Любо Огнянов: Протести за Флойд в подкрепа на циганите. А изнасилените старици? (ВИДЕО)

Джендърски НПО-та яхват всякакви протести, но мълчат за погромите и убийствата

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?
Източник: Канал 3

Любо Огнянов: Какво ли би казал дядо Добри на папа Франциск?

Днес в София се проведе протест в подкрепа на протестиращите в Съединените щати срещу убийството на чернокожия Джордж Флойд. Подобни протести се организират в цяла Европа, но най-любопитното е, че зад тях традиционно стоят крайнолеви организации като екстремистката Антифа или организации на гейове и лесбийки.

У нас организатор е ЛевФем, които се представят като обединение на феминизма, антирасизма и антикапитализма. Ще кажете ами няма лошо, някакви момиченца искат да си поиграят на какичките от анархистките гейклубове в чужбина и те да издигнат юмруче на червеното знаме в защита на Джордж Флойд, убит от бял полицай в Минеаполис.

Без съмнение отвратително престъпление. Но някой да е чул обществено ангажираните хомосексуалисти с анархистки уклони да протестират през 2017 година срещу убийството на Джъстин Деймънд? Това е 40-годишна бяла жена, която на 15 юли преди три години звъни в полицията на Минеаполис, за да подаде сигнал, че мъж се опитва да изнасили жена на алеята до дома ѝ.

Джъстин Деймънд чула писъците и се обадила на 911. Полицейски екип от двама души пристига на място. Правят обход и докладват, че всичко е спокойно. Тогава Джъстин Деймънд излиза от дома си и се приближава до патрулката с викове, че изнасилвачът е избягал. Единият от полицаите се стряска до такава степен, че вади пистолета си и разстрелва Джъстин. Пред дома ѝ.

Още интервюта и коментари четете тук

Убиецът е полицай на 33 години и се казва Мохамед Нур, от сомалийски произход. Черен полицай разстрелва невъоръжена бяла жена в същия този Минеаполис. Тогава обаче протести в града няма. Белите не излизат да трошат магазини, нито да ги разграбват. Не се издигат лозунги, че животът на белите има значение. Защото в една демократична държава всеки живот има значение, без оглед на цвета на кожата. Черният полицай Мохамед Нур е осъден на 12 години и половина затвор.

Да се оплакваш от расизъм и нарушаване на човешките права всъщност отдавна се е превърнало в бизнес за милиони, от обезщетения по дела, заведени от всякакви организацийки. По официална статистика обаче, броят на убитите чернокожи при акции на полицията в Съединените щати е едва 11%. Колко мислите, че са белите жертви? Близо 50%. Дали всъщност в днешният модерен свят белите хора не са подложени на значително по-сериозен расизъм от останалите?

По статистика в Съединените щати, чернокожите престъпници са значително по-голям брой от всички други раси и етноси. Но ако това се припомни, веднага се слага клеймо, че това е реч на омразата. Но е чистата истина. Сега да се върнем към днешния протест на организацията ЛевФем.

Мистерия е защо преди три години тукашните гейове, лесбийки, трансесксуални и крайнолевите анархисти не излизат на протест за убийството на бялата жена Джъстин Деймънд от чернокожият полицай от сомалийски произход Мохамед Нур и то пак в Минеаполис. 

Феминистките, защитнички на чернокожите днес направиха паралел между полицейското насилие срещу негрите в САЩ и отношението към циганите в България. Според организацията срещу циганите в България имало иниституционализирано икономическо и физическо насилие, като припомнят случай с нападение над 15 годишно момче. Защо обаче цялата сбирщина от лесбийки, гейове, транссексуални и анархисти не протестира, когато циганин уби с брадва 23 годишната студентка Вероника Здравкова във Велико Търново?

