Политолог: Борисов ще се оттегли от изпълнителната власт след изборите (ВИДЕО)

Радев ще играе на изборите индиректно чрез партия, която ще припознае или чрез инициативен комитет, смята още той

Константинов, Христова, Стойчев
Източник: Канал 3

По всички актуални политически теми в България на гости в днешното издание на "Беновска пита" са анализаторите проф. Антоанета Христова, проф. Михаил Константинов и доц. Стойчо Стойчев.
 
"Много хора искат да управляват България. Виждаме на улицата нереализирали се през последните 10-15 г. и имат претенции. Трябва сериозно да отговорим имаме ли алтернатива на ГЕРБ. Имаме тежка, агресивна и безценностна предизборна кампания, в нея все повече играчите стават видими", започна проф. Христова.
 
"Не виждам алтернатива, а цялостно руиниране на политическата система. Ние сме в ужасно трудна, хаотична ситуация, в нея няма достатъчно силни политически сили, които да легитимират демократичното като процес, не предричам добро бъдеще в близка перспектива", сподели политическият психолог.
 
 
"В българската политика политиците много трудно приемат, че имат определен тайминг. Драмата от слизането от политическата сцена е огромна. Радев няма време за кога да прави партия. Какъв е вторият план на неговото действие. Можем да търсим международен интерес, можем да търсим отговор на най-различни интереси, геополитически. Когато имаме такива конспирации в главата си, политиците рискуват да бъдат намразени. Конспирацията храни фалшивите новини", коментира тя.
 
"От началото той /бел.ред. Радев/ е заявил искането за промяна в конституцията и създаването на президентска република. ДПС е много важен фактор, успявали са тактически да си отиграят картите. ДПС с искането на експертно правителство  показва, че държи картите. Много е важно да се знае, че може да не се сформира правителство след изборите", каза още тя.
 
От своя страна проф. Михаил Константинов заяви:
 
"От хляба по-високо няма", а напоследък се поругава храна, това е от най-големите грехове. Това, което предстои на света и България е наистина тежък глад. Държим се като абсолютно ненормални. Без да има катаклизъм стигнахме до такова падение".
 
"Виждаме хора, които са работили за престъпен строй. Не е възпитано да искат да участват в политиката. Пожелавам на българския народ да върне разума си. Идеята за президентска република е дивотия
ДПС трябва да си върнат 100 000 гласа. Те трябва да продължат с мъдрата ти етническа политика. Ако протестите имаха разумно управление, ГЕРБ щеше да има сериозни проблеми", смята той.
 
Доц. Стойчо Стойчев пък изрази следното мнение:
 
"Нека всеки протестира, стига да спази регламента. Против съм проявите на самоуправство, като блокирането на кръстовища. Блокираха "Ситняково", за да се спре заобиколния трафик от „Орлов мост”. Всеки интерпретира законодателството както му изнася, така не може да се изгради нов модел на управление, да наложиш своя интерес без той да е по-добър от предишния".
 
"Поколението на края на комунизма и началото на демокрацията е по-умерено. То не се реализира властово като цяло.  Смятам, че Борисов ще се оттегли от изпълнителната власт след изборите. Той ще продължава да бъде фактор в политиката, но няма да бъде лице на управлението", добави политологът.
 
"Радев иска да управлява. Всичко което прави, го прави защото е влюбен човек. Влюбен е в жена си и иска да я впечатли. Радев ще играе на изборите индиректно чрез партия, която ще припознае или чрез инициативен комитет", обясни той.
 
"Христо Иванов е припознаван като лидер. Ясно е, че не може да формира мнозинство, но трябва да мисли или за коалиране, или да влезе в парламента с ясната идея, че ще бъде опозиция", завърши доц. Стойчо Стойчев."
 

Етикети: Беновска пита
кардиология
09:23 | 05 Декември 2020 г.

Кардиолог: Положителното от пандемията е разбиране...

09:23 | 05 Декември 2020 г.
"Ако един човек има високо кръвно, това най-често означава, че той не води правилния начин на живот. Натрупаният нов опит показа, че...
коронавирус
09:16 | 05 Декември 2020 г.

Китайски вирусолог: Прилепите могат да разпростран...

09:16 | 05 Декември 2020 г.
Прилепите, живеещи в гранични региони в южната и югозападната част на Китай, са носители на други видове коронавирус, които вече са спосо...
Бойко Борисов
08:58 | 05 Декември 2020 г.

Министър-председателят Борисов поздрави новоизбран...

08:58 | 05 Декември 2020 г.
Премиерът Бойко Борисов поздрави новият министър-председател на Черна Гора Здравко Кривокапич за избирането му на пост.   &q...
зъболекар
08:41 | 05 Декември 2020 г.

Д-р Николай Шарков: И преди пандемията зъболекарск...

08:41 | 05 Декември 2020 г.
"Рискът от заразяване с COVID-19 в зъболекарските кабинети е сведен до минимум",това заяви председателят на Българския зъболека...
Джо Байдън
08:33 | 05 Декември 2020 г.

Джозеф Байдън вече с 279 сигурни гласа в Избирател...

08:33 | 05 Декември 2020 г.
Властите на щата Калифорния (55 гласа в Избирателната колегия) одобри резултатите от гласуването на президентските избори. Това означава,...
ваксина, коронавирус, COVID
08:11 | 05 Декември 2020 г.

Вирусолог: Ограничаване на пандемията ще се усети ...

08:11 | 05 Декември 2020 г.
Известният германски вирусолог професор Александър Кекуле сподели за Deutsche Welle своя “работна хипотеза” за това кога...

гледай на живо

05.12.2020
 • в момента
  Патарински LIVE
 • 10:10
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 10:50
  "Социална мрежа" – избрано
 • 11:15
  Топ шоп