Ваня Григорова: Видеото на Христо Иванов е смущаващо, само той ще спечели от предсрочни избори (ВИДЕО)

Не вярвам, че г-н Божков може да постигне каквото и да е със собствена партия, не може човек, "спестил" от данъци 700 млн.лв., да е алтернатива, коментира още тя

Ваня Григорова
Източник: Канал 3

Ваня Григорова

"Протестиращите искат прогресивно данъчно облагане, не плосък данък, не искат увеличение на нощния труд, имат много социални послания". С тези думи започна участието си в "Денят на живо с Наделина Анева" Ваня Григорова, икономически съветник в КТ "Подкрепа".
 
"На теория Борисов е прав, че има ред, но той трябва да важи за всички институции и органи, гневът на хората е напълно оправдан. Той има изгода да хвърли оставка и не разбирам защо не го направи. Преди седмица бе на ръба да го направи и някак неговите партньори го накараха да не я хвърли оставката", сподели тя.
 
"Сега още е топло, хората не са усетили тежката криза, ако сега подадат оставка това би им дало още един безпроблемен мандат. На редовните избори хората няма да гледат така на тях, след февруари гневът ще бъде много по-силен", допълни икономистът.
 
 
"Единствената партия, която ще спечели от предсрочни избори е ДБ, както и Христо Иванов. Мисълта за оставка не е чужда на Борисов, със сигурност, но не виждаме за начини за оставка на г-н Гешев. Това е всъщност нещото, което възпламени протестите", каза още Григорова. 
 
"Работодателят не плаща живота ти. Има места, където всички платени отпуски са изчерпани, очакват се съкращения, затова се очакват проблеми на много друго ниво. Хората разпознават повече социално-икономическите проблеми, а не прокурорските", смята тя. 
 
"Ако трябва днес да осигуриш храна на масата, няма как да те интересува какво прави Гешев или Борисов. Видеото на Христо Иванов не звучеше добре, звучи смущаващо, но може и да е било провокация", предположи съветникът в КТ "Подкрепа".
 
"Един работник, ангажиран с тежък физически труд, не може вечерта да се разхожда по улиците. Спори се какво запали протестите – дали дебаркирането на Христо Иванов или влизането на Гешев в Президентството", обясни гостът.
 
"Мутрите вън" и да вдигнеш юмрука е най-нормалното нещо.  Не вярвам, че г-н Божков може да постигне каквото и да е със собствена партия, надявам се да не е повярвал. Не може човек, "спестил" от данъци 700 млн.лв., да е алтернатива", убедена е Григорова.
 
 
"БСП да каже, че не иска властта, означава да се самоубие. За мен тя в момента е меко казано неготова за избори. Новото ръководство трябва да започне да сплотява структурите си, оставка на правителството сега, не е в интерес на БСП. Тази ситуация ги намира в много разкрачена позиция. Слави Трифонов не може да стигне в никакъв случай до нивата на ГЕРБ. Мнозинството в парламента пренебрегва всякакви парламентарни правила", заяви Ваня Григорова. 
 
"Фискалният резерв е почти 10 млрд., не е невъзможно да се пренасочат средства, заплатите на държавните служители ще бъдат увеличени с до 30 %, което значи, че по преценка на работодателя може и да е 1 %. Това беше наистина ключово, на тях се крепи държавността, а получават много близко до минималната заплата", коментира тя.
 
"Трябва да се премахне порочната система "Дянков", която опорочи работата на държавните служители и ги постави в пряка зависимост от работодателите им", завърши Григорова.  
 
Цялото интервю проследете във видеото.

дом
10:43 | 29 Септември 2020 г.

Ако искате положителни промени - почисти дома си и...

10:43 | 29 Септември 2020 г.
Редът или хаосът в живота са своеобразно огледало на случващото се във вас, с вашите мисли, желания, цели и емоции. Ето защо, ако искате ...
подарък
10:43 | 29 Септември 2020 г.

Ето кои са именниците днес

10:43 | 29 Септември 2020 г.
На 29 септември православната църква почита паметта на Преподобния Кириак Отшелник и на Преподобния Теофан Милостиви. Имен ден празнуват ...
агне
10:38 | 29 Септември 2020 г.

Агне с пет крака и шест копита се роди в Австралия...

10:38 | 29 Септември 2020 г.
Агне с пет крака и шест копита се роди в Австралия, съобщава РТС, цитирайки собственика, фермера Маршал Боул. Пред австралийските мед...
10:35 | 29 Септември 2020 г.

Една не толкова обичайна любов - Патриша Руни Мара...

10:35 | 29 Септември 2020 г.
Началото на романа между двойката, която днес са Патриша Руни Мара (35) и Хоакин Финикс (45), започва точно като тази на толкова много др...
Салата с патладжани и рукула
10:26 | 29 Септември 2020 г.

Защо е важно правилното съчетаване на храните

10:26 | 29 Септември 2020 г.
Домати със сирене или месо с картофи не се препоръчват, ако не искате да имате проблеми със стомаха. Най-важното изискване е правилното с...
Канабис 6
10:22 | 29 Септември 2020 г.

Иззеха 53 растения канабис в Новозагорско при спец...

10:22 | 29 Септември 2020 г.
Иззеха 53 растения канабис при полицейска операция в новозагорското село Бял Кладенец, съобщиха от полицията. На 28 септември е осъще...

гледай на живо

29.09.2020
 • в момента
  Интервю с Наделина Анева
 • 11:00
  Новини
 • 11:15
  Другото лице
 • 11:45
  Топ шоп