Топ 10 на важните неща за родителите на ученици

С началото на учебната година повечето родители, които досега са позагубили тренинг от редовно провежданите занятия

ученик, раница
Източник: БГНЕС

С началото на учебната година повечето родители, които досега са позагубили тренинг от редовно провежданите занятия, в които децата се оправят сами в училище, определено имат нужда да им се напомнят основни неща, за да са щастливи и те, и децата им.
 
"Дейли мейл" предлага списък на Топ 10-те неща, които родителите трябва да запомнят:
 
1. Отделете време за разговор. Лавирането между домашното обучение, работата от вкъщи и карантината принуди много родители да се чувстват стресирани от връщането на присъственото обучение, защото са си свикнали всичко да им е вкъщи и под ръка. И докато някои деца са радостни от срещата със съучениците, то други може да се стресират, затова поговорете с детето си дали нещо го притеснява.
 
2. Вкусотии в кутията за обяд. Вероятно са минали месеци, откакто за последен път сте приготвили опакован обяд. Освен да подадете на детето си кутията му, помнете да сложите здравословна закуска, която трябва да включва свежи плодове или зеленчуци, месо, протеини и въглехидрати.
 
 
3. Върнете се към режима. За да не е толкова стресиращо ранното ставане за детето, поне седмица преди началото на занятията го будете рано. Първоначално настойвайте часовника за десет минути по-малко сън, а впослествие и за повече.
 
4. Безопасността на първо място. Вероятно в училището на детето ви ще има цяла гама от нови насоки и процедури за безопасност, които да помогнат за намаляване на риска от разпространение на COVID-19. Затова седмицапреди началото на учебната година запознайте себе си и детето с тях, за да знаете какво се очаква от вас. 5. 5. Създайте добра обстановка за учене вкъщи. Седмицата преди началото на срока може да направите сериозна равносметка за стаята на ученика - проверете дали столовете и бюрото му са удобни за възрастта му, дали седи в правилна поза. Премахнете ненужните хартии, счупените моливи, старите учебници и тетрадки, играчки, комикси.
 
6. Пригответе още едно хапване за деня. Вероятно по време на онлайн обучението отрочето ви е свикнало да наднича в хладилника по.често, затова не го оставяйте гладно и по време на уроците в училище.
 
7. Купете му нови дрехи и обувки. Това със сигурност ще повиши самочувствието му сред съучениците му.
 
8. Прегледайте всички канцералски материали и купете нови, ако трябва. Те най-често бързо се изхабяват, а децата имат нужда от нови.
 
9. Вечерята има значение. Вечерите вкъщи след училище са нещо, което децата наистина очакват с нетърпение - и от което се нуждаят след дълъг ден на учене и игра.
 
Много семейства започнаха да готвят от нулата и да се хранят заедно по време на карантината, и е чудесно, ако това продължи.
 
10. Бъдете разбиращи. Връщането в училище след месеци отсъствие е изцяло нова ситуация за всички - учители, родители и деца. По пътя непременно ще има няколко хълцания или непредвидени предизвикателства. Бъдете до детето и изслушвайте всяка негова емоция. 
13:31 | 18 Септември 2020 г.

Лейди Гага: Славата не носи щастие

13:31 | 18 Септември 2020 г.
Американската певица Лейди Гага често не е искала да бъде "това, което е". Говорейки за живота си, предшестващ най-новия й албу...
13:26 | 18 Септември 2020 г.

Емил Димитров: Стара Загора няма проблеми с водосн...

13:26 | 18 Септември 2020 г.
Стара Загора няма проблеми с водоснабдяването. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров в отговор на въпрос на депут...
covid-19
13:21 | 18 Септември 2020 г.

Служител на митниците в Стара Загора е с COVID-19

13:21 | 18 Септември 2020 г.
Потвърден е случай на COVID-19 при служител на Митническо бюро – Стара Загора. Той е в добро състояние е се лекува в домашни ус...
Кание Уест
13:18 | 18 Септември 2020 г.

Twitter блокира профила на Кание Уест

13:18 | 18 Септември 2020 г.
Известният рапър и музикален продуцент Кание Уест многократно неприятно изненадва и притеснява многобройните си фенове със скандални дейс...
13:13 | 18 Септември 2020 г.

Николова: Интересът на чужденците към дестинациите...

13:13 | 18 Септември 2020 г.
Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям и Кюстендил трябва да се възползва от тази възможност. Това заяви виц...
13:09 | 18 Септември 2020 г.

Прокуратурата не е съгласна с предсрочно освобожда...

13:09 | 18 Септември 2020 г.
В открито съдебно заседание, състав на Софийския апелативен съд е разгледал жалбата на защитата на Ивайло Евтимов-Йожи, изтърпяващ едно о...

гледай на живо

18.09.2020
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 13:45
  Топ шоп
 • 14:00
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа