Халил Летифов: Има пореден опит да се сатанизира ДПС, Доган и Делян Пеевски

В този парламент в управлението стани да седна, няма да участваме, заяви Летифов

Халил Летифов
Източник: Канал 3

Има пореден опит да се сатанизира ДПС, г-н Доган и г-н Пеевски. Това коментира депутатът от ДПС Халил Летифов пред Нова телевизия. Поводът пък са оставките на трима министри от кабинета, които бяха поискани от премиера Бойко Борисов с основния мотив да се разграничат от ДПС.

Той даде да се разбере,че ДПС винаги е било опозиция както в 44-то НС, така и при всички кабинети на Борисов. По думите му и управляващи, и опозицията използват съвсем целенасочено анти-ДПС риториката , за да поосвежат своя политически рейтинг. "Няма да успеея да ни вкарат в това политическо блато, което сами си сатвориха. Тук няма да намерите ДПС. Това което се прави като внушение, нас там ни няма", каза Летифов. По думите му ангажиментът и отговорността за кабинета "Борисов 3" е на мнозинството, за което предупреждавали вече 3 години и половина.

Опитите да се сатанизира ДПС пък не били от днес, а от 30 години назад във времето. За това време обаче ДПС и Доган са единствените последователи на идеята за евроатлантическото развитие на страната и единствените, които били предвидими в тези си действия.

Всеки може да излизе и да изрази своето мнение съвсем свободно, каза Летифов на въпроса, че протестиращите смятата ДПС и Доган като част от мафията. Припомни, че Доган е стоял по затовирте, за да отстоява демократичните принципи.

Даде да се разбере, че няма задкулисна коалиция между ДПС и ГЕРБ. "Пак повтарям 3 години ДПС е опозиция", каза той и посъветва задкулисни договорки да се търсят при другите - при управляващите и БСП. Даде пример с гласуването за партийните субсидии. Поясни, че при всички вотове на недоверие са гласували "за", сега ще направят същото. Даде да се разбере, че няма да подкрепят и нов кабинет на Борисов. Отказа да коментира исканията на протестиращите за оставка на главния прокурор: "Всеки е свободен да изразява своето мнение."

Тук може да откриете още новини от страната!

Протестите пък били в резултат от войната на институциите. Припомни тяхната теза, че тази война няма да доведе до нищо добро и това ще ексалира напрежението и проблемите на обществото няма да се решат., а вместо това ще се урони престижът на всички институции. Съдебната власт пък била независима и трябва да се саморегулира и самоуправлява. Поясни, че досега не са давли оценка на нито един главен прокурор, нямало да го направят и сега.

Летифов напомни, че това мнозинство в момента в НС е аритметическо и тази националистическа власт няма да доведе до желаните резултати.

Коментира и акцията при "Росенец" и намеците за сценариий между Да,България и ДПС. "Проблем на Росенец няма", каза той и поясни, че на протестите имало и агитки, които се опитвали да пробият кордона. Той припомни, че привържениците на ДПС били там съвсем миролюбиво и не допуснали нито една провокация да успее. 'В крайна сметка всички стигнаха до т.нар. каманак, бряг или плаж", каза той. След като си тръгнали агитките, останали обикновените протестиращи, смесили се , чули и техните мотиви и никой не се бил подал на тази провокация.

Събията предната седмица на "Росенец" били една сценка и цирк, при които служителите на НСО и Христо Иванов и компания си разиграли заедно. "За нас виновните за порогаването на българския флаг са и двете страни. Това беше търсена целенасочена акция и усложливо му беше помигнато на г-н Христо Ивановда стане известен", каза Летифов.  Отрече ДПС да са му помогнали за това.

На нова степен пък започвали безпомощни партии да правят своята кампания върху анти-ДПС риторика.

Накрая Летифов отново защити тезата на ДПС, че е нужно ускорено икономическо развитие на страната. Дали щяло да има експертен кабинет щяло да реши мнозинството.

"В този парламент в управлението стани да седна, няма да участваме. Ние в управленски или коалиционен формат в този парламент няма да участваме", каза той. По думите му ако падне властта, трябва да е ясно какво се случва след това и какви са вариантите пред старната. Именно затова многокранто настоявали да се намери вариант да има едно догонващо икономическо развитие. Даде да се разбере, че такив тип кабинет трябва да се реализира не в  рамките на този мандат , а след нови избори. "При тази ситуация, в това политическо блато, за икономическо развитие не можем да говорим при тази патова ситуация. Но които и да са политическите субекти, след едни избори, ще им се наложи да си говорят", каза Летифов.

13:54 | 10 Август 2020 г.

Удължиха бедственото положение в района на Свиленг...

13:54 | 10 Август 2020 г.
Високорискова остава обстановката в Свиленград, заради големият горски пожар. Бедственото положение в общината бе удължено до 11 август. ...
13:50 | 10 Август 2020 г.

Васил Найденов с бутиков концерт на сцената на Bed...

13:50 | 10 Август 2020 г.
Концертът на Васил Найденов в Слънчев бряг определено е едно от най-чаканите събития на Лято 2020. Звездата обещава да превърне 11 а...
Румен Радев
13:48 | 10 Август 2020 г.

Създадоха подписка с искане за импийчмънт на прези...

13:48 | 10 Август 2020 г.
След като президентът Румен Радев насъска народа за бунт, недоволни граждани пуснаха петиция срещу него. Вече хиляди подписаха и дадоха с...
13:43 | 10 Август 2020 г.

Движението на пътя Перник – Кюстендил се осъществя...

13:43 | 10 Август 2020 г.
Движението се осъществява в една лента по път I-6 Перник – Кюстендил при км 30 в участъка между Ябълково и Коняво поради пътнотранс...
Лиляна Деянова
13:33 | 10 Август 2020 г.

Прокуратурата: 10 съдебни състава потвърдиха тезат...

13:33 | 10 Август 2020 г.
По повод отправени  твърдения на Лиляна Деянова, че повдигнатото й обвинение за отклоняване на средства по европейски проекти е мани...
Първи учебен ден - 1
13:14 | 10 Август 2020 г.

Синдикат: Учебната година ще започне нормално

13:14 | 10 Август 2020 г.
Учебната година трябва да започне редовно, а правителството да поеме разходите за PCR тестове на учители и ученици по препоръка на директ...

гледай на живо

10.08.2020
 • в момента
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа
 • 15:00
  Новини
 • 15:30
  Социална мрежа