Откровени подробности за германците и секса

Често ли сменят сексуалните партньори германците?

мъж, жена
Източник: Pixabay

мъж, жена

На каква възраст германците започват да правят секс? Често ли сменят сексуални партньори? Доволни ли са от опита си в леглото? Досега сексуалният живот на германците не е добре проучен. Разбира се, има много анкети, но те едва ли биха могли да се считат за представителни. Ново проучване хвърля светлина върху случващото се в спалните на германците, информира DW.

Учени от Института по сексология към Университетската болница Хамбург-Епендорф, заедно с Федералната служба за здравно образование, за първи път проведоха в Германия мащабно представително проучване, в което участваха близо пет хиляди души от двеста германски града и села. Възрастта на анкетираните е от 17 до 75 години. Пуснати са първите данни. Какво е толкова забележителното в любовния живот на съвременните германци?

Колко често германците правят секс?

Общият резултат от подробни 50-минутни интервюта предполага, че по-голямата част от германците са доволни от своите партньорства и сексуални връзки, въпреки факта, че някои интервюирани не отричат, че са "отишли наляво". Всеки пети мъж в Германия изневерява, а сред жените това са 13%.

Тук може да откриете още лайфстайл новини!

Удовлетворението от интимния живот зависи от два фактора: състоянието на връзката и здравословното състояние. Самотните правят по-рядко секс, отколкото любовните двойки. Но дори и сексуално активните самотници са по-недоволни от преживяванията си от тези в партньорска връзка. Вярно е, че колкото по-дълго хората са заедно, толкова по-малко са доволни от секса. Като цяло обаче възрастта не влияе на нивото на удовлетвореност.

Най-активен сексуален живот в Германия водят мъжете на възраст от 36 до 45 години и жените от 26 до 35 години. Но колко често средният германец има интимни отношения? 13% от анкетираните на възраст от 18 до 36 години го правят повече от десет пъти месечно. По принцип в този случай жителите на Германия проявяват сдържаност: четири до пет пъти месечно е средната стойност. В сравнение с други европейски държави, германците са някъде по средата. С възрастта интересът към секса отслабва: след 66 години половината от анкетираните мъже и само една четвърт от жените се занимават активно със секс. Но това не пречи дори на по-възрастните германци да завързват познанства на съответните онлайн портали.

Съвсем за първи път

Ако погледнете възрастта, когато германците имат първия си сексуален опит, тогава има социокултурни промени. Днес във възрастовата група от 18 до 25 години почти половината са практикували за първи път преди настъпването на 17 години. Сред родените в средата на 40-те - 50-те години на миналия век и чиято младост е съвпаднала в годините на сексуалната революция, едва всеки пети е имал „първи път“ преди зряла възраст.

Проучването също така дава представа за броя на сексуалните партньори. Имайте предвид, че в по-голямата си част публикуваните данни от проучването обхващат само хетеросексуални връзки. Немският мъж средно спи с десет жени през живота си; германката има шестима партньори в леглото. Учените отбелязват, че в името на социалното признание, мъжете увеличават цифрата, а жените, напротив, страхувайки се от заклеймяване, я намаляват.

Секс и здраве

Колкото по-добре анкетираните са оценили здравето си, толкова по-голям е броят на сексуалните контакти, които са имали през последния месец. Половината германци с хронични заболявания или увреждания виждат здравословните си проблеми като пречка за секс.

Повечето са наясно с инфекции, предавани по полов път. Една трета от хетеросексуалните двойки и 40% от хомосексуалните и бисексуалните хора, живеещи в Германия, започват да говорят по тази тема преди да правят секс. Освен това младите германци са много по-добре информирани от по-възрастните германци - отчасти поради уроците по сексуално възпитание в училище, според изследователите. В същото време само 70% от несемейните използват презервативи за защита срещу инфекции и малко повече от половината от тези, които са изневерявали на редовния си партньор.

Етикети: Германия , секс
21:55 | 19 Октомври 2020 г.

САЩ обвиняват шестима руснаци в кибератаки

21:55 | 19 Октомври 2020 г.
Министерството на правосъдието на САЩ обвини шестима руснаци в участие в поредица от хакерски атаки и разпространение на злонамерен софту...
Самолет
21:40 | 19 Октомври 2020 г.

Първият граждански полет на ОАЕ кацна в Израел

21:40 | 19 Октомври 2020 г.
Първият граждански полет на Etihad Airways, националният превозвач на ОАЕ, кацна на летище „Бен Гурион“ (Израел) в понеделник...
Мъж загина от лапите на безсмъртна мечка
21:19 | 19 Октомври 2020 г.

Мечки убиха служител в парк за диви животни в Шанх...

21:19 | 19 Октомври 2020 г.
Шанхайският парк за диви животни се ангажира да засили сигурността, след като един от служителите му почина, след като беше зверски хапан...
Протест
21:02 | 19 Октомври 2020 г.

Протестиращите днес нападнаха с яйца Министерствот...

21:02 | 19 Октомври 2020 г.
103-тата поредна вечер на антиправителствени протести продължава по традиция днес, като организаторите избраха да насочат демонстрациите ...
Д-р Атанас Доков
21:00 | 19 Октомври 2020 г.

Д-р Доков: Други по-важни неща винаги са компенсир...

21:00 | 19 Октомври 2020 г.
Д-р Атанас Доков е специален гост в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“, навръх професионалния празник на лекарите, ...
Вежди Рашидов и Христо Стоянов
20:31 | 19 Октомври 2020 г.

Вежди Рашидов присъства на представянето на колекц...

20:31 | 19 Октомври 2020 г.
Председателят на парламентарната Комисията по културата и медиите присъства тази вечер в Пловдив на представянето на личната колекция от ...

гледай на живо

20.10.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс