Проверяват пазарите дали спазват противоепидемичните мерки (СНИМКИ)

На този етап не се предвижда повторното затваряне на пазарите

Проверяват столичните тържища за плодове и зеленчуци за спазване на противоепидемичните мерки 3
Източник: Канал 3

Проверяват столичните тържища за плодове и зеленчуци за спазване на противоепидемичните мерки 3

След започналите проверки за спазване на противоепидемичните мерки в градския транспорт, от днес на прицел на инспекторите са и пазарите. Проверките започнаха от „Женския пазар“ и ще продължат и в останалите пазари в града, като краен срок за тях няма да има.

По заповед на кмета ще проверяваме дали се спазва заповедта за организация на дейността на пазарите и ще се проверява в закритите помещения дали се спазва заповедта на министъра на здравеопазването от гледна точка на носенето на предпазни средства и отстояния“, обясни зам.-кметът по финанси в Столичната община Дончо Барбалов, който също присъстваше на проверката.

Той обясни, че инспекторите ще следят дали има подходи по пазарите, дали има дезинфектанти и дали в закритите помещения се носят маски или шлемове, както и да се спазват отстояния.

Тук може да прочетете още новини от страната!

Ако има нарушения ще бъдат наказвани. Глобата ще бъде за този, който е в нарушение“, заяви той и увери, че глобите не са никак малко и ще се налагат безкомпромисно.

От думите му стана ясно, че проверяващи има от Дирекция „Икономика на търговската дейност“, „Общинска полиция“ и „Столичен инспекторат“.

Барбалов беше категоричен и по отношение на това, че на този етап не се обмисля затварянето на пазарите и добави, че проверката на пазара е изненадваща и никой не е бил предупреден.

Изпълнителният директор на пазари „Възраждане“, който стопанисва „Женския пазар“ Драгомир Димитров каза, че се съобразяват с всички правила и те стриктно се спазват.

Пазарът трябва да има един вход и един изход и ние сме се съобразили с това. Осигурили сме еднопосочно движение, дистанция между хората, осигурили сме дезинфектанти“, заяви той.

На въпрос дали не може да се отвори още едно място за влизане и излизане от пазара, Димитров каза, че това не е възможно.

Ако няма огради хората дори няма да се струпват в средата. Заповедта не е пригодена специално за „Женския пазар“, тя е за всички пазари и ние я спазваме. За съжаление има своите недостатъци“, коментира директорът.

Снимки от проверките може да видите тук!

Елиза Димова пазарува зимнина. Жената е ядосана, че преди появата на проверяващите не е имало обособен вход и Димова си е изнасяла касетките със зимнина от мястото, което е предназначено за вход.

До преди 10 минути можеше да се излиза от входа, след 10 мин- не може да се излиза. Ако има правила, тези правила не трябва ли да се спазват от сутринта, от отварянето на пазара“, попита тя и сподели, че необходимостта да се обикаля целия пазар е абсурдна.

В края на проверката стана ясно, че не са били открити нарушители, но зам.-кметът настоя да се правят по-задълбочени инспекции на затворените обекти и коментира, че ако сега не са открити нарушители, то не означава, че няма такива.

Етикети: пазар
Бойко Борисов
17:58 | 25 Октомври 2020 г.

Пресслужбата на правителството: Не се налага вицеп...

17:58 | 25 Октомври 2020 г.
Към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет, съобщиха ...
Беновска пита, Магдалинчев
17:37 | 25 Октомври 2020 г.

Боян Магдалинчев: Иван Гешев бе избран с 20 от 25 ...

17:37 | 25 Октомври 2020 г.
"С колко гласа бе избран Иван Гешев за главен прокурар? 20 от 25, което означава, че той е припознат от много голяма част от професи...
Деница Сачева
17:17 | 25 Октомври 2020 г.

Деница Сачева: Има корупция в България, но има и с...

17:17 | 25 Октомври 2020 г.
Опитите България да бъде етикетирана  като държавата на корупцията, е капан и за тези, които залагат капана. Има корупция в България...
\
17:01 | 25 Октомври 2020 г.

Валентин Попов: Все още няма официални преговори м...

17:01 | 25 Октомври 2020 г.
"Една от причината протестите е, че официални преговори между нас и министъра на МВР все още няма. Колеги от МВР работят н...
арх. Любо Георгиев
16:41 | 25 Октомври 2020 г.

Арх. Георгиев за "Съборна": Преди реалната намеса,...

16:41 | 25 Октомври 2020 г.
София план се занимава с по-глобалните въпроси, за да има по-малко конкретни конфликти. По въпроса за улица "Съборна" ...
COVID-19
16:33 | 25 Октомври 2020 г.

От утре влизат в сила нови мерки срещу COVID-19 в ...

16:33 | 25 Октомври 2020 г.
От утре влизат в сила нови епидемиологични мерки срещу разпространението на коронавирус в Хърватия, заяви хърватският вицепремиер и ръков...

гледай на живо

25.10.2020
 • в момента
  Беновска пита
 • 19:00
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 19:45
  Парчета от реалността
 • 20:00
  Новини