Бездомни спаха на паркинг, приютът им бе затворен заради COVID-19 (СНИМКИ И ВИДЕО)

Временният приют разполага с преносими тоалетни и перални станции, всички се проверяват от медици преди да се настанят

бездомни, Лас Вегас, паркинг
Източник: Reuters

В Лас Вегас казината са пусти и хиляди хотелски стаи са празни. Но когато градът се нуждаеше от място за временен приют за бездомни, властите избраха открит паркинг.
 
Временното убежище е паркинг в Лас Вегас, с места, маркирани за социално дистанциране, за да се спомогне забавянето на разпространението на коронавирус. Въпреки че мястото няма стени или дори покрив, хората прекараха нощта там.
 
В събота градът на Лас Вегас и окръг Кларк откри приюта, на приземен паркинг на търговски център, след временното затваряне на приют за бездомни хора с 500 души, управляван от католическите благотворителни организации, след като бездомник е тестван положително за коронавируса.
 
 
Студентите по медицина от университета в Туро, Калифорния, носещи предпазна екипировка, имат задачата да проверят всеки бездомник за коронавирусни симптоми, преди да влязат в зоната за паркиране, която е частично покрита със сини рогозки и затворена от метални бариери. "Приютът" ще остане отворен до петък, когато се очаква да се отвори отново приютът на католически благотворителни организации, според съвместно изявление на града и окръга.
 
 
Над 6 500 жители на Лас Вегас нямат постоянно жилище, а близо 70 процента от бездомното население в града спи навън, според правителството. Чиновниците решиха да разположат на паркинга временното им убежище, в конгресния комплекс Cashman Center на около седем мили от Лас Вегас.
 
Повече от 50 доброволци положиха килим от 24 000 квадратни метра за бездомните, които да използват като спални постелки, те са разположени на шест фута един от друг, за да спазват протоколите за социално дистанциране, заяви Дейвид Риггълман, говорител на град Лас Вегас. Приютът разполага и с преносими тоалетни и перални станции.
 
Длъжностните лица избраха да използват паркинга вместо сградите в конгресния комплекс, за да запазят пространството на закрито за евентуално преливане на болницата, каза той.
 
Все пак градът се бори с това да предоставя временните услуги, като същевременно се занимава с опасения относно хигиената и вируса. Първоначално служителите се надяваха килимите да се почистват всеки ден, но по-късно установяват, че доставчикът на услуги не е в състояние да дезинфекцира адекватно материала, каза г-н Риггълман и мнозина бездомни спят направо на асфалта.
 
Представители на Лас Вегас заявиха, че са загрижени за дългосрочните финансови въздействия от спирането на коронавируса. Губернаторът Стив Сисолак от Невада издаде 90-дневен мораториум в неделя на всички изселвания и възбрани в държавата в опит да предотврати някои от най-тежките икономически последици.
 
22:15 | 24 Октомври 2020 г.

30-годишен профуча със 170 км/ч из Пловдив, час по...

22:15 | 24 Октомври 2020 г.
В съботния ден камерите на пловдивската пътна полиция са заснели двама шофьори да карат кола с над 170 км в час, съобщиха от пресцентъра ...
Папа Франциск, Педро Санчес
22:03 | 24 Октомври 2020 г.

Папа Франциск прие испанския премиер Педро Санчес ...

22:03 | 24 Октомври 2020 г.
Папа Франциск прие днес във Ватикана премиера на Испания Педро Санчес, но никой от двамата не носеше маска по време на публичната част от...
covid-19
21:52 | 24 Октомври 2020 г.

Директорът на пловдивската полиция е с COVID-19

21:52 | 24 Октомври 2020 г.
Директорът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев е положителен за коронавирус, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив....
ваксина
21:40 | 24 Октомври 2020 г.

COVID-ваксината на Pfizer може още през ноември да...

21:40 | 24 Октомври 2020 г.
Ваксината срещу коронавируса BNT162b2, разработвана от гиганта Pfizer и биотехнологичната фирма BioNTech, може още през ноември да получи...
протест
21:22 | 24 Октомври 2020 г.

108-ма вечер на протести в центъра на София

21:22 | 24 Октомври 2020 г.
Сто и осма вечер на протести срещу правителството и главния прокурор. Недоволните от властта се събират на площад "Независимост"...
21:06 | 24 Октомври 2020 г.

Актьорът Явор Бахаров ще обжалва присъдата от 1 г....

21:06 | 24 Октомври 2020 г.
Адвокатите на осъдения на затвор актьор Явор Бахаров ще обжалват. Снощи районният съд в Разлог реши да му даде присъда от 1 година зад ре...

гледай на живо

24.10.2020
  • в момента
    "Холивуд" с Ивелина Кунчева
  • 23:00
    Новини
  • 23:20
    Офанзива с Любо Огнянов