Дора Янкова: БСП е в сложна ситуация, но застанахме на страната на най-бедните (ВИДЕО)

Правителството ще е принудено да направи актуализация за увеличаване на парите на българските общини, каза още тя

Дора Янкова
Източник: Канал 3

"БСП е в сложна ситуация, в прекъснат изборен процес сме. Има състезание на идеи и личности. Нещо ново се случи паралелно с това – Ковид-19, свари ни неподготвени. Това, което предлагахме на българското общество бе в интерес на българските граждани, друг е въпроса дали успяхме да го артикулираме правилно. Имаме частични щети от ситуацията и политическото позициониране, но имаме страхотен шанс да застанем на страната на хората, които страдат и обедняват". С тези думи започна участието си в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" Дора Янкова, депутат от БСП, бивш кмет на Смолян.
 
"Много въпроси отвори пандемията, но и много щети ще дадем. Много ме тревожи големия страх за здравето и доходите на българите. Когато се страхуваш не си свободен да полетиш. Трябва да решим част от тези проблеми заедно", допълни тя. 
 
"Влязохме в тона, който е важен за българския народ. На страната на най-бедните застанахме ние, спасителните мерки, които предложихме не достигнаха до българските граждани. Искахме поне минимална заплата за майките, които останаха да си гледат децата. Настоявахме правителството да подаде ръка на бедните хора без доходи, но не го направи. Ако властта си пази парите за преди изборите… Българското общество става все по-бедно и несигурно", сподели Янкова. 
 
"Когато партийният дебат не се води вътре, той се изнася пред медиите. Когато политическото ръководство и всички други структури сме един отбор и си имаме доверие, тогава БСП е силна. Силата на БСП е да събираш, а не през цялото време да търсиш отделяне на хора, с които не се договориш. Ще се избере тази личност, която може да поведе БСП до една победа", коментира бившият градоначалник на Смолян.
 
"Много често играем феърплей за всички групи, без да знаят, че се борим за тях. БСП как ще функционира не се знае, пропуснахме шанс, за в бъдеще тези, които имат компютри и телефони, могат да правят събрания по този начин. Има още около 150 организации, които да проведат отчетни събрания. Имаме забрана да направим кампания. В момента сме на стоп към 13 март на нашата кампания. Изборите за лидер на БСП все още нямат ясна дата", заяви Дора Янкова.
 
 
"Имам номинации от общински организации, за да се кандидатирам, но предстои да реша. Ние се борим и за  9-те % за лекарствата. Има пакет от законодателни инициативи. Имаме огромни проблеми, държавата трябва да види собствените си проблеми", добави депутатът от БСП. 
 
"Спасителните мерки не стигнаха до гражданите, първите антикризисни мерки също не достигнаха до всички, само 4 български банки предоставят кредити по 1500 лв. по договор с ББР. Вчера още една банка се присъедини. Мярката 60:40 не е малка стъпка, частично проработи, но трябва да бъде засилена", каза още тя. 
 
"Борисов трябва да даде на министрите да се разгърнат, а не той да разбира от всичко. Нека през тази година купуваме от българските производители, да направим солидарност. След това да се мисли за изкупвателните организации и начина на пакетиране. Един малък производител не може да изпълни всичко", смята депутатът от левицата. 
 
"Трябваше около Борисов да има много щабове, които незабавно да работят, силното лидерство е изпитание в криза, не можеш да се оправдаваш. Правителството ще е принудено да направи актуализация за увеличаване на парите на българските общини. Все повече стават задачите от щаба, няма да им стигнат средствата за издръжка на общините. БСП задължително трябва да предложи план", завърши Дора Янкова.
 

Нощен клуб
16:00 | 12 Юли 2020 г.

Отварят нощните заведения и разрешават семейните с...

16:00 | 12 Юли 2020 г.
На брифинг на Министерството на здравеопазването бяха съобщени нови промени в заповедта за противоепидемичните мерки по време на извънред...
Тежка катастрофа в Тополовец, пътят между Монтана и Видин е затворен
15:36 | 12 Юли 2020 г.

Тежка катастрофа в Тополовец, пътят между Монтана ...

15:36 | 12 Юли 2020 г.
Тежка катастрофа е станала пред минути между Монтана и Видин, предаде BulNews.   Инцидентът е на кръстовището на село Тополо...
covid-19
15:26 | 12 Юли 2020 г.

Португалски вратар бе отстранен на полувремето, за...

15:26 | 12 Юли 2020 г.
Вратарят на португалския "Беленензес" Андре Морейра бе принуден да напусне терена на полувремето на мача между своя отбор и &qu...
15:24 | 12 Юли 2020 г.

Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават...

15:24 | 12 Юли 2020 г.
Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават мозъка. Не само тези продукти са вредни за здравето, но и всички, които съдържат транс...
15:14 | 12 Юли 2020 г.

Унгария въвежда гранични проверки и карантина за п...

15:14 | 12 Юли 2020 г.
Унгария въвежда нови рестрикции за трансграничните пътувания от сряда, за да предотврати разпространяването на коронавируса след нараства...
Полиция
14:51 | 12 Юли 2020 г.

Молдовец потроши 7 автомобила пред блок в Пловдив

14:51 | 12 Юли 2020 г.
Седем автомобила с изпочупени стъкла пред блок в Пловдив.   Вандалският акт се е разиграл тази сутрин около 5 часа, когато 3...

гледай на живо

12.07.2020
 • в момента
  Беновска пита
 • 19:00
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 19:45
  Парчета от реалността
 • 20:00
  Новини