Михаил Миков: Нито Радев, нито правителството ще подадат оставки (ВИДЕО)

Демократични ли са тези избори, в които приетите след 31 декември нямат право да гласуват?, попита той

Михаил Миков
Източник: Канал 3

Михаил Миков

"Не гласувах на изборите в БСП, защото отдавна те създадоха противоречия. В кампанията нямаше ясна оценка къде се намира партията и с каква политика може да заслужи да управлява". С тези думи започна участието си в предаването "Денят на живо" Михаил Миков. 
 
"Вместо да направи БСП по-силна и единна, избори тепърва ще създават проблеми, макар че всичко зависи от Нинова. Дори Тодор Живков е бил председател на ЦК на БКП, не на БКП, това подчертава колективното вземане на решения. Пленумът днес беше заявен, но не се случи, не е първото нещо, което не става. Документите за Конгреса не са готови, Нинова и групата около нея проваляха заседания на Националния съвет. БСП на Нинова ще бъде лидерски проект. Заседанието ще бъде само формално", сподели той. 
 
 
"Демократични ли са тези избори, в които приетите след 31 декември нямат право да гласуват? Нинова прехвърля отговорността от себе си за спазване на правилата. За 4 години БСП е намаляла с 20 %, бяхме 102-3 хиляди души. Една партия е силна когато може да пресее и коригира. Когато има стремеж към високи позиции без покритие, тогава е разривът", коментира Миков.
 
"Откровеният разговор отсъства в БСП през последната година. Нинова смята, че Конгресът трябва да избере послушен Национален съвет, който да не задава въпроси. Тя водеше кампания, че трябва да я изберат, за да не превземе Борисов БСП. Може би в партията изчерпахме очакванията за демокрация. Социализмът трябва да демократичен, иначе се превръща в отрицание на идеите на "лявото", заяви гостът. 
 
 
"От страх да не се дописват членове, не се позволява на новите в БСП след 31 декември да гласуват. Досега Нинова беше председател на НС, сега е на партията. Формални обяснения винаги могат да се намерят, но какво ще му обясниш – "Още не си узрял да участваш в тази работа, можеш да плащаш членски внос и да участваш в протестите, но за изборите ще чакаш". Много от кандидатите не успяха да осигурят застъпници поради липса на средства", смята Миков.  
 
"Трябва да има повече "ние", по-малко "аз", сега сме обратното и няма как да вървим напред така. Сега ще има разчистване на сметки, Нинова ще посочва неудобни ръководители по места. С участието си в изборите Янков и Жаблянов признават, че преди 4 години, като са подкрепили Нинова, са сбъркали. Казват, че БСП не се продава, но нямаш идеи за финансиране. Не беше даден отчет. Органите ще бъдат подстригване по образ и подобие на лидерските формати. Тези, които най-гръмогласно са ръкопляскали ,започват най-много да ругаят", каза още бившият председател на БСП. 
 
"Няма нужда от нова Конституция, има само размествания и объркване в новия проект. Не смятам, че нито Радев, нито правителството ще подадат оставки, защото идва изборна година. Сблъсъкът не е за идеи, а за оставки. Да се отнасяме с повече уважение към труда на полицаите, има всякакви, но да уважаваме тези, които поддържат обществения ред", прикани Михаил Миков. 
 
От своя страна председателят на Централната комисия за вътрешнопартийния избор на председател в БСП Емил Войнов съобщи: 
 
"Няма никакво забавяне, ЦИК трябва да обяви резултатите в срок до 48 часа, този срок изтече в 19 ч. тази вечер. Днес комисията обяви окончателните резултати. Избирателите общо са 80 214, броят на гласувалите е 53 795, 53 009 са действителните гласове, Валери Жаблянов има 760, Добрев – 7910, Нинова - 43 222, Янков – 1117". 
 
"1140 общо са образуваните секции – 250 мобилни и 100 подвижни. Мобилните секции обхождат малки населени места, обикновено избирателите там са по-малко. Не повече от 10-15 хиляди са гласували в тях", каза още Войнов.  
 
 
"Имахме сигнали за образувани избирателни секции в частни домове, при проверка се установи, че са в двора му или някъде около адреса. ЦИК взе решение, че тези сигнали ще бъдат препратени към компетентните комисии", призна той. 
 
"Намалението на членовете на БСП за времето от началото на годината са 2-3000 души, което е незначително", смята Емил Войнов. 
 
Цялото интервю проследете във видеото.

кучета
22:10 | 23 Септември 2020 г.

Кучета тестват за коронавирус на летището в Хелзин...

22:10 | 23 Септември 2020 г.
На летището в Хелзинки са назначени кучета като част от финландски пилотен проект за ранно откриване на коронавирус при хора. Този алтерн...
21:57 | 23 Септември 2020 г.

Как подстрижката може да пребори замърсяването на ...

21:57 | 23 Септември 2020 г.
Вярвате ли, че дори простото посещение при фризьора ви може да ви превърне в борец срещу замърсяването на околната среда? Не, не е шега, ...
Красимир Балъков
21:56 | 23 Септември 2020 г.

Краси Балъков ексклузивно пред Канал 3 за план А и...

21:56 | 23 Септември 2020 г.
Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков е убеден, че неговият тим ще започне в най-скоро време да играе по-добре и да печели пове...
21:49 | 23 Септември 2020 г.

МВнР обяви руските дипломати-шпиони за персона нон...

21:49 | 23 Септември 2020 г.
Министерството на външните работи обяви двама руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата. Руското посолство е уведомено с ...
Факултета
21:43 | 23 Септември 2020 г.

Недоволство във "Факултета" заради първата жилищна...

21:43 | 23 Септември 2020 г.
Напрежение в столичния квартал "Факултета". Причината е, че първата жилищна сграда от морски контейнери е готова, съобщи NOVA. ...
линейка
21:25 | 23 Септември 2020 г.

14-годишно момче е с комоцио, блъснато от кола в Л...

21:25 | 23 Септември 2020 г.
14-годишно момче - пешеходец, е в болница, след като е блъснато от автомобил в района на тунела в ж. к. "Люлин" в столицата. ...

гледай на живо

24.09.2020
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 01:00
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини