Коронавирус: Сцени от балконите по света

Покрай извънредните мерки, наложени заради пандемията от коронавирус, много хора по света преоткриха своите балкони

балкон, тераса, жена. цигара
Източник: pixabay.com

Покрай извънредните мерки, наложени заради пандемията от коронавирус, много хора по света преоткриха своите балкони. Deutsche Welle показва девет балконски сцени от различни страни.
 
Всеки ден в Риека: със саксофон от балкона
 
Музиката на Давор Кърмпотич достига хиляди почитатели. Той ежедневно изнася концерти със саксофона си директно от балкона на своето жилище в 130-хилядния пристанищен град Риека в Хърватия. Само онези, които не разбират от култура, биха си пожелали Кърмпотич да живее в някое сутеренно жилище.

 
Фрайбург: "Ода на радостта"
 
Жива музика от балкона звучи не само в Риека. Членове на Бароковия оркестър в германския град Фрайбург не се смущават особено от това, че не са на истинска сцена: с изпълнението си на Бетовеновата "Ода на радостта" те се включват в музикален флашмоб с изпълнители от цяла Германия, почерпили идеята от балконските концерти в Италия.
 
Брюксел: когато нямаш балкон!
 
И в Белгия хората са призовани да си стоят вкъщи. Ето какво правят онези, чиито жилища нямат балкони, но въпреки това искат да подишат малко чист въздух  Тази авантюрата обаче е опасна: малко невнимание, едно погрешно движение и вирусът може да се окаже най-малката им грижа.

Ромео и Жулиета по време на COVID-19: Бум на балконските сватби по света
 
Сидни: малко по-различни балкони
 
Тези балкони са произведени в Германия. Намират се на борда на круизния кораб "Spectrum oft the Seas", тръгнал преди 1 година от Германия на първото си плаване. В момента корабът е блокиран край австралийските брегове. В момента той не обслужва пътници, а хората по балконите са членове на екипажа, наблюдаващи отвисоко пристанището на Сидни.
 
Катманду: голям балкон, голямо кино!
 
Изглежда като финална сцена на някой холивудски филм, нали? Всъщност това е жена от Катманду, която простира пране на балкона си. В столицата на Непал от две седмици важи забрана за излизане. Но високо на балкона хората се чувстват защитени от вируса.

 
Хула: импровизиран фризьорски салон
 
В южния ливански град Хула този балкон е превърнат във фризьорски салон. Много практично: отрязаните коси отлитат заедно с вятъра. Важното е предпазната маска да е закрепена здраво.
 
Бордо: балконен фитнес
 
Себастиан Манко е фитнес-инструктор в Бордо, Франция. С упражнения, които им показва от дистанция, той помага на обитателите на този старчески дом да поддържат форма по време на пандемията. Хем на свеж въздух, хем без риск от заразяване - какво повече им трябва!
 
Дортмунд: тренировки на балкона
 
Ханс-Петер Дурст е професионален атлет - двукратен златен медалист от параолимпийските игри в Рио де Жанейро. След пътна катастрофа преди 26 години той има нарушена вестибуларна функция, ограничено зрително поле и забавени реакции. Затова той кара велоасипед с три колела. Въпреки пандемията от коронавирус Дурст продължава да тренира - на балкона на жилището си в германския град Дортмунд.
 
Франкфурт на Одер: слънчеви бани срещу бледост
 
Черен хумор във времена на коронавирус: докато много хора са затворени в домовете си, в източногерманския град Франкфурт на Одер този скелет има на разположение цял балкон - само за себе си. При това не само след полунощ, когато излизат духовете.
 
Източник: Deutsche Welle
Снимки: Pixabay.com
22:10 | 03 Август 2020 г.

Маските на открито са задължителни в половин Румън...

22:10 | 03 Август 2020 г.
Носенето на предпазна маска в оживени открити пространства вече е задължително в над 20 от общо 41-те окръзи на Румъния, след като правит...
21:56 | 03 Август 2020 г.

Безалкохолна напитка прати в кома бременна жена

21:56 | 03 Август 2020 г.
Жителка на Санкт Петербург, бременна в шести месец, се озова в кома, след като пи безалкохолна напитка, съобщава порталът "Невские н...
SpaceX
21:45 | 03 Август 2020 г.

Астронавтите на НАСА се върнаха на Земята с капсул...

21:45 | 03 Август 2020 г.
Капсулата "Дракон" на частната американска компания "Спейс Екс" с астронавтите на НАСА Дъг Хърли и Боб Бенкен се прив...
камион
21:30 | 03 Август 2020 г.

В Колумбия отвлякоха камион с бира за 18 000 евро

21:30 | 03 Август 2020 г.
Крадци отвлекли камион, пълен с бира в колумбийската столица Богота, а служителите на реда хванали престъпниците, докато довършвали първи...
Ангел Кунчев
21:18 | 03 Август 2020 г.

Доц. Кунчев: Замърсяването на канала край Марица н...

21:18 | 03 Август 2020 г.
"Замърсяването на канала край Марица, от който пиха вода стадо крави и след това умряха, не се е отразило по никакъв начин на качест...
Езерото „Бъбрека“
21:06 | 03 Август 2020 г.

Проверяват за нерегламентиран превоз на туристи къ...

21:06 | 03 Август 2020 г.
Осигурено е полицейско присъствие при бариерата и при 4-километровия път, по който джипове карат нерегламентирано туристи и багажи към Се...

гледай на живо

04.08.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:20
  Кухнята на Звездев