След отменянето на Евро 2020 за идната 2021-а година е възможно да се стигне до нови сериозни промени по отношение на провеждането на самия европейски футболен форум. 

Английското издание "Daily Mail" съобщава, че форматът с 12 държави, които да приемат срещи от турнира е напълно възможно да не бъде изпълнен. Два от градовете, които трябва по план да приемат срещи - Билбао и Рим, вече са под сериозно съмнение след пандемията от коронавирус. 

Икономическите поражения, които заразата ще нанесе върху двете страни, прави почти изключено да участват като градове домакини по време на Евро 2021. В допълнение, други големи стадиони, на които се планираше провеждането на мачовете, вече са запазени за други ангажименти, което би довело до допълнителни икономически поражения. 

Въпреки че първоначално УЕФА изяви готовност за поддържането на мултикултурния формат на домакинство на форума, тази позиция започва да се променя. Английското издание допълва, че президентът на централата Александър Чеферин далеч не е фен на идеята изначално и може да нареди драстично намаляване на градовете домакини на събитието.