват дезинфектанти за 10 лв. За съжаление вчера парламентът прекрачи границата и вместо да въведе пределни цени на стоките от първа необходимост, те наложиха пределни цени на всички стоки, което създава трудности пред бизнеса.
 
Сега всеки търговец трябва са съобразява цените си с това, което е продавал през последните 3 месеца“, заяви Мая Манолова, бивш омбудсман.
 
"С тези прекомерни мерки може да се затруднят гражданите – нямам предвид противоепидемичните мерки, а мерките за пределни цени за всички стоки“, каза още тя.
 
 
Мая Манолова се изказа и за последните акции на прокуратурата срещу битовата престъпност. "Имаме изключително активна прокуратура, това, което очакваме всички български граждани, е тези акции да приключат успешно. Сега фокусът е коронавируса, но битовата престъпност също би трябвало да е на дневен ред.
 
Мерките на правоохранителните органи трябва да се подкрепят, трябва да спазваме и да имаме повече доверие и респект към институциите в тази обстановка", призова Мая Манолова.

Запитана как се отнася към онези, които опитват да трупат политически дивиденти в условията на криза, тя отговори: "Мисля, че не е човешко в момента да се прави имидж и да се трупат дивиденти в криза, която застрашава живота и здравето на българските граждани, здравето на българската икономика и изобщо на утрешния ден на България. От нас се очаква да сме солидарни, да се подкрепяме".

Тя заяви, че не е човешко, когато "заразата е на вратата ни, ние да говорим за избори", когато водещият Любо Огнянов я запита дали нейната гражданска платформа ще се яви на парламентарните избори догодина.

"Нека да бъдем солидарни един с друг, нека да бъдем добри", бе финалното послание на Мая Манолова в "Офанзива с Любо Огнянов".

Очаквайте подробности.

 

Плюшено мече
21:42 | 04 Юли 2020 г.

Дете на 4 години с COVID-19 в с. Голямо Ново

21:42 | 04 Юли 2020 г.
Направени са PCR тестове на контактните със семейството, заразено с коронавирус в търговищкото село Голямо Ново. Сред новозаразените ...
21:37 | 04 Юли 2020 г.

Мащабна операция срещу детската порнография в Итал...

21:37 | 04 Юли 2020 г.
Италианската полиция извърши мащабна операция в 15 региона срещу лица, заподозрени, че са замесени в детска порнография, предаде ДПА. ...
21:33 | 04 Юли 2020 г.

Иззеха над 2 тона нелегална ракия в Пловдив

21:33 | 04 Юли 2020 г.
Полицията е иззела над 2 тона нелегален алкохол от избените помещения на 62-годишен мъж в Пловдив, съобщиха от ОД на МВР Пловдив.  ...
Проф. Тодор Кантарджиев
21:26 | 04 Юли 2020 г.

Проф. Кантарджиев: Изпуснахме инфекцията от COVID-...

21:26 | 04 Юли 2020 г.
У нас циркулират 35 щама на COVID-19, обяви пред БТВ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Оперативни...
21:22 | 04 Юли 2020 г.

Прокуратурата изелезе с още данни за акцията срещу...

21:22 | 04 Юли 2020 г.
„Профилите на магистратите, които са ангажирани с разследванията срещу обвиняемия Васил Божков, съдържат освен техни лични данни ка...
21:08 | 04 Юли 2020 г.

Д-р Борислав Цеков: Причините за профанизацията на...

21:08 | 04 Юли 2020 г.
Една от основните причини за профанизацията на политическото, която наблюдаваме от много години е синдрома на социалната мрежа. Това съоб...

гледай на живо

05.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Другото лице
 • 07:25
  "Имате думата" с Александър Владимиров - избрано
 • 08:00
  "Социална мрежа" - избрано