Бразилските власти отвориха отново туристически забележителности включително статуята на Исус

Посетителите ще трябва да носят маски, да спазват разстояние от минимум два метра помежду си и няма да могат да лежат на земята

Рио де Жанейро
Източник: БГНЕС

Рио де Жанейро

Бразилските власти откриха прочутата статуя на Христос Изкупителя в Рио де Жанейро за туристически посещения. Заедно с други забележителности в града статуята беше недостъпна за посетители заради ограничителните мерки, свързани с разпространението на коронавируса.
 
"Днес отново отваряме статуята на Христос Изкупителя", написа министърът на околната среда Рикардо Салис в Туитър.
 
Според вестник "Estado de Minas" властите са наредили на посетителите на тези места да носят маски и да поддържат социална дистанция. В същото време, според изданието, служител се е появил бил без маска по време на церемонията по откриването на парка, в който се намира емблематичната за Рио де Жанейро статуя, но е бил принуден да я сложи, докато прерязва лентата.
 
"Отварянето на Христос символизира отварянето на Бразилия за туризъм. Страната ни се грижи за здравето на хората и икономиката", каза Рикардо ди Акино Салес – министър на околната среда .
 
 
Посетителите ще трябва да носят маски, да спазват разстояние от минимум два метра помежду си и няма да могат да лежат на земята, което често се прави в търсене на най-добрия ъгъл за снимка. Паметникът е разположен на върха на хълма Корковадо и предлага панорамна гледка към града.
 
Посещенията бяха прекратени през март, когато бяха наложени мерки за социално дистанциране, за да се ограничи разпространението на вируса. Кабинковият лифт до хълма "Пао де Асукар", който предлага панорамна гледка от друга точка на града, аквариумът "АкваРио" и гигантското виенско колело "Рио стар" също работят . 
 
Жителите на Рио де Жанейро ще получат отстъпки при посещения на тези туристически обекти до края на годината.
 
Подготовката за отваряне на аквариума "АкваРио" започна още миналата седмица. Специални екипи чистиха и дезинфекцираха различните зали. 
 
"Чистим и дезинфекцираме всичко, за да запазим здравето на посетителите. Този продукт не е токсичен. Това е специален деизнфектант, който унищожава микроорганизмите сред които и новия коронавирус Ковид-19. Той не е заплаха нито за биологичните видове, които живеят тук, нито за посетителите", обясни Филипе Оливейра – биолог.
 
Според разпоредбите на властите всички посетители трябва да с маски, ръкавици и да спазват дистанция. Предвижда се на час да влизат не повече от 200 души. Според медицинските власти Бразилия все още не е достигнала пика на заболеваемост и хората трябва да са изключително внимателни.
 
Според бразилското министерство на здравеопазването от началото на епидемията в Бразилия са регистрирани 3 275 520 случая на заразяване с коронавируса и 106 523 смъртни случая.
Хеликоптер
19:00 | 27 Ноември 2020 г.

Вече се изготвят техническите спецификации за обще...

19:00 | 27 Ноември 2020 г.
Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер, оборудван с необходимата медицинска техника и обзавеждане, за осигуряване на спешна м...
МВнР, Министерство
18:42 | 27 Ноември 2020 г.

Нова разпоредба за влизащите в Англия от 15 декемв...

18:42 | 27 Ноември 2020 г.
Българските граждани, пристигащи в Англия, ще могат да се освобождават от задължителната 14-дневна карантина, ако след петия ден от самои...
Марияна Николова
18:28 | 27 Ноември 2020 г.

Онлайн заседание се проведе от НСТС, свикано от ми...

18:28 | 27 Ноември 2020 г.
Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) проведе онлайн заседание, свикано от заместник министър-председателя по икономичес...
Тасева LIVE
18:09 | 27 Ноември 2020 г.

Преподавател в НУКК: Под прякото съдействие на род...

18:09 | 27 Ноември 2020 г.
"Животът ни провокира с нова ситуация. Време е да се докажем като личности и общество като цяло", това каза в "Тасева LIVE...
Тасева LIVE
17:39 | 27 Ноември 2020 г.

Фондация „ Има начин” организира кампания „Изпрати...

17:39 | 27 Ноември 2020 г.
"Фондация „ Има начин” организира кампания „Изпрати топлина”, това е 9-то издание на кампанията, насочена е ...
Стъпките към успеха
17:37 | 27 Ноември 2020 г.

Ивета Тошева и Борислав Кьосев този уикенд в "Стъп...

17:37 | 27 Ноември 2020 г.
В "Стъпките към успеха" с Гергана Найденова този уикенд от 13:15 ч. очаквайте:   В събота в „Стъпките към ус...

гледай на живо

27.11.2020
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива