Камбуров напуска Берое, продължава да гони рекорда на Жеков

Нападателят все още не знае къде ще продължи кариерата му

Мартин Камбуров
Източник: beroe.bg

Мартин Камбуров

Нападателят на „Берое“ Мартин Камбуров няма да продължи договора си с клуба за следващия сезон, но ще изиграе оставащите срещи при подновяването на шампионата. Той обяви новината в специално интервю за клубния сайт. Ето думите на нападателя:

Марто, първо да те попитаме как се чувстваш физически, как ти се отразява тази принудителна пауза и специфичен начин за тренировки, която се наложи? Знаем, че си професионалист, пуснахме и кадри с твоите упражнения, но все пак.

-Благодаря, чувствам се добре. Както на всички спортисти, така и за нас футболистите тази двумесечна пауза бе трудна, но намирахме начини да поддържаме поне малко своята форма. Всичко бе много специфично, но когато си професионалист знаеш какво точно да направиш. Надявам се сега всичко да се възвърне в нормален ритъм и тренираме пълноценно.

Вече се обяви промяната във формата на първенството и планът за останалите срещи до края. Какво е твоето мнение?

-Да, разбрахме, че ще има още два мача и после още 5 при евентуално участие в първата шестица. Общо около 7 мача, които се надявам да изиграем на високо ниво и да се представим добре. Ще дадем всичко от себе си. Жалко, че вероятно ще бъдат без публика. Предполагам, че тези срещи до края ще бъдат използвани от всички същевременно и като подготовка за следващия сезон. Реално след края на настоящия сезон няма да има време за отделна подготовка, контроли, лагери и т.н. Следващия шампионат буквално чука на вратата.

Като спомена следващия сезон, знаем, че твоят договор с „Берое“ изтича в края на настоящата кампания. Бе обявено, че ще имаш разговори с ръководството и треньорския щаб. Разговаряхте ли и какво решение взехте?

-Имах възможността да се срещна с г-н Русев и г-н Грудев. След това, разбира се и с Димитър Димитров. Всички са абсолютно коректни, както са били винаги. Това отношение получих още от първия си ден в „Берое“, а то не се промени за три години. Благодаря им за това. Ръководството и треньорският екип ме изчакаха и очакваха моето решение. Разговаряхме нормално и съвсем професионално. Казаха ми, че мога да остана още една година, но естествено с условност, че не може да се гарантира колко време ще имам на терена. Това е съвсем нормално и аз благодаря за това отношение. Аз обаче не бих искал да остана в клуба, да се водя само на заплата и да имам малко игрово време. Моята цел е съвсем друга. От тук нататък имам около 7 мача за „Берое“, които ще изиграя с цялото си сърце и ще дам всичко от себе си. Надявам се само да съм здрав и се надявам да вкарам поне още 7 гола за „Берое“. За три години отбелязах доста за отбора и не смятам да спра до тук. За мен всеки гол е специален. Но ще потърся друго развитие, защото не искам само да стоя и да взимам заплата. Благодаря още веднъж най-искрено на ръководството и всички в клуба, от които винаги съм получавал единствено уважение и коректност. Трудно решение, но във футбола няма лесни неща.

От името на всички беройци също ти благодарим за сърцатата игра и всичко, което си направил за нашия клуб. С тези 41 гола до този момент успя да влезеш и в топ 10 на клубната ранглиста. Какви бяха твоите емоции през тези три години и какво би казал на феновете, които винаги са те подкрепяли?

– Абсолютно благодаря и аз на всички. Винаги съм казвал, че тук срещнах уникално ръководство и фенове. Всички ме приеха изключително добре и до ден днешен това не се е променило. Където и да се срещнем съм чувал само хубави думи от всички. За цялото време нямах нито един конфликт с нито един ръководител, треньор, съотборник или фен, което ме прави много щастлив. Показах, че мога да работя с всеки. Не искам обаче още сега да давам тези крайни мнения, защото имам още време тук. Надявам се на още поне 7 гола и да зарадвам още хората, защото те го заслужават. Запазвам си правото да благодаря генерално след тези 7 мача.

Разбира се, ще те потърсим след последния мач. Може би е важно да кажеш дали в момента имаш конкретно предложение от друг клуб или какви са намеренията ти?

-Няма как да имам предложение все още и нямам такова. Всичко, което обявихме реално се случи вчера. Към този момент не съм и водил разговори с друг клуб. Вие първи научавате и може би от тук насетне, който има интерес ще намери начин да се свърже с мен. В момента съм съсредоточен изцяло и единствено към предстоящите мачове с „Берое“.

12:46 | 29 Септември 2020 г.

Радев: Ще внеса предложения за промени в Конституц...

12:46 | 29 Септември 2020 г.
Президентът Румен Радев e на посещение в Института по молекулярна биология към БАН. Ден след като наложи вето над част от промените в Изб...
Лъчезар Борисов
12:35 | 29 Септември 2020 г.

Лъчезар Борисов: Премиерът нареди проектът за венд...

12:35 | 29 Септември 2020 г.
В петък проведохме задълбочен дебат с премиера Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Още тогава премиерът наред...
Елена Динева
12:31 | 29 Септември 2020 г.

750 000 лева гаранция за жената до Божков

12:31 | 29 Септември 2020 г.
750 000 лв. парична гаранция определи съдът за жената до избягалия в Дубай бизнесмен Васил Божков. Елена Динева може да излезе на свобдоа...
трудова книжка
12:25 | 29 Септември 2020 г.

Бизнесът иска електронна трудова книжка за намаляв...

12:25 | 29 Септември 2020 г.
Бизнесът настоява да се създаде електронна трудова книжка, която да замени хартиената. Темата е обсъдена на среща на Българската стопанск...
Тръмп, Байдън
12:20 | 29 Септември 2020 г.

Тръмп и Байдън с първи телевизионен дебат преди пр...

12:20 | 29 Септември 2020 г.
С огромен интерес се очаква първият телевизионен дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън. Предизборният сблъсък ще се проведе тази нощ в ща...
12:16 | 29 Септември 2020 г.

Борисов: Придобиването на F-16 показва желание за ...

12:16 | 29 Септември 2020 г.
„Придобиването на самолетите F-16 Block 70 не е само покупка, а израз на желанието на България за необратима модернизация на въоръж...

гледай на живо

29.09.2020
 • в момента
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 13:00
  Новини
 • 13:20
  Патарински LIVE
 • 13:45
  Топ шоп