Каракачанов: С шизофренични реакции към България политиците в Македония разделят обществото си

Преди дни отговорих факт по факт на бившия им премиер Груевски, което не отрази нито една македонска медия, разкри вицепремиерът

Гостите в предаването
Източник: Канал 3

Гостите в предаването "Беновска пита" на 13.01.2019 година 10

 

Политиката в Македония да налага изкуствена идентичност с фалшификация на българската история не води до нищо добро и разделя обществото допълнително. Умопомрачението на Скопие може да бъде излекувано само с твърда, последователна, хладнокръвна, но усмихната българска политика. 
 
Това каза за Радио "Фокус“ вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод отворено писмо на председателя на групата за сътрудничество между парламентите на Македония и България Илия Димовски, който прави скандален прочит на историята ни, и заключава, че "македонците са българи, колкото българите са гърци".
 
"Преди няколко дни бившият министър-председател Груевски беше написал в интернет едно пространно свое тълкувание на историята и аз му отговорих с аргументи, факт по факт. То не беше разпространено от нито един македонски сайт или македонска медия, но коментарът ми бе прочетен от над 36 хиляди души в Македония още на 2 май.
 
 
Явно тази тема предизвиква раздразнение и дебат в македонското общество и ставаме свидетели на поредния политик, некомпетентен в историята на собствената си държава и народ човек, който се опитва да тълкува фактите по един изключително елементарен, бих казал неграмотен начин“, допълни вицепремиерът.
 
Красимир Каракачанов припомни, че през последните години в Македония има издадени над 20 книги, част от които документи, а други оригинални спомени на дейци на ВМРО или общественици в Македония, в които се говори за българи, а не за македонци и македонска нация.
 
"Ако тези политици като г-н Димковски си бяха направили труда да прочетат няколко книги, не издавани в България, а отпечатани от македонската академия на науките или от македонските архиви, би следвало да са малко по-въздържани в непремерените си и неграмотни коментари и тълкувания на историята“, уточни той.
 
Според Красимир Каракачанов резултатите от тази политика са катастрофални - македонското население намалява, а албанските партии взимат все по-сериозен превес. Според сега действащата Конституция в Македония не е възможно да се състави правителство без в него да участва някоя от албанските партии, припомни той.
 
"Перспективата е нерадостна за тези политици, които са се затворили в своя стъклен свят от криви огледала и защитават отречените от целия свят тези на Коминтерна (т. нар. Комунистически интернационал).
 
Те си избират удобните клишета от времето на комунизма и боравят с тях. Не ние ги молим да влизат в ЕС, те желаят да влязат там и ако желаят да влязат там, нека бъдат така добри да се излекуват от това раздвоение на личността и тази шизофрения. Няма как да допуснем в ЕС да влезе държава, която по един брутален, безпардонен и циничен начин се опитва да фалшифицира историята на българския народ. Изборът е техен", подчерта Каракачанов.
 
По думите му от българска страна "няма нужда от емоции, има нужда от прагматична и последователна българска политика". "Такава, каквато беше формулирана в договора за добросъседство, в който беше фиксирано, че ще бъдат изчистени всички спорни въпроси от общата ни история и чак тогава ще получат нашата подкрепа“, обясни вицепремиерът.

"България излезе с рамкова позиция и каза, че не сме против членството на Македония в ЕС, но датата за започване на преговорите зависи от това кога ще бъде изчистен този престъпен рецидивизъм спрямо българската история от страна на политиците в Скопие. Когато те престанат да претендират за нашата история, когато спрат да отричат фактите, когато променят учебниците си по история, в които пише, че българите са окупатори, ние ще дадем нашето съгласие“, каза още Красимир Каракачанов.
Нощен клуб
16:00 | 12 Юли 2020 г.

Отварят нощните заведения и разрешават семейните с...

16:00 | 12 Юли 2020 г.
На брифинг на Министерството на здравеопазването бяха съобщени нови промени в заповедта за противоепидемичните мерки по време на извънред...
Тежка катастрофа в Тополовец, пътят между Монтана и Видин е затворен
15:36 | 12 Юли 2020 г.

Тежка катастрофа в Тополовец, пътят между Монтана ...

15:36 | 12 Юли 2020 г.
Тежка катастрофа е станала пред минути между Монтана и Видин, предаде BulNews.   Инцидентът е на кръстовището на село Тополо...
covid-19
15:26 | 12 Юли 2020 г.

Португалски вратар бе отстранен на полувремето, за...

15:26 | 12 Юли 2020 г.
Вратарят на португалския "Беленензес" Андре Морейра бе принуден да напусне терена на полувремето на мача между своя отбор и &qu...
15:24 | 12 Юли 2020 г.

Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават...

15:24 | 12 Юли 2020 г.
Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават мозъка. Не само тези продукти са вредни за здравето, но и всички, които съдържат транс...
15:14 | 12 Юли 2020 г.

Унгария въвежда гранични проверки и карантина за п...

15:14 | 12 Юли 2020 г.
Унгария въвежда нови рестрикции за трансграничните пътувания от сряда, за да предотврати разпространяването на коронавируса след нараства...
Полиция
14:51 | 12 Юли 2020 г.

Молдовец потроши 7 автомобила пред блок в Пловдив

14:51 | 12 Юли 2020 г.
Седем автомобила с изпочупени стъкла пред блок в Пловдив.   Вандалският акт се е разиграл тази сутрин около 5 часа, когато 3...

гледай на живо

12.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 16:16
  Беновска пита
 • 19:00
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 19:45
  Парчета от реалността