Ресторант използва манекени за социална дистанция и за благотворителност

В края на всяко хранене клиентите получават подаръчен сертификат, с който могат да пазаруват в модните магазини, с чиито дрехи са облечени манекените

манекени
Източник: Facebook/La Presse

манекени

В един ресторант в Монреал постоянните клиенти получават мода и храна две в едно: манекени, поставени на маси, осигуряват не само социална дистанция, но и предлагат спортни шикозни тоалети, които могат да бъдат закупени за благотворителност.
 
Тъй като провинция Квебек е начело на пандемията от коронавирус в Канада, бизнесът се отварят предпазливо, пише АФП.
 
Le Monarque, моден ресторант в Стария Монреал, отвори отново вратите си само преди няколко дни - но не и без предварително да разработи някои творчески мерки за безопасност.
 
 
"Искахме да осигурим повече място на клиентите", заяви собственикът шеф Жереми Бастиен пред АФП. "Но не искахме да премахваме масите или да поставяме панели от плексиглас."
 
- Обединяване на светове -
 
Затова, когато печките в ресторанта заработиха отново преди няколко дни, Le Monarque предприе няколко стъпки, за да осигури социално дистанциране.
 
Идеята да се запълнят някои седалки с манекени, като по този начин се осигури разстояние между клиентите, дойде от екипа зад линията спортно облекло Сара Пачини, включително известния дизайнер на мъжко облекло от Квебек Филип Дюбюк.
 
"Искахме да направим стилна инсталация от висок клас, защото обединяваме два свята, този на модата и този на гастрономията", каза Дюбюк и добави: "Мисля, че тези два свята винаги са били близки."
 
29-те манекена в ресторанта са облечени в модели на Сара Пачини и Филип Дюбюк. Тяхното предназначение е да бъдат "визуално красиви", едновременно вдъхновяващи и в унисон с елегантната обстановка.
 
"Разбира се, ние сме тук, за да създаваме и лансираме на пазара дрехите си", каза Дюбюк. "Но ние също сме тук, защото нашата работа е да накараме хората да мечтаят."
 
- Безшумен търг -
 
Насим Хабаши, който се наслаждаваше на обяда си в Le Monarque, одобри, казвайки: "Мисля, че е чудесна идея едновременно да се осъществи разстоянието между масите и да се направи атмосферата много по-приятна, предвид настоящата ситуация."
 
В края на всяко хранене клиентите получават подаръчен сертификат, който могат да заменят в търговските обекти на Сара Пачини и Филип Дюбюк.
 
Шеф-готвач Бастиен казва, че партньорството е било "много изгодно" и за двете страни. Но той подчертава, че става въпрос за нещо повече от просто "създаване на дистанция или обличане на пространството".
 
Идеята, каза той, бе "да отидем малко по-дълбоко (и) да разберем какво можем да направим, за да помогнем на хората около нас, пострадали по време на пандемията".
 
Дрехите на манекените все още не се продават. Но посетителите на ресторанта в крайна сметка ще имат шанс да вземат участие в "безшумен търг" и да закупят дрехите, което виждат, а всички печалби ще отиват за благотворителност.

14:17 | 14 Август 2020 г.

Перничани остават без топла вода за месец

14:17 | 14 Август 2020 г.
Близо месец ще продължи тазгодишната профилактика на съоръженията в ТЕЦ „Република” и на топлопреносната мрежа в Перник. Дока...
14:16 | 14 Август 2020 г.

Задържаха жена, обещала срещу 9 бона шефски пост в...

14:16 | 14 Август 2020 г.
Под ръководството на Районна прокуратура – Козлодуй се води разследване за извършена измама с обещания за работа в АЕЦ "Козлод...
14:02 | 14 Август 2020 г.

Как се свиква Велико народно събрание и какво разг...

14:02 | 14 Август 2020 г.
Премиерът Бойко Борисов предложи свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията на България. Как на практика може да стане...
13:56 | 14 Август 2020 г.

С 5,3 млн. лв. ремонтират 7,7 км. от пътя Берковиц...

13:56 | 14 Август 2020 г.
Започва основният ремонт на 7,71 км от път II-81 Берковица - Монтана, в участъка между селата Боровци и Благово (от км 86+289 до км 94+00...
Румяна Коларова
13:48 | 14 Август 2020 г.

Политолог: Силен ход на Борисов, отговаря на най-о...

13:48 | 14 Август 2020 г.
"Няколко са важните пунктове в изявлението на премиера Бойко Борисов от МС. Ако той внесе в НС проект за промяна на Конституцията в ...
Гостите на \
13:38 | 14 Август 2020 г.

Каракачанов: ВМРО предлага 6 неща за промяна в Кон...

13:38 | 14 Август 2020 г.
"ВМРО предлага 6 неща за промяна в Конституцията - образователен ценз, задължително гласуване, гарантирани права и гражданство на вс...

гледай на живо

14.08.2020
 • в момента
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа
 • 15:00
  Новини
 • 15:30
  Социална мрежа