Международната авиация предлага тестове COVID-19, вместо карантини

Авиокомпаниите така се надяват да възстановят бизнеса си

Самолет
Източник: Unsplash

Самолет

Международният съвет на летищата (CIA) и Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) призовават за премахване на карантините и вместо това да се извършват систематични тестове за пътници на COVID-19, съобщава DW.

Двете организации отбелязаха, че затварянето на въздушния трафик поради ограничения, наложени за предотвратяване на разпространението на COVID-19, е оказало катастрофално въздействие върху заетостта, тъй като около 4,8 милиона работни места в сектора са загубени или са заплашени.

"Правителствата трябва да си сътрудничат за премахване на карантинните ограничения и рестартиране на въздушния транспорт", заявиха ЦРУ и IATA в съвместно изявление.

Тук може да откриете още новини от света!

Систематичният подход към тестването за COVID-19 ще осигури ефективен начин, който ще даде на правителствата увереността да отворят отново границите без карантина“, добавиха двете организации от авиоиндустрията.

Те припомниха, че са работили с Международната организация за гражданска авиация (ICAO), органът на ООН, отговарящ за регулирането на сектора, и със Световната здравна организация (СЗО) за договаряне и прилагане на санитарни мерки, които позволяват операции безопасен сред кризата с COVID-19.

Генералният директор на ЦРУ Луис Фелипе де Оливейра заяви, че летищата и авиокомпаниите са обединени в убеждението, че последователният подход към тестването на пътниците ще помогне да се възстанови доверието на пътниците, да се избегне затварянето на граници и да се премахне непреодолими карантинни мерки, които възпрепятстват истинските усилия на сектора да се възстанови.

От своя страна Александър де Жуняк, генерален директор и главен изпълнителен директор на IATA, организация, която групира 80% от авиокомпаниите, заяви, че „систематичното тестване е от ключово значение за възстановяване на полетите. Това е от съществено значение, тъй като милиони работни места зависят от авиацията ", добави той.

Този вторник IATA и Световната туристическа организация (UNWTO) подписаха меморандум за разбирателство за съвместна работа за възстановяване на доверието в летенето с цел рестартиране на глобалния туризъм след здравната криза на COVID-19. Споразумението беше подписано в навечерието на срещата на върха на Г-20, която обединява най-големите икономики в света и включва раздел, специално посветен на туризма, и ще се фокусира върху повишаване на доверието на потребителите в пътуванията и превръщането на устойчивостта в ос на възстановяването.

IATA също така заяви, че авиокомпаниите по света са изправени пред разходи от 77 милиарда долара през втората половина на 2020 г., така че до края на годината те се нуждаят от допълнителна финансова помощ от правителствата.

Избори
08:52 | 26 Октомври 2020 г.

Опозицията печели втория кръг на парламентарните и...

08:52 | 26 Октомври 2020 г.
Основната дясноцентристка опозиционна партия в Литва, Съюз за отечеството, заяви, че е спечелила парламентарни избори и ще сформира прави...
свещ
08:47 | 26 Октомври 2020 г.

Сблъсъци между полиция и протестиращи в Багдад ран...

08:47 | 26 Октомври 2020 г.
Най-малко 39 души, повечето от които членове на силите за сигурност, са ранени при сблъсъци с антиправителствени протестиращи в Багдад в ...
Красота
08:42 | 26 Октомври 2020 г.

Три принципа на красотата

08:42 | 26 Октомври 2020 г.
Грозните хора са склонни да надценяват външния си вид, докато красивите хора често подхождат по-реалистично към този въпрос. До този изво...
08:36 | 26 Октомври 2020 г.

ЦСКА освободи Белчев след равенството с Арда

08:36 | 26 Октомври 2020 г.
Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев бе уволнен от ръководството на клуба след вчерашното равенство с Арда. "Червените" стигнаха с...
08:32 | 26 Октомври 2020 г.

Показаха новия заек от „Ну, погоди!” (СНИМКА)

08:32 | 26 Октомври 2020 г.
„Союзмултфилм" показа образа на заека в новите епизоди на популярния анимационен филм „Ну, погоди!”, съобщи РИА Но...
Атомна бомба
08:28 | 26 Октомври 2020 г.

Япония няма да се присъедини към договора за забра...

08:28 | 26 Октомври 2020 г.
Япония не възнамерява да се присъедини за сега към Договора за забрана на ядреното оръжие, който трябва да влезе в сила на 22 януари 2021...

гледай на живо

26.10.2020
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс
 • 09:45
  Телемаркет