Как ФК Несебър накара британско семейство да избере Слънчев бряг пред Ибиза за медения си месец?

Тим Пайк се превърна в една от легендите на Football Manager след този шантаж на младата си съпруга

Football Manager 2020
Източник: Sega

Football Manager 2020

Меденият месец по принцип е един от най-сладките периода в живота на женените двойки, а, според мнозина, дори се счита и за единствения щастлив месец. Как бихте се почувствали, обаче, ако съпругът ви избере мечтаната дестинация с една-единствена користна цел, а именно, за да гледа на живо футболен мач на отбора, чийто ръководител е във виртуалния свят? Допускаме, че, меко казано, няма да ви стане приятно. Футболното съсловие от друга страна би издигнало в култ образа на британеца Тим Пайк, който 12 години по-късно разказва за своята нечувана история.

Нека преди това напишем няколко думи за въпросната игра, която е на особена почит сред запалянковците, но извън тяхното обкръжение сигурно малцина разпознават. Football Manager е най-популярната компютърна игра за футболни треньори в света. Редица специалисти от реалния живот дори я използват за платформа за развитие на свои-собствени тактически планове, а обикновени компютърни маниаци получават реално предложение за работа в различни футболни клубове.

Историята на Тим Пайк се нарежда автоматично след най-големите легенди в спортния свят и дори получава място в книгата Football Manager Stole My Life, която разказва и за други подобни небивали случаи.

Тук може да откриете още спортни новини!

През 2007 г. Пайк предлага брак на своята любима и двамата веднага започват да планират сватбата си, като решават тя да се състои на емблематичната дата 08.08.2008 г. Няколко седмици по-късно идва ред и на плановете за меден месец, а именно тогава историята става интересна.

Съпругата ми започна да планира почивка в Испания, Гърция или Португалия, което ми допадна, но тогава получих възможност да започна бета-тестове на Football Manager в българското първенство. Избрах си случаен отбор. Именно тогава се промени цялата ми концепция за ваканция. Този отбор бе Несебър от българската втора дивизия“, разказва Тим Пайк.

Хобито бързо превзема живота му и той започва да следи реалните изяви на ФК Несебър. Той проверява предложенията за почивка в близост до стадиона на клуба и така стига до предложения за Слънчев бряг, който и без друго е сред популярните дестинации за британците, които търсят евтино и луксозно място, на което да прекарат лятото си.

Слънчев бряг се намира точно до стадиона на Несебър, а цените бяха страхотни. Остана въпросът - ще мога ли да убедя жена си?“, пита лаконично футболният запалянко.

Оказва се, че офертите за двуседмичен олинклузив са по-евтини от престоя за една седмица в останалите обмисляни локации и така везните се накланят в правилната посока... за Тим, имаме предвид.

На 5 септември 2008 г. двойката пристига в България, но все пак не е ясно как той ще успее да се измъкне за няколко часа, за да посети любимия Несебър. На помощ идват местни младежи, с които младото семейство се сприятелява, а идеалната възможност идва, когато момичетата решават да си спретнат дамска вечер. Това отваря широко вратата за Тим, който лесно склонява новите си приятели за посещение на футболния мач на ФК Несебър.

Оказва се, че това е олицетворение на една от онези истории, в които и вълкът е сит, и агнето цяло.

Наводнение в Судан
21:51 | 27 Октомври 2020 г.

Наводнения поставят в риск живота на 800 000 души ...

21:51 | 27 Октомври 2020 г.
Много райони са наводнени от юли, нивата на реките все още се повишават, което влошава кризата, алармираха от „Лекари без граници&r...
коронавирус
21:36 | 27 Октомври 2020 г.

Гърция: 1259 случая на коронавирус, 12 смъртни слу...

21:36 | 27 Октомври 2020 г.
Днес здравните власти в Гърция съобщиха за нов антирекорд в новозаразените от коронавирус и смъртните случаи в рамките на 24 часа. Досега...
21:13 | 27 Октомври 2020 г.

Българи внасят петиция срещу еднократната пластмас...

21:13 | 27 Октомври 2020 г.
На 28 октомври в Министерство на околната среда и водите ще бъде внесена петиция, подкрепена от над 19 хиляди българи. С нея те изискват ...
Медиците на първа линия призовават „да си помогнем взаимно“
21:10 | 27 Октомври 2020 г.

Големите болници у нас с инициатива: „Да си помогн...

21:10 | 27 Октомври 2020 г.
Всеки следващ ден от пандемията затяга още повече примката около здравната система у нас и макар привидно всичко да изглежда наред, болни...
Раух Ахундов и полк. Христо Христов
21:00 | 27 Октомври 2020 г.

Какво породи конфликта в Нагорни Карабах? (ВИДЕО)

21:00 | 27 Октомври 2020 г.
Войната в Нагорни Карабах продължава по все същия жесток начин през изминалите месеци, за да можем днес да говорим за над 5 хил. смъртни ...
20:51 | 27 Октомври 2020 г.

Проф. Ангелов: Имаме дифузно разпространение на CO...

20:51 | 27 Октомври 2020 г.
Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед днес, с която затваря университетите и училищата в гимназиален курс, с коет...

гледай на живо

28.10.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо