Шеф на bTV коткан от Божков в скъпи френски курорти, разкри Цветомир Найденов

Хвалеше се с апартамент за 25 млн. евро в Париж - хубаво е да има, но да си плаща данъците, каза бившият съдружник на издирвания бизнесмен

 

Цветомир Найденов, заплашеният с убийство от Васил Божков шеф на efbet,  разкри в интервю за БЛИЦ, че главния изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала е бил развеждан от укриващия се бизнесмен в скъпи френски курорти като Куршевел и Сен Тропе. С което обясни защо телевизията всекидневно пуска в ефир интервюта с Божков от Дубай.
 
Найденов говори и за луксозния начин на живот, воден от бившия му съдружник, както и за любовниците му.
 
- Г-н Найденов, как ще коментирате публикацията на Васил Божков в страницата му във "Фейсбук", в която твърди, че не дължи нито стотинка неизплатени данъци и такси на държавната хазна?
 
- Пълна лъжа! Как тогава държавната финансова инспекция и прокуратура са на обратното мнение? Има следствие и там много добре е казано кой какво е правил, какво е плащал.
 
Не мога да коментирам в подробности, но ясно е посочено в член 30, ал. 3, който гласи, че се събира държавна такса в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра, а за хазартни игри, за които се събират такси и комисиони за участие - в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисиони. Той е моментна лотария. Законодателят е имал предвид, че под 20 на сто не се отнася за моментна лотария.
 
Няма какво повече да коментираме, парламентаристи се изказаха. Менда Стоянова също ясно обясни, че Божков не е плащал коректно, финансовият министър Владислав Горанов също, както и държавната финансова инспекция и специализирана прокуратура.
 
 
Това му твърдение, че няма данъци за плащане е защитна теза на човек, който винаги лъже. Ако е плащал коректно, защо според думите на Горанов е искал да се изравнят данъците за наземния и онлайн хазарта. Защо е искал да бъдат изравнени двата данъка? Велинградският измамник да отговори на този въпрос.
 
- По-рано разкрихме, че Божков има яхта за 160 милиона долара. Вие бяхте ли впечатлен от луксозния му начин на живот?
 
- О, той има много неща. Има и къща на Халкидики. В Париж пък има апартамент, хвалеше ми се, че струва 25 милиона евро. Бил го приписал на едната любовница - Елена Динева, която после му стана жена. Хубаво е да има, няма лошо, но да си плаща данъците, а не постоянно да рекетира. Божков държеше комисията по хазарта и рекетираше наши и чужди оператори.

Доста хора развеждаше по скъпите курорти - Куршевел, Сен Тропе... Ако има интерес от теб, също ще те развежда.
 
Храни те, пои те, а после ще те прецака. Той водеше и Флориан Скала (б.р. - главният изпълнителен директор на bTV Media Group) по Куршевел, същото правеше и с международния аферист Барак Алон.
 
- Кои други личности е водил със себе си в Куршевел?
 
- О, има. Развеждаше доста хора, докато имаше интерес от тях. Но нека сега да не ги казвам.
 
- В една от последните си публикации във "Фейсбук" изразихте притеснение за Георги Попов, който е с него в Дубай.
 
- Нормално. Черепа е такъв престъпник, че според мен Китин (оперативен псевдоним на Георги Попов в Държавна сигурност – бел. ред.) е в опасност.
 
- Вие имате ли някакви притеснения, страхове?
 
- Да, страхувам се за живота си. Черепа е подмолен човек и може да те поръча винаги. Не само за себе си се страхувам, а за цялото ми семейство. Всички сме с охрана вече, и децата също.

Божков е най-опасният престъпник в България за последните 30 г. Той е не само убиец, а е и рекетьор, не плаща данъци, няма друг като него. Адмирации за прокурорите, че не се уплашиха и му повдигнаха обвинение, защото е много трудно да кажеш, че Черепа е откраднал 700 млн. лева... Дори и да знаеш какви ги върши, си мълчиш от страх. Траеш си, защото иначе те бият, изнасилват те!
 
- След като разкрихте, че певицата ЛиЛана му е била любовница повече от 15 години, тя обясни, че не е така...
 
- О, там е много интересна история. Черепа миналия петък каза, че няма нищо общо с нея. В неделя братът на Лилана излиза и вика "аз единствено знам, че съм брат й, не знам на кого е любовница от 15 години".
 
И накрая момичето, което е затворено някъде по арестите и няма връзка с другите, казва, че познава Божков отдавна. Тя си имаше специален ден за посещения при него. Елена Динева много я мрази, не можеха да се гледат. Може би сега ще се засичат в ареста.

 

20:01 | 03 Юли 2020 г.

ГЕРБ предлага Пламен Младеновски за нов шеф на КЕВ...

20:01 | 03 Юли 2020 г.
Пламен Младеновски е предложението на ГЕРБ за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране. В момента той е директор на дирек...
19:55 | 03 Юли 2020 г.

Гръмотевични бури над Западна и Централна България...

19:55 | 03 Юли 2020 г.
В събота над Източна България преди обяд ще бъде слънчево, над останалата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на ...
19:10 | 03 Юли 2020 г.

Малката къщика - място препълнено с любов и радост...

19:10 | 03 Юли 2020 г.
Спортен център за работа с деца с ментални увреждания вече има ново придобивка. Наскоро там бе открита кокетна, сладка "Малка къщичк...
19:03 | 03 Юли 2020 г.

Валентин Касабов: Има двама колеги, които умишлено...

19:03 | 03 Юли 2020 г.
Остър спор за задължителното носене на предпазни средства на закрити обществени места се разигра в Народното събрание тази седмица. В...
18:41 | 03 Юли 2020 г.

Увеличава се броят на заразените с COVID-19 абитур...

18:41 | 03 Юли 2020 г.
Увеличава се броят на заразените с коронавирус от абитуриентския бал във Велико Търново на 27 юни. Положителните проби вече са 8. От Реги...
18:35 | 03 Юли 2020 г.

Дончев: Най-острата фаза на икономическата криза у...

18:35 | 03 Юли 2020 г.
Първите суми от ЕС за справяне с кризата около Covid-19 България ще получи вероятно през октомври. Това обяви вицепремиерът Томислав Донч...

гледай на живо

03.07.2020
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива