Любо Огнянов: Радикални творчески мутанти обругаха храма на Темида (ВИДЕО)

В Съдебната палата утре може да снимат и порнофилм

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?
Източник: Канал 3

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?

През тази седмица се появиха първите сигнали, че строгите мерки за ограничения, въведени при извънредното положение започват да се разхлабват. Парковете в градовете бяха отворени, а следващата седмица е възможно да се облекчи достъпа и до планините. Децата излязоха на чист въздух, а зажаднелите им за топлите слънчеви лъчи родители можеха да се поотпуснат по алеите.

Проблемът обаче може да дойде от нашето общо претръпване от скока на броя на заразените с COVID-19. Ей така, като на шега, за няма и седмица от около 1000 души, броят на заразените скочи на 1500 души. Само за една седмица. Това обаче не спира моите любими фейсбук революционери. Когато затвориха парковете, някои от тях гракнаха в общ хор, че това са действия на хунта, които може да се сравняват с геноцид.

Сега, когато парковете бяха отворени, същите тези бунтари обърнаха палачинката с шизофренните декларации: "Разходка в парка? Мерси, няма нужда, има много полиция, ще си ходим по улиците". Да се чудиш тези хора за какво ходят в парка – да се наливат с алкохол или да развяват на голо дълги шлифери сред храстите, че полицаите толкова им пречат. Същата история се повтори с отменените брифинги на оперативния щаб. Месец и половина оглушителна олелия как се насаждало паника.

Още интервюта и коментари четете тук

Сега същите критикари пък обясняват как властта скрила щаба. Няма угодия съвременния интернет хъш. Не можем да си затваряме очите обаче, че тази самовнушаваща си, вярваща, че представлява колосална сила, но иначе малобройна застаряваща групичка, надава крясъци, които се използват, за да се преследват нечистоплътни политически и икономически цели. Отново дежурните, обявени за мъченици, уж дисиденти, обясняват, как първите, които трябва да се заразят с вируса са децата. Затова училищата трябвало да бъдели отворени.

После трябвало да се заразят младите хора – затова трябвало да се отворят дискотеките и фитнес залите. И видиш ли, ако някой не го направи, значи го е страх. Значи трябва да си ходи. За да пребъде стадния имунитет. Само че тези хора не разбират, че ние не сме стадо. Ние не искаме да бъдем стригани и да ни обясняват как няма проблем, че няколко хиляди ще загинат. Защото видите ли, това било нормално. Както твърдеше преди месец един човек със запорирани имоти, самообявил се за икономически гуру. В страната на розовите пеликани това може да е нормално.

Всички знаете за дълбоките човки на розовите пеликани, които обичат да гнездят край блатата. Блатото е тяхната хранителна среда. Те се крият в тръстиката. Но е хубаво да си припомним, че розовите пеликани са изчезващ вид, записани са даже в червената книга. И може скоро в България да няма нито един розов пеликан. Колко родители биха пуснали децата си на училище, за да може бързо да се заразят? Колко от вас ще отидат на гости при възрастните си родители, за да можело вирусите да се омешат? Не знам дали сте чували новия виц – че в шведската тройка, третият участник вече е респиратора. В интензивното отделение.

През тази седмица се стигна и до друго знаменателно събитие – председателят на ВКС Лозан Панов беше отстранен от управлението на сградата на Съдебната палата. Това беше най-логичното действие на кадровиците от Висшия съдебен съвет след като лъсна онази бездарна безвкусица снимана в храма на Темида.

Само си представете във Върховния съд на Съединените щати да се кълчат разни разголени момиченца, да се разхождат бутафорно изглеждащи мутри с изцъклени очи, за да пропагандират легализацията на наркотиците. А сега пък си представете тамошният председател на Върховния съд да почне да се оправдава като поиска продуцентите на тази творческа полюция да му платят допълнително възнаграждение, защото видите ли, 800 лева били малко, пък те снимали повече. 

Явно тези хора не могат да проумеят основното – важното не са парите, а посланията от тази интелектуална тиня, която ни заля. По тази логика утре някой порноканал ще поиска да наеме за цял уикенд съдебната палата и това ли ще разреши управляващия храма на Темида? Но пък то при цялата порнография, която е в съдебната ни система като че ли подобен филм за възрастни ще е короната, която да украси цялата пародия.

В система, в която един доказан касапин, австралиецът Джок Полфрийман, убил хладнокръвно български студент на метри от същата тази Съдебна палата, беше благосклонно освободен шест години и половина по-рано. При това от състав председателстван от шефа на Съюза на съдиите в България Калин Калпакчиев. Интересно какво ли биха казали американските партньори на организацията за клипчето с пропаганда за легализацията на наркотиците. 

Нелепо звучат и оправданията, че екипът от тази пошла продукция се бил скрил зад трейлър на филма, част от който е тази песен. Наистина се чудя пълни идиоти ли разрешават да се отворят вратите на Съдебната палата, след като лентата представляла комедия, в която един мъж не може да избяга, забележете, от своето анимирано его, докато жена му е бременна.

Пълна малоумщина. А достолепният председател на ВКС Лозан Панов реши да се измъкне от отговорността си като нарече това радикална творческа мутация. Честно казано чудя се кой е радикалният мутант в тази ситуация. Защото е сигурно, че няма никакво творчество в това.

Кърт Ръсел и Голди Хоун
21:55 | 28 Ноември 2020 г.

Кърт Ръсел мисли да се пенсионира

21:55 | 28 Ноември 2020 г.
Известната си, почти 60-годишна актьорска кариера, Кърт Ръсел започва на 12 години. Сред по-известните му филми са „Нещото“, ...
Медицинска сестра
21:31 | 28 Ноември 2020 г.

Фишове със заплатите на две медицински сестри разб...

21:31 | 28 Ноември 2020 г.
 в разгара на епидемията и обществените призиви за емпатия към медицинските работници, фишове на заплатите на две медицински сестри ...
Протест в Париж
21:01 | 28 Ноември 2020 г.

Сериозни стълкновения в Париж, полицията използва ...

21:01 | 28 Ноември 2020 г.
Правителството настоява, че законопроектът има за цел да защити силите за сигурност от атаки както онлайн, така и лично. По този начин вл...
Протест в Лондон
20:49 | 28 Ноември 2020 г.

Над 60 антилокдаун протестъри бяха арестувани след...

20:49 | 28 Ноември 2020 г.
Над 60 лондончани попаднаха в ареста след спречкване с полицията по време на антилокдаун протеста, проведен днес в британската столица, п...
Асен Балтов
20:16 | 28 Ноември 2020 г.

Проф. Балтов: Очакваме броят на новозаразените да ...

20:16 | 28 Ноември 2020 г.
„Очакваме да намалеят случаите на новозаразените в следващите 10 дни, а случаите на тези, които боледуват тежко и на тези, които за...
Адриан Андреев
20:09 | 28 Ноември 2020 г.

Първа титла за Адриан Андреев

20:09 | 28 Ноември 2020 г.
Националът на България за "Купа Дейвис" Адриан Андреев спечели първа титла от турнирите на ITF, пише БНГЕС. 19-годишният Ан...

гледай на живо

29.11.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Другото лице
 • 07:25
  Интервю с Наделина Анева
 • 08:00
  "Социална мрежа" - избрано