Борисов: Вчера стана ясно кой поръчва компроматите (Видео)

Разединението на нацията е толкова силно в момента, че не знам как ще преодолеем всичко, каза Борисов

Бойко Борисов
Източник: Канал 3

Бойко Борисов

Вчера стана ясно кой поръчва компроматите - чекмеджета, записи. Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание по повод протестите.

“Миналият петък когато влезнаха в чакалнята на Еврозоната, това не беше контрапротест, а подкрепа за правителствотото за безспорния успех на Бългрия”, каза Борисов.

"Винаги съм подкрепял протестиращите. Разединението на нацията е толкова силно в момента, че не знам как ще преодолеем всичко. България може би е единствената държава, в която се смята, че коронавирус няма и пандемията е отминала. В България вече никой не вярва и не изпълнява. Аз съм разтревожен от това, че есента ще бъде страшно", заяви Борисов. 

"Икономическата криза идва с огромни темпове и то в цял свят, от Америка до Европа, и нито един индикатор не дава, че ще се подобри ситуацията. Тогава икономическите и социалните искания ще станат повече, а нито сме спрели проектите и увеличението на доходите, правим всичко, за да не ни удари силно тази криза", отчете премиерът.

"Ако успеем да задържим доходите така, както искаме, ще завършим годината, както беше в края на 2018 - началото на 2019 година", каза Борисов.

Той разкри, че утре сутрин ще разговаря с коалиционните партньори на ГЕРБ. "Виждам и опозиционерите. Прекрасно познавам всички. Мъчно ми е за полицаите, за невинно битите хора. Взривяват се бомби в хората и целта е да се окървъвява протеста. Защото знаят, видя ли кръв на улицата - веднага тръгвам", каза Борисов.

Тук може да откриете още новини от страната!

Борисов каза, че вече под въпрос са големите проекти, защото инвеститорите се притесняват от случващото се в страната ни.

Премиерът разкри, че когато е бил запален преди години сградата на бившия Партиен дом страната ни е била на едно ниво с Унгария, след това Унгария е тръгнала напред, но страната ни е изостанала чувствително.

"Много съм разочарован. Не съм очаквал всичко да е в такива мащаби. Нека да мине Европейския съвет и ще говорим пак", каза Бойко Борисов.

"Ако трябва, Младене, с Каракачанов отидете в парламента, кажете колко са ранените полицаи, но разграничете хората, които наистина имат социални искания. Мога договор да сключа с тях, че ноември, декември, януари, ще съжаляват, че не сме прекарали през иглени уши на икономическата криза", категоричен бе Борисов.

"Хайде... Няма да коментирам вчерашните записи. Ясно е, че проблемът сме аз и Горанов. Защо сме проблемът?  Тези, които говореха от сутрин до вечер за банковия съюз и че правителството го е страх - сега не мъцват", обяви той.

Борисов пак призова да не се нападат полицаите по протестите. "Протестирайте, чуваме ви. Обръщам се към президента - всички ще почнат да говорят къде ни е единението, съгласието. Няколко месеца има до изборите", добави той.

"И пазете се. Коронавирусът не си е отишъл", заяви в края премиерът Бойко Борисов.

 

Етикети: Бойко Бориосв
Езерото „Бъбрека“
21:06 | 03 Август 2020 г.

Проверяват за нерегламентиран превоз на туристи къ...

21:06 | 03 Август 2020 г.
Осигурено е полицейско присъствие при бариерата и при 4-километровия път, по който джипове карат нерегламентирано туристи и багажи към Се...
Янаки Стоилов
20:50 | 03 Август 2020 г.

Янаки Стоилов: Президентът проявява голяма решител...

20:50 | 03 Август 2020 г.
"Аз съм едно от живите доказателства, че коронавирус съществува. Преболедувах го за 10 дни, средно като тежест.  После бях в ка...
Хуан Карлос
20:36 | 03 Август 2020 г.

Бившият крал на Испания Хуан Карлос отива в изгнан...

20:36 | 03 Август 2020 г.
Бившият крал на Испания Хуан Карлос, който е разследван за корупция, обяви, че планира да отиде в изгнание, съобщи в понеделник кралският...
Валери Божинов
20:25 | 03 Август 2020 г.

Божинов разкри дали ще подпише с Левски (ВИДЕО)

20:25 | 03 Август 2020 г.
Валери Божинов на този етап няма да подписва с Левски. Това разкри самият нападател, който днес се появи на Герена и породи сериозни слух...
20:20 | 03 Август 2020 г.

Похотливци наблюдават кърмещи майки в парка, правя...

20:20 | 03 Август 2020 г.
16% от британките се оплакват, че са били нахално наблюдавани от непознати мъже, докато са кърмели бебетата си на обществени места, а 8 п...
Гърция блокира мигрантите на турската граница
-1
20:08 | 03 Август 2020 г.

ЕК одобри 130 млн. евро за мигрантски центрове в Г...

20:08 | 03 Август 2020 г.
Еврокомисията отговори положително и одобри финансова помощ за Гърция в размер на 130 милиона евро за изграждането на три затворени и кон...

гледай на живо

03.08.2020
 • в момента
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:20
  Патарински LIVE