Каракачанов: Новите министри са професионалисти в сферата си

Военният министър призова новите имена да не бъдат обвързвани със слухове

Красимир Каракачанов
Източник: Канал 3

Красимир Каракачанов

Не трябва да се обвързват имената на новите министри с някакви слухове. Не е справедливо към хората, които смениха подалите оставка министри. Кирил Ананиев е сред най-добрите финансисти у нас. Проф. Ангелов е отличен специалист и лекар, - бил дал интервю, което на накого не се харесало - това не е критерий да оплюеш човека. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред bTV.

Лъчезар Борисов е професионалист от дълги години, а само заместник на Караниколов може да продължи работата му. Идеята на новите министри беше да са професионалисти в сферата си, допълни вицепремиерът.

Той отрече новият министър на вътрешните работи - Христо Терзийски, да е ръководил операцията в парк „Росенец“, "дори аз лично лобирах първия по време заявил достъп до плажа – в случая Христо Иванов, да му бъде осигурен достъп. Ръководител на операцията беше шефът на полицията в Бургас, а не Терзийски", допълни вицепремиерът.

"Като силов вицепремиер ще наблюдавам МВР и това и правя. Никой не може да оспори полицейският професионализъм на Младен Маринов, факт е, че много от нещата, за които настоявахме, се случиха. Но Маринов си вършеше работата", заключи Карачаканов.

Тук може да откриете още новини от страната!

По думите му протестите в момента са много полезни, тъй като играят ролята на катализатор, защото ускориха различни отделни процеси.

Най-късно във вторник ще бъдат представени икономическите мерки за справяне с кризата, допълни вицепремиерът. "Коментираме стара наша идея да се разшири обсега на ваучерите, които сега получават полицаите и лекарите на първа линия, но да може и обикновени хора да получат ваучери за почивка на българското Черноморие. Обсъжда се и варианта да има безвъзмездна финансова помощ за хора в нужда. Настоявахме и за минимална пенсия от 300 лева, която да бъде заложена в бюджета от догодина. Финансовите разчети, обаче, показаха, че разходите покрай коронакризата не са малки, никой не подарява пари".

На въпроса какво търси патрулка пред заведението „Осемте джуджета“, свързвано с Пепи Еврото, за когото се твърди, че движи различни схеми в съдебната система, Каракачанов обеща да намери отговор на въпроса и да го представи пред обществеността.

Протестите катализираха дори добрия диалог в коалицията, но нека като говорим за протестите, да сме откровени – някои хора се опитват да ги яхат – такива с икономически причини; както и лидери на извънпарламентарни партии, които считат, че при нови избори могат да се намъкнат в парламента; само че голяма част от младите хора – особено тези, живели и учили навън, правят сравнението между Стара Европа и Нова Европа . Също на протестите ходят и някои от старите политически муцуни, които същите протестиращи ги гонеха с камъни, а сега казват, че са алтернативата.

Никой на протестите не е казал какво предлага в замяна на това правителство, - иначе е много лесно да се каже „Стани да седна“.

След 30 години наблюдение на обществените процеси съм научил, че от протестите се възползват други хора. Много по-важно е да има диалог, а не да висят бесилки по центъра – не сме 9-ти септември, допълни вицепремиерът.

На въпрос дали е имало вариант кабинетът да подаде оставка, Каракачанов каза, че са обсъждани най-различни варианти, но основният е бил това правителството да продължи да работи с необходимите кадрови промени. В историята на България омразата българин срещу българин, кланетата на политически опоненти никога не са довели до нищо добро.

Ние, Патриотите, сме били категорични, че преодоляването на кризата, интеграцията на неинтегрираните общности, както и темата за демографската криза, са много по-важни, завърши Каракачанов.

Онлайн шопинг
09:39 | 08 Август 2020 г.

Онлайн търговията предлага най-много работни места

09:39 | 08 Август 2020 г.
Търговията в сферата на онлайн услугите и стоките крие най-много възможности за намиране на работа след пандемията. Това сочи ново проучв...
Магистрала „Хемус“
09:16 | 08 Август 2020 г.

Не се наблюдава стълкновение пред ГКПП „Кулата“

09:16 | 08 Август 2020 г.
Трафикът в посока Гърция е необичайно спокоен за това време на година, особено с оглед факта, че ГКПП „Кулата“ е единственият...
СДВР
08:46 | 08 Август 2020 г.

Няма арестувани след снощния протест

08:46 | 08 Август 2020 г.
Няма арестувани след 30-я ден на протестите в столицата. Това стана ясно след днешния брифинг на СДВР. „Част от протестиращите ...
Градски транспорт
08:34 | 08 Август 2020 г.

Променени са маршрутите на част от линиите на град...

08:34 | 08 Август 2020 г.
Променени са маршрутите на част от линиите на градския транспорт поради затворени от протестиращи кръстовища Орлов мост и на бул.“В...
Пожар
08:30 | 08 Август 2020 г.

Николов: Под контрол е ситуацията с пожарите в Хас...

08:30 | 08 Август 2020 г.
Ситуацията в Хасково с пожарите е под контрол. Това обяви на брифинг директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов. Той уточни, че ...
Мощна експлозия в Бейрут разруши град
-29
08:20 | 08 Август 2020 г.

Откриха оцелял ливанец, изхвърлен в морето от взри...

08:20 | 08 Август 2020 г.
Ливански спасители откриха работник, отнесен в морето от взрива в пристанището, съобщи Al-Arabiya. Амин ал Захед бе намерен 30 часа с...

гледай на живо

08.08.2020
 • в момента
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 10:15
  Документален филм на Канал 3
 • 11:15
  Топ шоп
 • 11:30
  "Спорт в обектива" - избрано