Илия Христов: Това може би е най-тежкият момент в историята на Левски (ВИДЕО)

Клубът трябва да запази историята си

Илия Христов
Източник: Спорт в обектива/Канал 3

Илия Христов

Председателят на сдружение "Сини Сърца" Илия Христов бе гост в предаването Спорт в обектива. Той коментира всички теми свързани с бъдещето на Левски, включително писмото, което се появи днес подписано от различни организации на феновете.

Той разкри, че това може би е най-тежкият период в над сто годишната история на клуба. Илия Христов каза и кое му дава повод за оптимизъм в този момент.

Христов категорично отрече той или сдружението като цяло да са се подписвали и участвали в това писмо.

"Сдружението не е писало нито е участвало в тази декларация. Аз не знам кой е авторът, но тя предизвика сериозно напрежение. Невъзможно е да се стигне до разединение между феновете точно в този момент. 3 милиона звучат много добре, но не вярвам да има много хора, които да могат да ги извадят. В момента нямаме информация относно решението на Васил Божков за акциите на клуба. Павел Колев олицетворява ръководството на Левски.

Не искам да коментирам фенове на други отбори. Ние не сме искали помощ от държавата, като подаяние. Ние искаме заем или кредит, който след това да върнем. Факт е, че задълженията на Левски са драстично намалени.

Нищо не е скрито от тези срещи, който проведохме в последните седмици. Още преди мача с ЦСКА Павел Колев предупреди, че нещата отиват в лоша посока. Хората тълкуват искането на заем като молене за пари. Сигурно 70 процента от хората в България имат кредити. Това е практика в западна Европа. Има много такива отбори, които взимат заеми от банки.

Това е най-тежкия момент в историята на Левски. Клубът е изправен пред сериозно изпитание. Собственика има своите аргументи и взема решения.

Верният ход сега е привържениците да направят, каквото могат по силите им, въпреки тежкото положение, в което се намираме в момента.
Сдружение „Сини сърца” продължава ежемесечно да дарява по десет хиляди лева на клуба.

За мен най-важното е да се запази историята на Левски. За мен не е вариант да се обяви фалит, да припознаваме други отбори, да слагаме тирета и други подобни допълнения към името. Левски трябва да запази историята и да преглътне един горчив хап. Нашата история е над сто години. Имаме много моменти, за които можем да се гордеем. Всичко в Левски е съградено от привърженици. Нищо не е дадено даром.

Оптимизъм ми дава надеждата, че собственика ще прояви разум и отношение към милионите привърженици, както и надеждата във феновете да правят всичко по силите им до последния момент. Не виждам друг изход"
, завърши Илия Христов.

 
 
16:37 | 28 Октомври 2020 г.

МВнР: Гърция затвори за чужденци ГКПП Промахон за ...

16:37 | 28 Октомври 2020 г.
Във връзка с усложнената обстановка с COVID-19 Гърция затвори за влизане на чужденци през нощта ГКПП Промахон с изключение на товарните а...
COVID-19
16:26 | 28 Октомври 2020 г.

29 души в дом за умствено изостанали в Шумен с COV...

16:26 | 28 Октомври 2020 г.
Положителни проби за коронавирус са дали 29 души от Дома за пълнолетни с умствена изостаналот в с. Лозево край Шумен, съобщи в сряда РЗИ....
Асен Александров
16:10 | 28 Октомври 2020 г.

Директорът на 51-во СУ: Няма шанс да имаме нулева ...

16:10 | 28 Октомври 2020 г.
Учебната година не е поставена под съмнение, въпреки втората вълна на пандемията. В това е убеден директорът на 51-во СУ „Елисавета...
Любомир Русанов
16:03 | 28 Октомври 2020 г.

Русанов: Неопитните интернет потребители са най-че...

16:03 | 28 Октомври 2020 г.
Интернет отдавна е място, в което хората подлежат на измами, но от началото на пандемията онлайн търговията преживява своя апогей. Това н...
15:59 | 28 Октомври 2020 г.

Иззеха голямо количество дизелово гориво без докум...

15:59 | 28 Октомври 2020 г.
Действията са осъществени от служители на ГДНП , колегите им от РУ–Дупница и Агенция „Митници“ в Дупница, под ръководст...
15:52 | 28 Октомври 2020 г.

Столични криминалисти задържаха двама рецидивисти ...

15:52 | 28 Октомври 2020 г.
С постановление на прокуратурата мярката им за задържане е удължена до 72 часа   В хода на полицейска операция, проведена вч...

гледай на живо

28.10.2020
 • в момента
  Кухнята на Звездев
 • 17:00
  Новини
 • 17:20
  Патарински LIVE
 • 18:00
  НОВИНИ - Централна емисия