Бившият началник на президентския кабинет: Оставката ми явно засегна егото на Радев

Методиев призна, че двамата с Радев са имали сериозни различия през последните месеци

Калоян Методиев
Източник: БГНЕС

Калоян Методиев

Бившият началник на президентския кабинет - Калоян Методиев, хвърли светлина върху истинската причина за напускането си на "Дондуков" 2.
 
Методиев потвърди пред bTV, че сам е подал оставката си, въпреки че от президентския екип съобщиха, че Румен Радев го е освободил. Политологът, който раздразни Радев, че отиде на купона на Корнелия Нинова по случай втория ѝ лидерски мандат в БСП, разказа как президентът го е извикал да го пита дали е бил на нейния банкет.
 
 
"Попита ме дали съм бил на тържеството, каза "не може да продължаваме така". И аз казах, че си подавам оставката. Написах я, входирах я - явно съм засегнал егото му", заключи Калоян Методиев.
 
Методиев призна, че двамата с Радев са имали сериозни различия през последните месеци, а президентът не е обсъждал с него въпроса с оставката на кабинета, както и много други неща.
 
"По кадровата политика сме имали разминавания", каза Метозиев, като разкри, че е искал повече млади хора да влязат в президентството, но явно не е бил послушан. "Моята визия за институцията би била друга, по-модерна, с акцент върху правомощията, с повече пиар, с каузи, с привличане на инвестиции. Това са дрехите на Конституцията, не можеш да излезеш от тези дрехи, колкото и да искаш", отсече Методиев.
 
Методиев посочи, че Конституцията ясно е определила какви са правомощията на държавния глава с представителни функции и той е искал Радев да се придържа именно към конституционните "дрехи".
 
"За мен институцията трябва да е равноотдалечена от всички партии. Не може да слагаш всички в кюпа - всички партии са лоши. Ние сме парламентарна демокрация, така сме конституирани по Конституция". Според него президентът трябва с всяко свое изказване да дава надежда. "Не може да правиш обръщения постоянно за всичко, обръщението трябва да се прави рядко и да отекне", коментира той поредното изявление на президента днес, по повод намерението му да наложи вето върху Изборния кодекс.
 
Методиев потвърди, че е изкарал коронавирус още в първия ден на протеста и намекна, че може доста неща да каже относно първите дни на протестите. Попитан какво има предвид, политологът отговори: "Нещата в политиката не са такива, каквито изглеждат, защото видимата част е твърде малка, тя е само 10%. Невинаги това, което виждаме, е така. Нещата винаги рано или късно се разбират". Според Методиев с днешна дата протестът "вече не е дотам автентичен".
 
Методиев заяви, че подкрепя протестите, но само тяхната мирна форма, не и агресията. 
Валентин Антов
22:00 | 24 Ноември 2020 г.

Валентин Антов пред Канал 3: ЦСКА не може да бъде ...

22:00 | 24 Ноември 2020 г.
ЦСКА не може да бъде разрушен и убит. Това каза Валентин Антов в ексклузивно интервю за Канал 3. Футболистът разказа за усещането да пове...
Отворено
21:58 | 24 Ноември 2020 г.

Френските магазини отварят отново от събота

21:58 | 24 Ноември 2020 г.
Всички френски магазини ще могат да отворят отново от събота след седмици на затваряне заради коронавируса, заяви президентът Еманюел Мак...
21:46 | 24 Ноември 2020 г.

Фирми и граждани искат нова отсрочка по плащанията

21:46 | 24 Ноември 2020 г.
За нова отсрочка по плащането на кредитите призовават граждани и фирми. Мораториумът върху плащанията е една от мерките за справяне с кри...
21:43 | 24 Ноември 2020 г.

При локдаун ББР отново ще дава безлихвени кредити

21:43 | 24 Ноември 2020 г.
Българската банка за развитие работи по вариант за повторно кандидатстване по антикризисната гаранционна програма за физически лица, за к...
21:39 | 24 Ноември 2020 г.

Домашно кино: Акулата от „Челюсти“ намери място в ...

21:39 | 24 Ноември 2020 г.
Кой не знае „Челюсти“, кой не е чувал за него? Ние от „Домашно кино“ се съмняваме във вкусовите качества на всеки...
21:21 | 24 Ноември 2020 г.

COVID-19: България на първо място по смъртност на ...

21:21 | 24 Ноември 2020 г.
Страната отбеляза нов, черен рекорд! За последното денонощие у нас са починали 189 пациенти с коронавирус. Това ни подрежда на първо мяст...

гледай на живо

24.11.2020
  • в момента
    Патарински LIVE
  • 23:00
    Новини
  • 23:20
    Денят на живо с Наделина Анева