Продължава разширението на бул.“Тодор Каблешков“ (Снимки)

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на обекта и възложи да се обособи алея за пешеходци по ул.“Златните мостове“

Бул. България
Източник: Столична община

Бул. България

От 5 септември се отваря за движение ул.“Златните мостове“, продължава разширението на бул.“Тодор Каблешков“
 
Приключват асфалтовите работи в участък от южното пътно платно на бул.“Тодор Каблешков“ и от 5 септември ще бъде отворена за движение ул.“Златните мостове“, която излиза на бул. „Тодор Каблешков“. На кръстовището е поставена светофарна уредба за регулиране на движението. Улицата ще бъде двупосочна и осигурява още един вход-изход към кв.“Манастирски ливади“ – изток.
 
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на обекта и възложи да се обособи алея за пешеходци по ул.“Златните мостове“.
 
 
Разширението на бул.“Тодор Каблешков“ се изпълнява в два участъка от южната страна на булеварда: от бул.“България“ до ул.“Боянски водопад“ и от ул.“Боянски водопад до ул.“Деян Белишки“.
 
До ул.“Боянски водопад“ приключват асфалтовите работи по основното платно и се изпълняват зауствания към малките улици. Изпълняват се довършителни дейности по изграждане на тротоарите, велоалеята и интегрираните отводнителни бордюри.
 
В участъка от ул.“Боянски водопад“ до ул.“Деян белишки“ се изгражда канализация и водопровод и се изпълняват дейности по пътната конструкция.
 
По настояване на кмета Фандъкова организацията по работата в следващия етап на бул.“Тодор Каблешков“ е съобразена с отварянето на движението по последния етап от ремонта на бул.“България“.
 
 
Предвижда се на 12 септември при благоприятно време да бъде отворено за движение пътното платно на бул.“България“ и кръстовището с бул.“Тодор Каблешков“.
 
След като се отвори за движение кръстовището бул.“България“ – бул.“Тодор Каблешков“ започва изграждане на канализация по ул.“Боянски водопад“ и тя ще бъде затворена за пътни превозни средства. С цел осигуряване на още един вход-изход от квартал „Манастирски ливади – изток“ ще се осигури преминаване по ул.“Костенски водопад“ в квартала.
 
 
Работи се по последния участък на бул.“България“ от Околовръстен път до „Тодор Каблешков“, където е изпълнена хидроизолация над пешеходните подлези и цялостно се подменя пътната настилка. В момента се полага биндер в този участък. Положена е метална мрежа с цел заздравяване. Ще продължи работа по ремонта на тротоарните настилки и изграждането на велоалея до тротоарите на бул.“България“.
 
 
Преди това бяха ремонтирани в двете посоки участъците на бул.“България“ от бул.“Гоце Делчев“ до бул.“Тодор Каблешков“, както и от „Тодор Каблешков“ до Околовръстен път в посока Витоша и от Околовръстен път до моста на р. Боянска.
протест
21:59 | 25 Септември 2020 г.

79-та вечер на протести в София, яйца полетяха към...

21:59 | 25 Септември 2020 г.
В София започна 79-ият пореден протест с искания за оставка на правителството и на главния прокурор. Хората се събират в района на Презид...
COVID-19
21:47 | 25 Септември 2020 г.

Ученици са COVID-19 в Разлог, семейство учители - ...

21:47 | 25 Септември 2020 г.
Нови огнища на заразата от COVID-19 в страната.   В Разлог две паралелки в средно училище "Братя Каназиреви" преми...
COVID-19
21:27 | 25 Септември 2020 г.

Коронавирус и грип – как да се предпазим от двойна...

21:27 | 25 Септември 2020 г.
Борбата с коронавируса скоро може да се усложни заради сезонното разпространение на грип. Какво се случва, ако човешкият организъм бъде а...
Любомир Кючуков
21:00 | 25 Септември 2020 г.

Любомир Кючуков: Тръмп срещу Байдън е битка на бок...

21:00 | 25 Септември 2020 г.
"Американските избори за президент могат да нанесат сериозен удар по демокрацията – възможността изборите да не бъдат признати...
Париж
20:47 | 25 Септември 2020 г.

18-годишен е арестуван за нападението близо до ста...

20:47 | 25 Септември 2020 г.
Единият от заподозрените в нападението срещу хора, извършено близо до старата редакция на в. "Шарли ебдо" в Париж, е направил с...
20:45 | 25 Септември 2020 г.

Караянчева: Големият ни икономически подем предпос...

20:45 | 25 Септември 2020 г.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е на посещение във Видин.   "В Северозападна България е нужно да и...

гледай на живо

25.09.2020
 • в момента
  Новини
 • 22:20
  Патарински LIVE
 • 23:00
  Новини
 • 23:20
  Денят на живо с Наделина Анева