Бойко Борисов обясни за Левски и за спорта след извънредното положение

В сравнение със съседните държави, ние буквално сме без карантина, посочи премиерът

Бойко Борисов- Витоша Бистрица
Източник: ludogorets.com

Бойко Борисов- Витоша Бистрица

 

Ще го бъде Левски. Нека само да си подредят нещата. Аз и преди им предложих вариант. Опитваме се да помагаме на всички. Левски е клуб, който заслужава това. Така премиерът на България Бойко Борисов коментира пред Дарик радио финансовите проблеми на "сините" от началото на годината, които изправиха клуба пред риска от фалит.
 
Борисов не уточни под каква форма точно ще бъде помощта на държавата за столичния клуб, който се намира в тежко състояние, след като собственикът Васил Божков напусна страната и бе обявен за издирване.
 
Министър-председателят коментира и евентуалното подновяване на спортните първенства в страната. "Имаше конферентна връзка между министрите на спорта в ЕС. Олимпийският цикъл не е прекъсват. Друг е въпросът дали изобщо ще има Олимпиада.
 
Ние сме подготвили план за възстановяване на спорта. Всички състезатели и треньори ще бъдат тествани за наличие на коронавирус след падането на карантината. Ще има КПП-та, настаняването в базите ще е по единично. Ще има лекар, който да следи на състоянието на спортистите, ще има всичко необходимо за дезинфекция. Но това е в бъдеще време", заяви Борисов.
 
 
"Липсва спортът, много липсва. Всички са зажаднели за футбол. Чакаме и спорта! Българинът е социален, светът е социален. Това тежи. В сравнения със съседните държави, ние буквално сме без карантина", каза Борисов.

Но докато няма ваксина, никой не може да бъде сигурен какво ще се случи. Нека да устискаме и да се запазим живи и здрави. Светът работи за ваксини. Нашите заводи работят - за ваксината БЦЖ и т.н. Но нека само се запазим живи и здрави. До този момент ние нямаме починал без тежки съпътстващи заболявания, за разлика от много други страни" коментира министър-председателят.

"Днес излезе статистика, че България и Албания са с най-ниска смъртност. Само че в Албания не може да излезеш до магазина, без да се обадиш. Българинът се оказа и дисциплиниран, и грамотен за опазването на собственото си здраве и здравето на другите", заяви премиерът.

Той обяви, че към момента няма абсолютно никакво време да поспортува сам, дори и за малко, независимо че много обича и му липсва и това. Но описа и дневния си режим.

"Сутрин в 7 часа съм в Министерски съвет, идва щабът. Ето и днес след това продължихме - с министри, с Фандъкова. В Корея са провели матура - на един стадион, слагат дезинфекцирани чинове и са я провели. Всяка идея, която може да ни е полезна, я анализираме. Вечер до 12-1 след полунощ сме така. И аз чакам всичко да мине, за да може после да спортуваме", заяви Борисов.

На въпрос дали няма шанс да се подновят поне тренировките в индивидуален спорт като тениса, и то на открито, премиерът отвърна: "Погледнато реално, въпросът има логика. Тенисистите са от двете страни на мрежата.

Но после отиват в съблекалнята, идват други хора в съблекалнята, става струпване. Ако е за един ден, да го разрешиш. Ама след петия ден вече ти се иска и да останеш да се видиш с приятел, да пиете по бира. И ето ти огнище. Но пак казвам - вижте мерките в другите държави", обясни Бойко Борисов.

 

Кристалина Георгиева
18:54 | 25 Септември 2020 г.

Кристалина Георгиева: Оценката на МВФ за България ...

18:54 | 25 Септември 2020 г.
"Оценката на България от страна на МВФ е възможно най-добрата. България няма нужда от нашата финансова подкрепа, тя е стабилна"...
Марияна Николова, БСТ
18:41 | 25 Септември 2020 г.

Марияна Николова обсъди хижите и пещерите с предсе...

18:41 | 25 Септември 2020 г.
Българският туристически съюз е изключително важен партньор на Министерството на туризма за утвърждаване на България като целогодишна здр...
Румен Радев
18:28 | 25 Септември 2020 г.

Радев: Младите вече заявяват все по-открито своите...

18:28 | 25 Септември 2020 г.
"Ангажиментът на младите поколения към бъдещето и тяхната достойна лична и професионална реализация е мерило за зрелостта на всяко о...
18:15 | 25 Септември 2020 г.

Приключи разследването на катастрофата, погубила М...

18:15 | 25 Септември 2020 г.
Разследването за катастрофата, при която през април загина журналистът Милен Цветков, приключи, съобщи NOVA.   През следваща...
Гостите на \
18:01 | 25 Септември 2020 г.

Каракачанов: Президентът иска безусловна капитулац...

18:01 | 25 Септември 2020 г.
"Безуспешни до момента са призивите за диалог между президента и премиера за сваляне на напрежението", които отправи вицепремие...
17:51 | 25 Септември 2020 г.

Топ готвач: С вкусна домашна храна възпитаваш семе...

17:51 | 25 Септември 2020 г.
За любовта към храната и за храната с любов в петъчното издание на Патарински LIVE - Тасева LIVE говорят трима кулинари - шеф Ивайло Петк...

гледай на живо

25.09.2020
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива