Валери Симеонов подаде сигнал до МВР за РПУ-Созопол заради силен шум на "Веселата уличка"

По думите на Симеонов музиката била спряна 5 минути преди да пристигне полицейския патрул

Валери Симеонов
Източник: БГНЕС

Спешна вътрешна проверка в Районното полицейско управление в Созопол. В ефира на NOVA Валери Симеонов заяви, че ще подаде сигнал до министъра на вътрешните работи. Симеонов имал съмнения за корупция след като не било реагирано адекватно на сигнал за силен шум в малките часове на нощта от заведения край морето.
 
На "Веселата уличка" в Созопол вече е тихо и спокойно. Не така е било обаче в събота вечерта, когато след 23:30 е бил подаден сигнал за висока музика. Заради твърденията на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че собствениците на заведенията са били предупредени за предстоящата полицейска акция, в Районното управление на полицията започва вътрешна проверка.
 
Въпреки,че летният туристически сезон "тръгва" изключително трудно вече имало сигнали за висока музика след определено за това време.
 
"В събота, която мина, в 23:33 часа е подаден сигнал, естествено от наш човек, който е там, в Созопол за силно озвучаване на така наречената "Весела уличка", заведенията "Шатрите" и "Баракуда", заяви Симеонов.
 
 
По думите на Симеонов музиката била спряна 5 минути преди да пристигне полицейския патрул.
 
"Те отиват проверяват. Нищо не констатират и си тръгват. Ето пробита полиция. Ето корупцията. Разбирате ли? И това се повтаря няколко пъти. Аз днес ще пусна сигнал до министъра на вътрешните работи, да провери кои тарикатчета са били на смяна,двамата и кой е бил дежурен в РПУ-то", каза още Валери Симеонов.
 
Заради това е започнала проверка в управлението в Созопол. "Тя трябва да изясни случая в детайли. При установяване на вина на полицейските служители, ще бъдат предприети и всички изискуеми от закона санкции спрямо тях", заяви Цветелина Рандева – говорител ОД МВР-Бургас.
 
За да потърсим истината, екип на NOVA също отиде в Созопол. В едното от споменатите заведения се опитахме да открием управител, но не успяхме.
 
В Другото заведение бяха по-разговорливи. "В събота не беше кой знае колко силна и музиката пак си беше до 23 часа", каза Елизабет Аведис -управител на "Шатрите".
 
Управителят на заведението дори отрича в събота вечерта да е идвала полиция.
 
По силата на измененията в Закона за защита от шума в околната среда заведенията на открито с музика могат да работят до 23 часа.
 
"Законът е ясен. Сега аз няма да коментирам законите - дали са съобразени с нормалността или не. Законът е такъв и трябва да се спазва от всички", категоричен бе кметът Созопол Тихомир Янакиев.
Американска армия
08:00 | 08 Август 2020 г.

Висши военни от САЩ преговаряха в Букурещ за допъл...

08:00 | 08 Август 2020 г.
Румънско-американски преговори за броя на военносужещите от САЩ, които ще бъдат допълнително разположени в Румъния, се състояха в петък в...
Котка
07:57 | 08 Август 2020 г.

Днес е Световен ден на котката

07:57 | 08 Август 2020 г.
Световния ден на котката бива отбелязан от повечето любители на животните с видеоклипове на играещи и мъркащи котета. Той е бил празнуван...
Сметище
07:54 | 08 Август 2020 г.

Прекратиха обществената поръчка по избора на изпъл...

07:54 | 08 Август 2020 г.
Прекратена е обществената поръчка за избор на рекултивация на общинското депо за отпадъци в местност Злево край Дупница, обявиха от общин...
30 ден на антиправителствени протести 1
07:44 | 08 Август 2020 г.

Протестиращите превърнаха „Орлов мост“ в укрепен ф...

07:44 | 08 Август 2020 г.
Протестиращите отново издигнаха барикади на Орлов мост, превръщайки го в крепост, напомняща на форт на бели заселници в Дивия запад, коит...
COVID-19
07:40 | 08 Август 2020 г.

COVID-19: 248 излекувани срещу 195 новозаразени у ...

07:40 | 08 Август 2020 г.
Отново в България отчитаме по-голям ръст на излекуваните в сравнение с новозаболелите от COVID-19, по данни от Единния информационен порт...
Роналдиньо
07:30 | 08 Август 2020 г.

Парагвайската прокуратура спира разследването срещ...

07:30 | 08 Август 2020 г.
Държавната прокуратура на Парагвай поиска да бъде спряно разследването срещу бразилската футболна звезда и световен шампион Роналдиньо, с...

гледай на живо

08.08.2020
 • в момента
  "Социална мрежа" - избрано
 • 08:30
  Пулс
 • 09:00
  Другото лице
 • 09:30
  Денят на живо с Наделина Анева