Или когато друг циганин преби до смърт и изнасили 30-годишната журналистка Виктория Маринова? Или пък другите цигани, които пребиват до смърт старци за 20 лева? Или изнасилват безпомощни старици, за да задоволят животинския си нагон? Какъв е процентът на нападение на цигани срещу българи и какв на българи срещу цигани? А трябва ли да се припомня статистиката, че в затвора броят на циганите е значително по-голям от този на останалите етноси?

В такива случаи обаче тези феминистки организации ги няма. Няма го и Хелзинкския комитет. Те се намесват само когато трябва да се обвинява държавата, за да се водят дела в Европейския съд по правата на човека. И се получават солидни обезщетения. 

В същия тоз съд, където български съдия е Йонко Грозев, бивш адвокат от Хелзинкския комитет. Разни гей организации и правозащитници правят демонстрации само когато трябва да засвидетелстват присъствие, за да оправдаят я парите за някой и друг гей парад, я за субсидийка за някое джендърско НПО. Като случая с австралийския касапин Джок Полфрийман. И той не спира да плещи глупостите, че се борил срещу фашистите, докато символите на организацийката му силно напомнят на знамето на крайнолявата екстремистка Антифа и другите анархистки групи.

Може и той да протестира следващия път за убийството на Джордж Флойд. Това ще бъде истинската пародия на века – убиец да протестира срещу полицейско насилие. Защото нека си припомним - благодарение на хвърчащата индулгенция от Хелзинкския комитет, председателят на Съюза на съдиите Калин Калпакчиев реши, че той се е поправил въпреки отрицателното становище от администрацията на затвора го пусна по живо по здраво шест години и половина по-рано.

Гледайки сега протестите на тези угнетени лесбийки, хомосексуалисти, трансекскуални и анархисти се сещам за един виц. Лондон. Глъчка от протест оглася улицата. Лордът учудено се обръща към иконома си. Джордж, каква е тази олелия? Гейовете протестират сър. А защо протестират, Джордж, любопитства лордът. Казват, че им нарушават правата, сър, отговаря икономът. А нарушават ли им правата, продължава лордът. Не, сър, отговаря Джордж. А защо тогава протестират? Ами педерасти, сър, отговаря икономът.

 

Амаду Гон Кулибали
21:52 | 08 Юли 2020 г.

Почина премиерът на Кот д‘Ивоар Амаду Гон Кулибали

21:52 | 08 Юли 2020 г.
Премиерът на Кот д'Ивоар Амаду Гон Кулибали почина на 61-годишна възраст. Както Ройтерс съобщи, това заяви президентът Аласейн Уатара...
Янко Янков
21:36 | 08 Юли 2020 г.

Янко Янков: Стига с този популизъм - президентът з...

21:36 | 08 Юли 2020 г.
Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски е назначена по закона за НСО, а президентът е ръководител на службата. Той трябва да е абсолютно ...
Басейн
21:33 | 08 Юли 2020 г.

Как коронакризата може да увеличи рисковете от уда...

21:33 | 08 Юли 2020 г.
Едва ли сте предполагали, че коронакризата би могла да доведе до повече удавяния, нали? Поне ние не сме го допускали, докато не прочетохм...
Владимир Путин и Си Дзинпин
21:05 | 08 Юли 2020 г.

Путин и Дзинпин ще засилят партньорството си в ене...

21:05 | 08 Юли 2020 г.
Владимир Путин и Си Дзинпин проведоха телефонен разговор днес, на който решиха, че руснаци и китайци трябва да задълбочат междусъседските...
Доц. Рачо Стойчев и д-р Мария Христова
21:00 | 08 Юли 2020 г.

Как пандемиите са променили хода на историята по с...

21:00 | 08 Юли 2020 г.
Пандемиите неведнъж са се превръщали в двигателя на промяната за човечеството, защото в името на нашето оцеляване сме се видели принудени...
Детска градина
20:46 | 08 Юли 2020 г.

Затвориха забавачка в Добрич заради служител с COV...

20:46 | 08 Юли 2020 г.
Детска градина №17 в Добрич е затворена заради положителна проба за коронавирус на човек от персонала. Утре ще бъдат направени PCR те...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо